Ingrediente:
afumatura
1/2 kg fasole galbena
3 morcovi
5 rosii
o legatura de leustean
1 frunza de dafin
sare, piper boabe
Mod de Preparare: Am pus afumatura la fiert in 4 L de apa in care am adaugat o lingurita rasa de sare, vreo 8 boabe de
Ingrediente:
Blat:
6 albusuri
100 g zahar
1 praf de copt
200 g nuci/alune macinate
4 linguri faina
2 linguri gris.
Crema caramel:
6 galbenusuri
13 linguri zahar tos
100 g nuci/alune prajite
200 g unt
200 g ciocolata alba
200 g ciocolata
Ingrediente:
4 cartofi mari,
2 morcovi,
1 ceapă,
150 g mazăre,
100 g porumb,
2 ouă fierte tari,
o lingură oțet,
sare,
piper,
maioneză dintr-un ou,
măsline pentru ornat
Mod de Preparare: Se fierb cartofii și morcovii curățați de
Ingrediente:
1 dovlecel de aproximativ 700 g
3oua
30 g unt
140 ml lapte
100 g faina
1 praf de copt
sare
150 g mozzarela
Mod de Preparare: Dovlecelul se curata de coaja si se taie felii subtiri. Ouale se mixeaza impreuna cu untul moale si sarea.
Ingrediente:
80 grame paste melcisori
200 grame conserva de ton scursa de ulei/suc propriu
1 morcov marime medie
1 tulpina de telina tocata marunt
80 grame maioneza
2 linguri suc de lamaie
3 castraveti lungi marime medie
Sare
Piper
Mod de
Ingrediente:
500 g carne tocata de pui
1 cescuta orez
3 morcovi
1 bucata telina
1 ceapa
1 ardei gras rosu
1 rosie decojita
2 cartofi taiati cubulete
300 g smantana
1 galbenus de ou
1 lingurita otet
marar verde
delikat sau sare dupa gust
Mod
Ingrediente:
1 kg de cartofi noi,
câteva rămurele de cimbru,
3 căţei de usturoi,
câteva linguri de ulei,
sare,
piper,
2 linguriţe de boia dulce
Mod de Preparare: cartofii spălaţi şi tăiaţi rondele se pun într-un castron.
Ingrediente:
o baghetă, sau o pâine normală (după preferinţă), tăiată felii subţiri
30 g unt
o jumătate de linguriţă pudră de usturoi
3 căţei de usturoi, mărunţiţi
un sfert de linguriţă piper negru
60 g parmezan ras, de
Ingrediente:
2 oua
2 linguri miere de albine
200 ml lapte
1 lingurita bicarbonat de sodiu
50 g unt
200 g zahar
300 g faina
Pentru sosul de ciocolata:
200 g unt
250 g zahar
3 linguri cacao
4 linguri lapte
250 g nuca de cocos
Mod de Preparare:
Ingrediente:
500 g carne de vita taita cubulete
800 g fasole verde la conserva
2 cepe
4 morcovi
4 teline
2 pastarnac
Un sfert gulie
Delikat
200 g rosii conserva
Bors praf
Piper
Patrunjel
Mod de Preparare: Se fierbe carnea de vita la foc
Ingrediente:
3 oua
10 linguri zahar
200 g unt moale
400 g iaurt
14 linguri faina
1 praf de copt
2 vanilii
coaja rasa de lamaie
coji de portocale confiate
400 g visine
Mod de Preparare: Se bat ouale cu zahar, vanilie, untul moale, se adauga
Ingrediente:
500 g costita porc
1 kg varza acra
O ceapa
4 linguri ulei
O lingura bulion
Cimbru
Piper
Foi de dafin
4 rosii
Marar
Mod de Preparare: Se pune uleiul la incins intr-o oala cu fundul gros. Se adauga costita taiata bucati si se rumeneste.
Ingrediente:
Blat:
4 oua,
150 g zahar pudra,
150 g margarina Rama,
2 lg (linguri) cacao,
150 g faina,
1 plic praf de copt.
Crema 1:
250 g nuca macinata,
150 g zahar pudra,
100 ml rom.
Crema 2:
4 oua,
200 g zahar,
2 lg cacao,
250 g
Ingrediente:
1 conopida marime medie
400 g piept de pui
maioneza dupa gust
sare,
piper,
usturoi
Mod de Preparare: Spalam conopida si o desfacem in buchetele. O punem la fiert intr-o oala cu apa sarata,care deja fierbe. In alta oala, fierbem pieptul
Ingrediente:
Aluatul:
200 g faina
100 g margarina
1 ou
putina sare si piper
apa cat cuprinde (cam 50 ml)
Umplutura:
200 g salam uscat picant
1 ardei capia rosu
80 g cascaval
2 oua
1g smantana
patrunjel frunze
Mod de Preparare: Se framanta
Ingrediente:
Blat:
175 g unt la temperatura camerei
175 g zahar pudra
3 oua
O lingurita esenta vanilie
175 g faina cu agent de crestere
O lingurita praf de copt
3 linguri de cafea instant dizolvata in 2 linguri de apa fiarta
Crema:
50 g unt
Ingrediente:
200 g. alune/migdale/nuci
150 g. ciocolata cu lapte/amaruie
200 g. unt
200 g. zahar
6 oua
20 ml. rom (visinata)
125 g. faina
1 lingurita praf de copt
200 g. ciocolata cu lapte pentru glazura
Mod de Preparare: Se prajesc alunele
Ingrediente:
1 salau de 1 kg
2 oua
2 linguri de faina
2 linguri de pesmet
sare,
100 g ulei.
Mod de Preparare: Se curata un salau mijlociu. Se taie capul si coada si se desface in doua, in lungime. Se curata de piele si se scoate sira spinarii,