Dorohoi News Logo

Alimente care te ajută să ai o memorie bună

Alimentatie

Stresul, dieta dezechilibrată şi lipsa odihnei sunt doar câţiva dintre factorii care afectează memoria, potrivit medicului Amy Jamieson-Petonic. Există o serie de nutrienţi care ajută însă la îmbunătăţirea capacităţii de memorare, scrie Huffington Post. Printre acestea, fructele de pădure, ciocolata neagră, migdalele, uleiul de măsline, ceaiul verde.

Fructele de pădure conţin un antioxidant care îmbunătăţeşte performanţele creierului, fiind eficiente chiar și pentru persoanele vârstnice.

Migdalele sunt hrana ideală pentru creier. Acestea conțin o substanță proteică ce stimulează capacitatea de memorare.

Ciocolata neagră, care are 70% cacao, este bine-cunoscută pentru conținutul bogat de flavonoizi, antioxidanţi indispensabili creierului.

Uleiul de măsline conţine o substanţă chimică ce ajută creierul să reţină mesajele care ajung la el. De asemenea, conţinutul ridicat de acizi graşi Omega 3 îl recomandă pentru dieta zilnică.

Ceaiul verde ajută, de asemenea, memoria, studiile dovedind eficiența acestuia în prevenția pierderile de memorie. sursa: cotidianul.ro

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web