Ingrediente:
o conopidă,
200 grame ciuperci,
100 grame margarină,
o lingură de făină,
o legătură de pătrunjel,
sare şi piper.
Mod de preparare: conopida ruptă bucheţele se spală şi se fierbe în apă cu sare. Ciupercile se curăţă,
Ingrediente:
Blat:
4 oua
1 portocala
1 praf de copt
8 lg zahar
8 lg faina
150 g unt
Crema:
600 ml lapte
7 lg faina
7 lg zahar
100 g unt
zeama la o lamaie
o fiola esenta lamaie
Glazura:
100 g ciocolata
500 ml suc de portocale
40 g
Ingrediente:
Biscuiti
2 plicuri budinca Dr Oetker (arome diferite)
1.5 l lapte
12 linguri zahar
4 plicuri gelatina Dr Oetker
Mod de Preparare: La fiecare budinca adaugam 6 linguri zahar (sau mai mult dupa gustul fiecaruia), 750 ml lapte rece (treptat
Ingrediente:
4 vinete,
4 dovlecei,
4 roșii,
400 g grâu fiert,
o ceapă,
doi ardei roșii,
un ardei galben,
o legătură de mărar,
sare, piper,
untdelemn
opţional, smântână.
Mod de preparare: Vinetele se spală, se taie
Ingrediente:
100g telemea de vaca (poate fi chiar mai slaba, mai sfaramicioasa)
2 fire de ceapa verde
1 ridiche rosie
Felii de paine prajita sau crackers
1-2 linguri de ulei de masline (eu aveam ulei de masline cu piper verde)
Mod de Preparare:
Ingrediente:
2-3 fire de praz
1 ceapa rosie
2 rosii
150 g masline negre
3 linguri pasta de rosii
100 ml ulei de masline
100 ml vin alb
patrunjel verde
sare, piper
Mod de Preparare: Prazul, curatat si spalat se taie in bucati de 4-5 cm lungime.
Ingrediente:
500 de grame de ciuperci proaspete
200 de ml. de orez cu bobul rotund, spălat şi zvântat
1 ţelină mică (rădăcină)
2 morcovi mari
2 cepe mari
150 de ml. de bulion de roşii
60 de ml. de ulei
1 legătură de mărar
1
Ingrediente:
600 gr prune deshidratate
300 gr orez
100-150 gr zahăr
100 ml ulei
coajă de lămâie
un bat de scorţişoară
sare
Mod de preparare: Alegem prunele de codiţe şi eventualele impurităţi, le spălăm în câteva
Ingrediente:
10 cartofi
5 morcovi
4 albituri
o telina
un mar
400 g mazare
maioneza de post preparata in casa sau din comert dupa gust
sare, piper, cimbru
2 3 lingurite mustar
castraveti acri dupa gust
gogosari acri dupa gust
Mod de Preparare:
Ingrediente:
O conopida mica de 500 g (spalata si desfacuta in buchetele)
O lingurita cu mustar
3 linguri cu ulei de masline
Sare
Piper proaspat macinat
Apa
Mod de Preparare: Pregatim aragazul si o cratita in care punem apa. Adaugam sare si o
Ingrediente:
3 oua,
125 gr branza Camembert,
30 gr faina,
150 ml smantana,
25 gr unt,
sare, piper,
100 gr masline verzi fara samburi,
15 gr unt pentru forma.
Mod de Preparare: Untul se freaca cu faina, se adauga smantana, se amesteca bine,
Ingrediente:
1 pachet foi de placinta
1 kg branza dulce
1 pahar de zahar
4 oua
caise uscate
vanilie
coaja de lamaie sau portocala
Mod de Preparare: Amestecam branza dulce cu ouale, zaharul, vanilia si 1/2 casoleta de caise deshidratate. Ungem
Ingrediente:
4 pulpe superioare/inferioare, cum preferi,
400 gr fasoale verde, o legatura de marar
2 rosii fara pielita din conserva Cirio
un catel de usturoi
sare, piper
100 ml ulei.
Mod de Preparare: Pui fasolea la fiert cam jumate de ora,
Ingrediente:
15-20 ciuperci champignon (mici sau medii)
400 g spanac
1 praz
Ulei de măsline
7 căței de usturoi, mărunțiți
Sare și piper după gust
Mod de preparare: După ce ai curățat bine ciupercile, așază pălăriile cu lamelele
Ingrediente:
Pentru ficateii de pui inveliti in bacon:
Ficatei de pui
Felii de bacon
Sare si piper, dupa gust
5-6 catei de usturoi
Ulei
Mod de Preparare: Curatam si spalam ficateii, dupa care ii lasam la scurs intr-o strecuratoare. Baconul de
Ingrediente:
1 kg de cartofi
4-5 oua
250 ml de smantana
50 g de cascaval
unt
sare
piper
patrunjel verde tocat
Mod de Preparare: Cartofii se fierb în coaja, în apa cu sare, se scurg si se curata. Separat, se fierb ouale, dupa care
Mucenicii moldovenești, numiți și Sfințișori sunt preparate tradiționale românești ce se fac cu ocazia sărbătoririi celor 40 de sfinți. Mucenicii însiropați, unși cu miere și nucă măcinată sunt un deliciu!
Ingrediente:
1
Ingrediente:
2 bucati file de somon
orez Uncle Ben's
3 linguri ulei
condimente pentru peste
2 lingurite zahar
3 linguri zeama de lamaie
sos olandez Knorr
Mod de Preparare: Se face o marinata pentru peste din ulei, sucul de lamaie, zahar
Ingrediente:
4 feliute de paine,
o jumatate piept de la un pui de 1,5 kg.,
150 g de cascaval,
3 foi de salata verde,
3 lg, de unt,
3 lg. ulei de masline,
codimente
Maioneza:
4lg. de iaurt,
2 lg-te de mustar
2 lg ulei de masline
Mod de