Ingrediente:
200 g zahăr
200 g unt
25 g drojdie
coaja de lămâie şi portocală
1 kg brânză de vaci
2 linguri smântână
2 linguri făină
4 ouă
250 g zahăr
200 g stafide
2 pliculete zahăr vanilat
coajă de lămâie
Ingrediente:
1 pulpă de miel (de preferat pulpa din spate)
2 kg cartofi noi
6-7 caţei mari usturoi
1 pahar mare vin alb
1 cană de apa
50 ml ulei de măsline sau floarea soarelui
2-3 crenguţe rozmarin
2-3 crengute măghiran proaspăt
sare
piper
Mod
Ingrediente:
Pentru aluat:
80-100 g. prune uscate
6 - 7 linguri rom
200 g. ciocolata cu lapte
100 g. unt
4 oua
150 g. zahar
200 g. migdale macinate
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare
2 pliculete zahar vanilat
Pentru glazura:
cateva
Ingrediente:
500 g brânză de vaci proaspătă
2 liguri zahăr pudră
4 ouă
3 linguri de lapte
stafide
un praf de sare
rom sau esență de rom
1 lingură de griș
30 g unt topit
Mod de Preparare: Puneți stafidele la inmuitat în
Ingrediente:
1 kg măruntaie de miel - ficat, plămâni, inimă, rinichi, splină
150 g unt sărat
2 cepe mari
6 ouă mari
3 legături de ceapă verde, tocate mărunţel
3 legături usturoi verde, mărunţit
100 g smântână
1
Ingrediente:
ciuperci,
200 gr piept de pui,
1 ceapa verde,
1/2 ardei capia rosu,
1 rosie,
sare, piper, boia de ardei,
ulei,
cascaval.
Mod de Preparare: Curatam ciupercile, taiem coziile si tocam marunt, taiem legumele si pieptul de pui marunt...
Ingrediente:
225 g faina
65 g unt
1 lg sare
1 lg praf copt
40 g cascaval ras
150 ml lapte
pentru deasupra
2 lg lapte
cascaval ras
Mod de Preparare: Intr-un castron punem faina, sarea si untul rece, taiat cubulete. Amestecam si apoi adaugam
Ingrediente:
700 g. cartofi
3, 4 oua
250 g. carnati Trandafir
sare, piper
5,6 linguri ulei de masline
1 ceapa rosie
2 linguri otet din vin alb
80 g. castraveciori murati
2 fire de ceapa verde, taiata marunt
Mod de Preparare: Spalati
Ingrediente:
2 foi de aluat foitaj
2 linguri unt nesărat
2 linguri făină
240 ml lapte cald
1 praf de sare
piper negru măcinat, după gust
nucşoară măcinată, opţional
220 g şuncă presată, tăiată cubuleţe
2 căni de spanac proaspăt,
Ingrediente:
2-3 morcovi mari
4 cepe mari
2 dovlecei mai subtiri (cu samburi cat mai mici si putini)
1 ardei gras rosu, mare
1 ardei gras verde
200 g. mazare din conserva
1\2 punga cu granule de soia
1 cana (250ml.) cu orez
2 legaturi de marar
2
Ingrediente:
Pentru aluat:
120 g. zahar pudra
200 g. faina
125 g. unt
30 g. cacao
2 linguri apa
un praf de sare
Pentru crema:
3 oua
240 g. zahar
100 ml. rom sau 2 sticlute esenta de rom
125 g. migdale macinate
Mod de Preparare: Framanta,
Ingrediente:
afumatura
1/2 kg fasole galbena
3 morcovi
5 rosii
o legatura de leustean
1 frunza de dafin
sare, piper boabe
Mod de Preparare: Am pus afumatura la fiert in 4 L de apa in care am adaugat o lingurita rasa de sare, vreo 8 boabe de
Ingrediente:
Pentru aluat ai nevoie de:
300 g faina
70 g margarina
1 ou
100 g branza de burduf
2 linguri smantana
sare
1 plic praf de copt.
Pentru umplutura ai nevoie de:
700 g spanac
1 ceapa
3 catei usturoi
200 g branza de vaci
100 g
Ingrediente:
ciuperci (champignon)
oua
faina alba
pesmet
ulei
sare
piper
Mod de preparare: Se aleg ciuperci mari si sanatoase. Se curata de pielita, se indeparteaza codita, e spala si se presara cu sare si piper. Se lasa cam o jumatate
Ingrediente:
500 gr Mascarpone
5 linguri Nutella sau Finetti
350 gr biscuiti cu unt sau Petit Beurre
300 ml cafea
50 gr nuci pisate
Mod de Preparare: Se face crema amestecand Mascarpone si Finetti\Nutella. Se umplu biscuitii cu crema, 2 cate 2
Ingrediente:
Pentru blat:
125 g. unt
500 g. iaurt
4 oua
250 g. zahar
esenta de vanilie
500 g. gris
1 pliculet praf de copt (10 g.)
Pentru sirop:
200 ml. apa
100 g. zahar
zeama de la o lamaie
5-6 linguri fulgi de cocos
Mod de Preparare:
Ingrediente:
1 Kg mere,
200 g făină,
200 g gris,
200 g zahăr,
50 g margarină.
Mod de preparare: Se unge o tavă cu margarină. Se amestecă făină cu grisul şi zahărul, fără apă. Se aşează uscate în tavă într-un strat
Ingrediente:
2 dovlecei
200 g. telemea
3 oua
1 lingura crema de branza Almette/Philadelphia
2 linguri smantana
1 legatura marar
sare
Mod de Preparare: Se spala dovleceii si cu ajutorul cutitului de curatat legume se taie felii foarte subtiri,