Ingrediente:
1 piept potrivit de curcan
1 ceapa
Cativa catei de usturoi
½ kg ardei capia
½ kg rosii coapte
1 legatura patrunjel verde
Pasta concentrata de tomate
Mod de Preparare: Pieptul se spala, se sterge si se taie cubulete
Îţi plac chipsurile, dar te întrebi cât de sănătoase sunt cele din comerţ? Ei bine, află că poţi să-ţi prepari chiar tu, acasă, chipsuri din cartofi chiar mai gustoase decât cele pe care le cumperi de la magazin.
Ai
Ingrediente:
4 oua
150 g faina
4 linguri ulei
100 g masline maruntite-o mana buna
250 g sunca presata
50 g cascaval ras
un gogosar taiat marunt
o lingurita praf de copt
Mod de Preparare: Se mixeaza ouale pana isi maresc volumul. Se amesteca
Ingrediente:
500 gr carne de pui (am folosit aripioare si spate)
1 morcov
1 ceapa mare
1 lingurita boia dulce
Putin ulei (2-3 linguri)
200 ml smantana
1 legatura de patrunjel
1 radacina de telina
Putina telina verde (tulpina)
2 galbenusuri de
Ingrediente pentru 2 portii mari:
2 pulpe intregi de pui (adica doua superioare si doua inferioare)
o conserva de rosii intregi despielitate in suc propriu (250 gr)
80 ml ulei
optional 2 linguri de faina
o capatana de usturoi
jumatate de pahar de
Ingrediente:
1 kg ficatei de pui
75g unt
1/4 lingurita oregano uscat
1/2 lingurita cimbru
6 foi de dafin (6-7)
Sare
Piper
Mod de Preparare: Se fierbe ficatul pentru aproximativ 10-15 minute impreuna cu foile de dafin. Bagam ficatul intr-un blender
Ingrediente:
1 morcov
1 ceapa
1 piept de pui dezosat
2 cani supa de pui
1 pahar apa
patrunjel verde
sare, piper, vegeta
Mod de Preparare: Ceapa se taie marunt, morcovul se curata si se taie cubulete, orezul se spala. Un vas de yena se unge cu
Ingrediente:
300 gr zahar tos
6 albusuri
200 gr nuca macinata bine
30 gr faina
Esenta de migdale
Un plic de zahar vanilinat
Mod de Preparare: Intr-o cratita amestecam zaharul cu nuca si cu zaharul vanilinat, apoi adaugam albusurile (nebatute
Ingrediente:
500 ml lapte caldut
5 oua
150 gr zahar
5 linguri de faina
3 linguri de apa
1 plic de zahar vanilinat
50 gr unt
100 gr ciocolata neagra
Un praf de sare
Se orneaza cu cacao (si ciocolata alba rasa)
Multa incredere in inteligenta
Pentru crema de gălbenușuri
10 gălbenușuri
10 linguri de zahăr
3 linguri rase de făină sau amidon de porumb
20 g zahăr vanilinat
340 ml lapte
170 g unt
1 fiolă esență de vanilie
Pentru crema crocantă
200 g + 4 linguri de zahăr
Ingrediente:
20 de ciuperci
200g de piept de pui tocat
2 linguri de pasta de rosii
100g cascaval ras
100g masline verzi fara samburi taiate in bucatele mici
o legatura de patrunjel
o ceapa mica taiata marund
2 linguri ulei de masline
piper -
Ingrediente:
Pentru 4 foi coapte pe dosul tavii de aragaz:
15 linguri bulion
15 linguri ulei
9 linguri de zahar
O lingurita de bicarbonat de sodiu
1 kg faina cernuta
1 praf de sare
Pentru crema:
800 ml apa
200 ml lapte gras
200 gr unt
200
Ingrediente:
300 g paste penne
somon
3-4 linguri suc de rosii, cu pulpa
1/2 ardei rosu
2 lingura smantana
marar proaspat maruntit
sare
piper
Mod de Preparare: Se fierb intai pastele penne aldente, dupa instructiunile de pe pachet. Intr-o tigaie
Ingrediente:
Pentru Blat/crusta:
225 gr faina cernuta
200 gr unt foarte rece
2 linguri de zahar tos
2 galbenusuri
1 praf de sare
Un cub de unt pentru uns tava de tarta
Pentru Crema:
5 oua
100 gr zahar pudra
200 gr smantana pentru frisca
coaja
Ingrediente pentru 4 portii:
o caserola pulpe de pui - eu am folosit noua pulpe inferioare
o ceapa potrivita
200 gr ciuperci - am avut o conserva
o felie de doua degete grosime de keizer afumat sau alta afumatura, taiata cuburi
200 ml supa de pui
Ingrediente:
50 g unt
4 linguri ulei de masline
pesmet
1 piept de pui
rozmarin
salvie
mustar
piper alb
Pentru marinata:
1 lamaie
3 linguri ulei de masline
sare
Mod de Preparare: Intr-un castron stoarcem lamaia, adaugam cele 3 linguri
Ingrediente:
4 conserve ton in apa
o legatura ceapa verde
marar verde
piper
maioneza dupa gust
Mod de Preparare: Se scurge pestele bine de apa, se spala ceapa verde si se toaca marunt, se adauga peste peste intr-un castron si se amesteca bine