Ingrediente:
2 dovlecei
200 g. telemea
3 oua
1 lingura crema de branza Almette/Philadelphia
2 linguri smantana
1 legatura marar
sare
Mod de Preparare: Se spala dovleceii si cu ajutorul cutitului de curatat legume se taie felii foarte subtiri,
Ingrediente:
250 g file de cod,
100 g pesmet,
50 g făină,
1/2 suc de lămâie,
un ou,
o linguriţă de muştar,
8 căţei usturoi,
sare,
piper.
Pentru sos:
70 g maioneză,
2 castraveţi muraţi,
două linguri suc de lămâie,
pătrunjel,
o
Ingrediente:
morcov
ceapa
telina
pastarnac
cartofi
conopida
patrunjel verde
putin ulei
apa
crutoane de paine cu ulei de masline
Mod de Preparare: Legumele se curata, se spala si se taie bucati mai mari. Se pun la fiert morcovul, pastarnacul
Ingrediente:
oua
faina
sare
piper
conopida
ulei
Mod de Preparare: Conopida o desfacem in buchetele apoi se fierbe dar nu mai mult de 4 min pentru ca nu mai e buna, se moaie prea mult. Se scurge de apa si in timpul asta batem ouale cu sare si
Ingrediente:
500 g ciuperci,
1 ardei gras,
1 ceapa,
1 rosie mai mare,
sare, verdeata,
50 ml ulei.
Mod de Preparare: Ciupercile se taie fasii. Ceapa si ardeiul se taie rondele, rosia se taie in bucati mai mari dupa ce am curatat-o de pielite.
Ingrediente:
o ceapa
un morcov
un ardei gras
o ceasca orez
4 ciuperci
un catel usturoi
4 aripioaare pui
o lingurita paprika
sare si piper
Mod de Preparare: Taiati ardeiul, morcovul si ceapa in cuburi mici si caliti in putin ulei. Adaugati
Ingrediente:
200 g soia granule
1 frunză dafin
4 căţei de usturoi
5 linguri de făină
2 linguri de ulei de măsline
3 linguri apă minerală
100 g pesmet
sare
piper
ulei
Mod de preparare: Pune la fiert soia în apă cu sare
Ingredinete:
4 roşii,
3 dovlecei mărunţi,
200 gr orez cu bobul lung,
o ceapă,
2 căţei de usturoi,
2 linguri ulei de măsline,
200 ml zeamă concentrată de legume (Knorr+apă),
1 fir de tarhon,
sare,
piper.
Mod de preparare: Curăţaţi
Ingrediente:
500 g ficatei de pui
2 cepe
1 morcov mic
200 ml pulpa de rosii
1 lingura vin rosu sec
6-7 catei de usturoi
sare, piper
ulei
Mod de Preparare: Ficatul de pui se spala si se curata de pielite, iar bucatile mai mari se taie in doua.
Ingrediente
5 legaturi de urzicute (pentru cca 2 portii)
2 linguri ulei
1 ceapa mare
1 lingura faina
sare (eventual chiar si delikat)
2 catei de usturoi
Mod de preparare: Mai intai curatam si spalam bine urzicile, in apa rece (pentru ca e posibil
Ingrediente:
2 portii sau o portie nerusinata:
1/2 piept de pui congelat
1 portocala
200g iaurt
1 catel de usturoi
2 linguri ulei de masline
1 lingura sos de soia
sare
piper
10 scobitori
Mod de Preparare: Pieptul de pui se decongeleaza partial
Ingrediente:
1-2 căpăţâni de varză murată sau dulce (în funcţie de mărimea verzei, dar şi de calitatea frunzelor)
500 de grame de ciuperci proaspete
200 de ml. de orez cu bobul rotund, spălat şi zvântat
1 ţelină mică
Ingrediente:
1 pahar malai,
1 pahar faina,
1 pahar zahar,
390 g iaurt,
coaja de la 2 lamai,
coaja de la 2 portocale,
2 pliculețe zahar vanilinat,
1 plic praf de copt,
200 g unt,
3 oua,
sare.
Mod de Preparare: Se bat ouăle cu sare și zahar
Creştinii prăznuiesc pe 9 martie Mucenicii sau sărbătoarea celor 40 de sfinţi. Ziua e dedicată celor 40 de soldaţi creştini de la Sevastia care au fost torturaţi şi ucişi din cauza credinţei lor. În fiecare an, pe 9 martie se aprinde
Ingrediente:
600 gr prune deshidratate
300 gr orez
100-150 gr zahăr
100 ml ulei
coajă de lămâie
un bat de scorţişoară
sare
Mod de Preparare: Alegem prunele de codiţe şi eventualele impurităţi, le spălăm în câteva
Ingredientele:
250 de grame mălai
jumătate de litru de lapte
jumătate de litru de apă
4 ouă
50 de grame de unt
200 de grame de smântână
200 grame de telemea
200 de grame de cașcaval
6 bucăți de cârnați afumați
100
Ingrediente:
7 ardei graşi
1 ardei
2 morcovi
2 cepe
150 g orez
3 roşii
boia de ardei dulce
piper, sare
50 ml ulei
1 lingură de făină
1 linguriţă de vegeta
pătrunjel
Mod de preparare: Ardeii se spală şi se curăţă de cotorul
Ingrediente:
12 ciocănele de pui,
12 feliii de bacon afumat,
doi căţei de usturoi,
zeama de la o lămâie,
pâine crocantă (pentru servire)
Mod de preparare: se încinge cuptorul la 200° C. Se amestecă zeama de lămâie