Ingrediente:
Pentru foi:
200 g faina
50 g zahar
30 g miere
1 ou
1 ling lapte
1 praf de copt
Pentru umplutura:
800 g biscuiti
150 g unt
250 ml lapte
150 g zaharesenta de rom
3 linguri praf de ciocolata
Mod de Preparare: In functie de
Ingrediente:
Pentru aluat:
80-100 g. prune uscate
6, 7 linguri rom
200 g. ciocolata cu lapte
100 g. unt
4 oua
150 g. zahar
200 g. migdale macinate
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare
2 pliculete zahar vanilat
Pentru glazura:
cateva
Ingrediente:
4 foi mari de napolitana
300g nuci macinate
3 linguri pline cacao
400g lapte condensat
200 ml lapte
esenta de rom
Mod de Preparare: Intr-o craticioara se amesteca laptele condensat cu nucile si pudra de cacao. Se toarna treptat laptele,
Ingrediente:
blatul:
un pahar de zahar,
2 pahare de faina, un pahar de apa,
1/2 pahar de ulei,
3 linguri de miere,
o lingura rasa de nuca de cocos,
1/2 pliculet de praf de copt,
2 linguri de rom, coaja de lamaie,
o mana de stafide,
Tava de 20/30
Ingrediente:
4 fire de praz,
o ceapă,
jumătate de ardei gras,
200 gr măsline negre,
250 dr suc de roşii,
50 ml ulei,
o felie de lămâie fără coajă,
o foaie de dafin,
sare,
piper,
pătrunjel.
Mod de preparare: prazul se spală,
Ingrediente:
4-6 cartofi noi spalati bine si taiati in doua, fierti
3 linguri de ulei de masline
2 catei de usturoi zdrobiti
500 g rosii cherry
1 lingura rozmarin proaspat, taiat marunt
sare si piper
Mod de Preparare: Zdrobiti cartofii fierti
Ingrediente:
Foi:
12 linguri zahar
12 linguri ulei
6 linguri pasta rosii
un vf cutit sare
o lingurita bicarbonat stins cu otet
3 cani 1/2 faina
Umplutura
un kg mere
80 gr margarina
o cana zahar
o lingurita scortisoara
doua plicuri zahar
Ingrediente:
500 gr biscuiti traditionali (populari; se gasesc vrac in magazine)
200 ml lapte gras (puteti folosi orice fel de lapte sau chiar apa in zilele de post)
200 gr margarina (sau unt)
100 gr nuci (taiate cu cutitul marunt)
275 gr rahat turcesc
Ingrediente:
8 pulpe de pui (partea sperioară, cu os şi piele)
ulei de măsline sau unt, pentru prăjit
3 căţei de usturoi, mărunţiţi
250 ml vin alb
o mânuţă de ierburi aromatice proaspete, mărunţite – salvie, pătrunjel, rozmarin,
Ingrediente:
1 cana orez
4 cani apa
2-3 ling ulei
2 cepe
1 morcov
1 gogosar rosu
ciuperci
sare, piper
Mod de Preparare: Tocam ceapa, morcovul si areiul marunt si le punem la calit in putin ulei. Dupa ce s-au muiat, punem orezul si il calim
Ingrediente:
450 g dovlecei (zucchini),
2 căţei de usturoi,
200 g orez (sau arpacaş),
70 g ardei gras roşu,
70 g ardei gras galben,
30 g arahide crude fără coajă,
5-6 crenguţe de cimbru sau pătrunjel verde,
2 linguri ulei,
sare, piper.
Mod
Checul este un desert la îndemâna oricui, fiind un preparat gustos şi uşor de pregătit. Este un dulce preferat de gospodine în perioada postului, mai ales că nu este deloc pretenţios, iar prepararea lui durează mai puţin de un
Ingrediente:
1 pahar orez
1 varza
2 cepe
1 pahar untdelemn
6 ardei grasi
1 kg rosii
1 pahar smantana
500 g carne slaba de porc
1 cana supa de carne
1 lingura pasta de rosii
1 lingurita pasta de ardei
piper, sare, cimbru
Mod de Preparare:
Ingrediente:
400 g faină
zahăr
miere
scorțișoară
20 g drojdie
ulei
Mod de preparare: Drojdia se dizolvă într-o linguriță de zahăr și o ceașcă de apă, se adaugă două-trei linguri de făină, se amestecă bine și se lasă
Ingrediente:
1 cana de zahar brun,
2 cani de apa,
2 cani de faina,
1 lingurita scortisoara
6 linguri margarina
3-4 linguri de gem,
1/2 de cana de nuci pisate,
1 praf de copt
lingurita de bicarbonat stins,
3-4 linguri de cacao,
esenta de rom,
sare.
Topingul:
1
Ingrediente:
4 oua intregi
1 lamaie
4 linguri de zahar
1 lingura de faina
1 lingura de pesmet
1 lingura de esenta de rom
Mod de Preparare: Se separa galbenusurile si se freaca bine cu patru linguri de zahar. Se adauga o lingura de faina si se
Ingrediente:
500 gr macaroane,
300 gr nuci măcinate,
vanilie/zahăr vanilat,
un praf de sare,
150 gr zahăr,
un praf de scorţişoară,
50 gr margarină.
Mod de preparare: se fierb macaroanele în apă cu sare timp de 10 minute. Se scurge
Ingrediente:
piept de pui, feliat ca pt snitele
crema de branza cu verdeturi
faina, oua, pesmet pt crusta
sare, piper
ulei de palmier pt prajit
Mod de Preparare: Batut pieptul de pui cu ciocanul, in folie, apoi condimentat, intins crema de branza,
Ingrediente
ulei de măsline
sare și piper
1 ceasca pesmet
3 ouă
1 și 1/2 ceasca cașcaval
500 g broccoli
Mod de Preparare Vrei să îți convingi copiii să mănânce broccoli și nu știi cum să o faci? Atunci aceasta este rețeta