Ingrediente
1-2 dovlecei
300 g cas de oaie
5 oua
2 linguri smantana
2 gogosari
1 legatura patrunjel verde
sare, piper, delikat dupa gust
Mod de Preparare Curatam dovleceii apoi ii taiem felii foarte subtiri pe lungime. Ii saram si ii lasam
Ingrediente:
6 ouă,
200 g zahăr,
200 g făină,
100 ml ulei,
50 ml apă,
două plicuri zahăr vanilat,
1 kg vişine,
sare,
un plic praf de copt.
Mod de preparare: se separă gălbenuşurile de albuşuri. Albuşurile se bat cu mixerul şi
Ingrediente:
600 g conopidă
250 g caşcaval
4 ouă
2 linguri făină
50 g unt
300-350 ml lapte
sare
piper
Mod de preparare: Desfacem conopida în buchetele,o spălăm bine şi o punem la fiert
Ingrediente
1 buc cotlet de porc (vita) sau piept de pui, curcan,
felii subtiri de sunca presata,
bastonase de cascaval,
sare, piper dupa gust,
oua,faina, pesmet
ulei ptr. prajit
Mod de Preparare: Taiem cotletul in felii mai grosute, le
Ingrediente:
140 gr făină
5 gr scorțișoară
50 gr zahăr brun
1 ou
40 ml lapte
85 gr unt
350 gr cireșe
zahăr pudră
Pentru glazură
25 gr făină
5 gr scorțișoară
25 gr zahăr
25
Ingrediente
1 franzela tip bagheta
4 rosii
1 ardei gras galben
1 ardei gras rosu
4-5 catei usturoi proaspat
6 lingurite ulei de masline
1 mana de marar proaspat
piper, sare.
Mod de Preparare: Se taie bagheta in felii potrivite care se prajesc
Ingrediente:
1 dovlecel crud (dimensiune 25-30 cm)
ulei pentru prăjit
100 gr făină
sare
Pentru compoziţia de pane:
2 ouă
făină
sare
5 căţei de usturoi zdrobiţi
sare şi piper după gust
Mod
Ingrediente:
1 kg mere;
100 g zahăr;
2 lingurițe scorțișoară;
Blat tartă
120 g unt gras;
250 g făină;
80 g zahăr;
2 gălbenușuri;
3-4 linguri de apă rece;
un praf de sare;
Crema de Mascarpone
250 g mascarpone;
100 ml smântână
Ingrediente:
3 kg de căpşune
2 kg zahăr
3 lămâi
500 ml apă
Mod de preparare: Într-o cratiță de 4 l se pun apă cu zahărul la fiert pentru a obține siropul. Separat, căpșunile se spală cu grijă, se curaţă de frunzulițe
Ingrediente
300 gr sunca presata
3 castraveti murati
maioneza
sare, piper
Mod de Preparare: Sunca si catravetele se taie fasii subtiri, se amesteca cu maioneza (maioneza pe care o veti face acum dintr-un ou, 2 lingurite de mustar si 100 ml ulei).
Ingrediente:
1 kg roşii,
100 g brânză telemea de oi,
300 g brânză de vaci,
100 g unt,
100 g smântână,
2 g boia de ardei,
mărar tocat.
Mod de preparare: Se aleg roşii de aceeaşi mărime, se taie capacele, se scobesc
Ingrediente
500 gr carne de pui (am folosit aripioare si spate)
1 morcov
1 ceapa mare
1 lingurita boia dulce
Putin ulei (2-3 linguri)
200 ml smantana
1 legatura de patrunjel
1 radacina de telina
Putina telina verde (tulpina)
2 galbenusuri de
Ingrediente
4 ciocanele de pui
boia de ardei
cimbru
piper
vegeta (sau vegeta speciala pentru pui)
ulei de masline/floarea soarelui/ porumb (ce va place)
Pentru sos:
300 gr iaurt 2% grasime
1 praf de sare
2 catei de usturoi (sau mai multi daca
Aceasta budinca este un fel destul de complet de mancare pe care o puteti servi ca fel principal. Este usoara si buna pe timpul verii mai ales ca sunt legume din belsug pe piata, dar cum si iarna se gasesc aceste legume, eu zic sa ne rasfatam un pic si
Iti e dor de gustul autentic de socata, asa cum doar bunicii stiau sa o faca? Prepar-o dupa reteta asta simpla si in cateva zile vei savura cel mai aromat suc de soc pe care il poti face in casa.
INGREDIENTE
10 flori de soc, mari cat palma
350
Ingrediente:
coaste de porc
2 linguri sos de rosii picant, sau pasta de ardei picanta
1 lingurita boia dulce
2 catei de usturoi
3 linguri miere de albine
sucul de la o poartocala
Mod de Preparare: Din usturoi, boia si sosul de rosii, facem
Ingrediente:
fasole verde sau galbena
morcov
frunze de patrunjel
ceapa
usturoi
maioneza
sare, piper
Mod de Preparare: Se fierbe fasolea verde, se taie bucatele mici, se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si se adauga 2-3 catei de usturoi,
Ingrediente:
1 cană de orez
2 căni apă
1 ceapă medie
1 morcov
1 roșie medie
1 felie de țelină
50 g ciuperci feliate
1 ardei gras
1 cățel de usturoi
2 linguri de ulei vegetal
½ dovlecel feliat (opțional)
Sare și piper după
Ingrediente:
500 g cartofi noi
70-80 g unt proaspăt
1 legatura mărar
câteva fire de pătrunjel verde, sare, piper
Mod de preparare: Se aleg cartofi noi cât mai mici, se pun 5 minute într‑un castron cu apă călduţă şi se