Ingrediente
600 g brânză de vaci grasă
100 g smântână
6 ouă
300 g zahăr
6 linguri făină
180 g unt, la temperatura camerei
100 g stafide
1 praf de copt
sare
coaja rasă de la o lămâie mare
2 linguri esenţă de
Ingrediente
1 piet de pui
2 oua
1 ceapa
sare, piper
cascaval, optional
Pentru crusta:
faina
ou
pesmet
Mod de Preparare: saram si piperam pietul de pui si il frigem pe grill. Dupa ce s-a racit il dam prin robot sau prin masina de tocat. Adaugam
Ingrediente:
2 oua fierte tari
2 fire ceapa verde
marar si patrunjel, cat doriti
ulei de masline
otet
sare, piper
optional: cine doreste poate adauga 1-2 linguri de maioneza.
Mod de Preparare: ouale le decojim si le taiem cubulete sau feliute,
Pentru această rețeta avem nevoie de câțiva cartofi, pe care să îi dăm pe răzătoare și apoi îi punem în tava pregătită cu unt.
Peste ei adăugăm sare și piper, dar putem utiliza și alte condimente. Separat se amestecă
Fasolea bătură este o mâncare foarte gustoasă, dar această mâncare se prepară diferit în funcție de zona din care provine. Rețeta moldovenească are multă ceapă! Secretul este să nu uitați să lăsați fasolea la înmuiat;
Aceşti cartofi sunt perfect copţi – sunt crocanţi la exterior şi foarte pufoşi la interior. Aşadar, dacă vrei o garnitură simplă care să meargă la orice mâncare, încearcă această reţetă pentru ceo mai buni cartofi la cuptor.
Pâinea de casă nu se compară cu nicio pâine de la magazin! O rețetă ieftină, simplă și delicioasă, din ingrediente puține pe care sigur le ai acasă! Umple-ți întreaga casă de aroma minunată de pâine proaspăt scoasă
Florile de salcâm conțin numeroase substanțe active: taninuri, glucide, ulei volatil, mucilag, acid organic clorogenic, acid organic cafeic. Au întrebuințări în farmacia naturistă, dar şi în alimentație, fiind plăcute la
Ingrediente:
1 piept de pui
100 g sunculita ardeleneasca
1 ardei capia rosu
ulei de masline
sare, piper, condimente
4 bete de bambus pentru frigarui
Mod de Preparare: Pieptul de pui il taiem in cubulete nu foarte mari.
Malaiul nu e bun doar pentru mamaliguta, ci poti prepara cu el niste deserturi delicioase. Dintre acestea, budinca de malai, un desert cremos care garantat te va surprinde cu gustul sau aparte!
Ingrediente:
230 g malai
170 g zahar
600
Ingrediente:
1/2 kg. carne de porc, costite, etc.
1 ceapa mare
1 varza acra mijlocie (1 kg.)
1 foaie de dafin
1 varf de cutit piper, boia, cimbru, marar
ulei
Mod de Preparare: Sa incep cu o mica dar importanta observatie a autoarei, si anume:
Ingrediente:
2-3 morcovi mari
4 cepe mari
2 dovlecei mai subtiri (cu samburi cat mai mici si putini)
1 ardei gras rosu, mare
1 ardei gras verde
200 g. mazare din conserva
1\2 punga cu granule de soia
1 cana (250ml.) cu orez
2 legaturi de marar
2
Ingrediente:
Pentru aluat:
4 oua
150 g. zahar pudra
125 ml. ulei
125 ml. apa minerala
3 fiole esenta de rom
150 g. faina
1/2 plic praf de copt
2 linguri cacao
1 lingurita cafea macinata sau instant
200 g. alune de padure
Pentru decorat:
250
Ingrediente
140 g făină
2 ouă
175 ml lapte
50 g brânză cheddar tare, ruptă în bucăţi
½ de legătură de ceapă de tuns, tăiată mărunt
2 dovlecei, raşi
1 linguriţă ulei de măsline
Mod de preparare: Se încălzeşte
Ingrediente:
3 oua
70 grame buchetele de broccoli
sare, piper
2 linguri parmezan ras
1 lingura ulei
Mod de Preparare: Se bat ouale cu un praf de sare si putin piper proaspat macinat. Am uns un vas termorezistent cu putin ulei. Am turnat ouale
Ingrediente:
2 cani de piept de pui fara piele si os, taiat cubulete
3 tulpini de telina feliate
1 mar taiat cubulete
nuci coapte pentru presarat deasupra
ierburi proaspete tocate: tarhon sau salvie
Pentru dressing:
1 lingura de maioneza
3 linguri
Ingrediente:
aluat:
2 oua intregi
9 linguri zahar
9 linguri ulei
9 linguri lapte
12 linguri faina
1 lingura de praf de copt
crema:
1 kg de mere
zahar dupa gust
scortisoara
Mod de Preparare: Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul
Ingrediente:
200 g. alune/migdale/nuci
150 g. ciocolata cu lapte/amaruie
200 g. unt
200 g. zahar
6 oua
20 ml. rom (visinata)
125 g. faina
1 lingurita praf de copt
200 g. ciocolata cu lapte pentru glazura
Mod de Preparare: Se prajesc alunele