Ingrediente:
200 g. aluat de foitaj Linco/Morarita.
220-250 g. file de cod sau pastrav
1 lingurita suc de lamaie
50 g. smantana groasa
sare si piper dupa gust
1 galbenus
o lingura lapte caldut
Mod de Preparare: Incepeti prin a decongela, la
Ingrediente:
1 kg carne tocata
5-6 cartofi mari
3 cepe uscate
1 legatura marar
4 rosii mari
2 oua in compozitie
2 oua pentru uns deasupra
sare
piper
condimente
Mod de Preparare: Carnea tocata
Ingrediente:
100 g zahar
200 g faina
1/2 lingurita praf de copt
un ou
esenta vanilie
115 g unt
Ingrediente pentru stratul de fructe:
70 g zahar
600 g capsune
2 linguri amidon
Mod de preparare: Toaca grosier capsunele si amesteca-le cu amidonul
Ingrediente:
8 copanele de pui,
8 felii de bacon,
sare,
piper,
ulei.
2 catei de usturoi,
1oo ml vin alb.
Mod de Preparare: Copanelele se spala, se usuca si se condimenteaza cu sare si piper. Intr-un vas termorezistent pe care il ungem cu putin
Ingrediente:
3 dovlecei
4 rosii
o ceapa,
2 catei de usturoi,
3 cartofi,
o legatura de marar,
o legatura de patrunjel,
sare,
piper,
150 ml lapte,
150 ml smantana,
150 g branza
4 oua,
1/2 lingurita de nucsoara,
2 linguri
Ingrediente:
500 grame foi de plăcintă subţiri;
450 grame de zahăr;
200 grame de nuci măcinate;
125 grame de unt;
O lingură cu zeamă de lămâie;
50 ml de ulei.
Mod de preparare:
Pentru sirop: Puneţi 130 ml de apă într-o
Ingrediente:
pentru foi:
250 g faina
1 lingura cacaua
1 ou intreg
1 lingurita amoniac sau praf de copt
100 g zahar
1 lingura cu untura
un pahar cu lapte
pentru blat:
5 oua,
5 linguri cu zahar
1/2 praf de copt
5
Ingrediente:
1 pachet de foietaj (400 g),
400 g cârnăciori mici şi subţiri;
pentru uns şi decor:
un gălbenuş,
4 linguri de lapte.
Mod de Preparare: se pregăteşte compoziţia cu care se ung cârnăciorii. Se pune gălbenuşul
Ingrediente:
1 kg carne de vitel cu os
3-4 cartofi
2 morcovi
1 radacina de patrunjel
1 pastarnac
1 ceapa
1/2 telina mica
1 ardei gras
4-5 linguri pulpa de rosii
1 L bors
1 ou
2-3 linguri smantana
sare, piper
Mod de Preparare: Speli bine
Ingrediente:
200-250 g. carne de pui
500 g. cartofi
100 g. mere
100 g. telina
200 g. maioneza
50 g. mustar
sare, piper
50 g. coniac
4-5 oua fierte
Mod de Preparare: Vesnica poveste de inceput, despre gradina noastra minunata acum a venit
Ingrediente:
Un pui întreg de 1,6 kg,
1 kg de cartofi,
2 căpățâni de usturoi,
100 ml vin alb,
100 ml supă de pui/legume,
unt,
2 fire rozmarin,
6 frunze dafin,
o lămâie
Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 160
După Paște, se întâmplă să rămânem cu o mulțime de ouă vopsite pe care nimeni nu le mai mănâncă. Fiind păcat să risipim mâncarea și să o aruncăm, ne-am gândit să vă împărtășim câteva soluții
Ingrediente:
2-3 capatani de salata,
2-3 catei de usturoi sau 2-3 fire usturoi verde,
3-4 lg ulei,
sare,
piper,
1 lingurita boia de ardei,
vreo 5 oua,
2oo ml smantana mai acrisoara,
1 lg otet optional.
Mod de Preparare: Se curata si se spala
Ingrediente:
1 conserva ton bucati
300 ml iaurt cremos
1 ceapa rosie
2 morcovi potriviti ca marime
1 mar
50g cascaval
1 out fiert tare
maioneza preparata dintr-un ou
sare, piper
cateva fire de sofran
Mod de Preparare: Tonul se scurge de ulei,
Ingrediente:
4-5 morcovi
1/2 radacina telina mare
1 radacina patrunjel
1 mar
1 ardei capia
300 gr maioneza de casa
sare si piper dupa gust
Mod de Preparare: Morcovul, telina, patrunjelul, marul se curata de coaja, se spala si se rad pe razatoarea
După sărbători, cei mai mulţi râmân cu foarte multă mâncare, cu care nu ştiu ce să facă. Dacă sarmalele şi cârnaţii pot fi congelaţi, cozonacul uscat reprezintă de fiecare data o problemă.
MasterChef-ul Alexandru
Pentru a te bucura de un orez gatit perfect, in orice combinatie de alimente, trebuie sa acorzi importanta catorva elemente, cum ar fi cantitatea de apa folosita la fierbere, recipientul in care il gatesti, dar si pregatirea acestuia pentru momentul fierberii.
Ingrediente:
750 g carne de miel cu sos
8 legaturi ceapă verde
5 legaturi usturoi verde
2 linguri bulion
100 ml ulei
1 lingurita condimente pentru miel
Mod de preparare: În ulei încins se prajeste pe toate parţile carnea de miel.
Ingrediente:
250 g sunca de Praga sau jambon
1 ardei rosu mare
300 g faina
1 pliculet cu drojdie uscata
250 ml smantana
125 g unt topit
1 ou
60 g cascaval ras
sare,
piper,
ulei pentru forme
1 ou pentru uns desupra
Mod de Preparare: Sunca