Dorohoi News Logo

Guma de mestecat, cea mai toxică substanţă. Ce ingrediente conţine în realitate

guma-mestecat

90% dintre oameni consumă gumă de mestecat. Cât de sănătos este însă produsul? Specialiştii spun că o gumă de mestecat este la fel de periculoasă ca o ţigară, scrie financiarul. Iată câteva ingrediente care te vor pune pe gânduri.

Iată o listă cu ingredientele cel mai des întâlnite în majoritatea gumelor de mestecat de pe piaţă: sorbitol, xilitol, manitol, maltitol, bază de gumă, glicerol, arome naturale si artificiale, uleiul de cocos hidrogenat și amidon, aspartam – Acesulfam, lecitină din soia, coloranţi (oxid de titan, albastru 2 lac, roșu 40), BHT, Acid malic, acid citric.

Mestecăm plastic
"Baza de gumă" este un amestec de elastomeri, plastifianţi, materiale de umplutură şi răşină. Alte ingrediente care fac parte din acest amestec sunt acetatul de polivinil, care este frecvent numit drept "lipiciul tâmplarului" sau "lipici alb".

Nimic din guma de mestecat nu este natural. Este un material chimic care nu contribuie în nici un fel nici sănătăţii generale, şi nici nu protejează dinţii. Sursa: realitatea.net

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web