Dorohoi News Logo

Care este legătura între consumul de alcool şi cancer

alcool

Atunci când alcoolul ajunge în organism se secretă o substanţă chimică numită acetaldehidă, care dăunează ADN-ului şi poate provoca cancer, potrivit primului studiu care analizează legătura dintre alcool şi această boală, citat de Daily Mail.

„Avem rezultate concrete, obţinute pe subiecţi umani voluntari, potrivit cărora acetaldehida formată în urma consumului de alcool afectează grav ADN-ul. Interacţiunea acestei substanţe cu activitatea ADN-ului are legătură cu apariţia cancerului”
, explică profesoara Silvia Balbo, de la Universitatea din Minnesota, coordonatoarea studiului.

Silvia Balbo explică faptul că organismul are, în mod natural, un mecanism de reparare a daunelor aduse AND-ului. Este vorba despre alcool dehidrogenază, o enzimă care transformă acetaldehida în acetat, o substanţă mai puţin periculoasă. Din această perspectivă, majoritatea oamenilor au puţine şanse de a face cancer de pe urma consumului de alcool, rămânând însă riscul altor probleme de sănătate.

Asiaticii au însă, potrivit specialiştilor, un sistem mai slab de apărare, la 30% dintre ei (aproximativ 1,6 miliarde), variaţia enzimei dehidrogeneze nepermiţând transformarea alcoolului în acetat. În cazul lor, consumul de alcool creşte riscul apariţiei cancerului de esofag. Sursa: gandul.info

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web