Ingrediente:
500 g branza dulce,
400 g amestec legume,
200 g sunca afumata,
4 plicuri gelatina Dr. Oetker,
sare, piper alb, dupa gust,
4 - 5 linguri smantana,
8 oua
1 lingura unt,
2 linguri ulei,
Mod de Preparare: Plicurile de gelatina le
Daca ti-au ramas multe oua vopsite si ti-e teama sa nu se strice, transforma-le in alte mancaruri. Una dintre cele mai gustoase idei este salata din oua, pe care o poti prepara in mai multe feluri.
O varianta de salata de oua este cea care combina
Ingrediente:
300 gr sunca presata
3 castraveti murati
maioneza
sare, piper
Mod de Preparare: Sunca si catravetele se taie fasii subtiri, se amesteca cu maioneza (maioneza pe care o veti face acum dintr-un ou, 2 lingurite de mustar si 100 ml ulei).
Sezonul când trandafirii vor înflori se apropie, așa că nu mai este mult până când grădinile vor fi inundate de culori, arome și parfumuri. Însă din trandafiri pot prepara și un desert deosebit de bun.
Pe lângă
Ai nevoie de:
600 g faina
o cana de lapte
4 oua
150 g unt
o jumatate de cana de zahar
coaja rasa de la o portocala
25 g drojdie
3 galbenusuri
3 lingurite de miere
Pentru umplutură:
200 g stafide
2 lingurite de esenta de portocale
150 g
Ingrediente primul strat:
4 oua
150 g zahar
2 plicuri de zahar vanilat
3 linguri faina
600 g branza de vaci data prin sita pentru o textura mai cremoasa
100 g stafide
Ingrediente stratul 2:
4 galbenusuri
150 g zahar pudra
un plic de zahar
Ingrediente:
Compozitia cu cacao:
1 ou
90 g zahar
100 g unt moale
150 g faina
1 lingurita rasa praf de copt
20 g cacao
Compozitia cu branza:
2 oua
300 g branza grasa de vaci grasa
100 ml smantana lichida
50 g smantana grasa
25 g unt moale
75
Ingrediente:
1 kg măruntaie de miel - ficat, plămâni, inimă, rinichi, splină
150 g unt sărat
2 cepe mari
6 ouă mari
3 legături de ceapă verde, tocate mărunţel
3 legături usturoi verde, mărunţit
100 g smântână
1
Ingrediente (10 Porţii):
300 g făină
100 g unt
100 g iaurt
300 g șuncă
1 ardei gras
2 ouă
ulei
pătrunjel proaspăt
sare
piper
Mod de Preparare: Se freacă untul cu un praf de sare și cu ouăle. Se adaugă iaurtul și se presară făina.
Ingrediente:
coaste de miel,
două cepe,
2 cartofi,
2 dovlecei,
2 căţei de usturoi,
două linguriţe de cimbru
două linguriţe de rozmarin,
3 linguri de ulei de măsline,
câteva roşii cherry,
sare,
piper,
două linguri de apă.
Mod
Ingrediente:
Pentru blat:
6 oua
6 linguri de zahar
4 linguri de faina
100 ml ulei
1 praf de copt
Pentru crema:
500 g branza dulce
200 g unt
150 g zahar
1lingurita esenta de vanilie
Coaja rasa de la o lamiae
Pentru glazura:
850 ml suc
Ingrediente:
2 cartofi mari
1 lingură ulei de măsline
½ ardei gras galben și ½ ardei gras roșu, tăiați bucăți
1 lingură de felii de măsline negre
2 linguri sos pesto sau sos de pizza
100 g caș proaspăt sau mozzarella, tăiat
Ingrediente:
200 g biscuiti digestivi
110 g nuca
110 g caju amestecat cu fistic
10 curmale
150 g unt
esenta de rom
zahar vanilat
1 lingura miere
200 g ciocolata neagra
Mod de Preparare: Maruntim cu nucile, caju si fisticul, apoi biscuitii
Ingrediente:
1 kg brânză dulce de vaci;
250 ml smântână;
6 ouă;
250 g zahăr;
6 linguri de gris;
1-2 plicuri budincă de vanilie;
1 plic praf de copt;
coajă de la 1 lămâie;
5 pliculeţe zahăr vanilat;
150 g stafide;
Mod
Ingrediente:
Pentru blat:
200 gr biscuiti cu ciocolata
scortisoara
100 gr unt
Pentru crema:
150 gr smantana
800 gr crema de branza
150 gr zahar
1 sticluta esenta de vanilie
4 oua
100 gr ciocolata neagra
scortisoara
Mod de preparare: Se
Ingrediente:
o varza frumoasa (cam de 1.2 kg)
350 g piept de porc fiert si afumat (merge si costita sau kaizer)
100 ml ulei
2 linguri bulion
2 linguri secretul gustului
un varf de lingurita piper.
Mod de Preparare: Se curata bine varza iar poi
Ingrediente:
Pentru aluat:
700 g faina,
100 g margarina,
250 g zahar,
1 ou,
1 pachet praf de copt,
200 ml lapte.
Pentru umplutura:
250 g mac macinat,
100 g martipan/migdale/nuci,
1 ou,
100 ml lapte,
200 zahar pudra.
Pentru crema:
3
Ingrediente:
1 kg măruntaie de miel - ficat, plămâni, inimă, rinichi, splină
150 g unt sărat
2 cepe mari
6 ouă mari
3 legături de ceapă verde, tocate mărunţel
3 legături usturoi verde, mărunţit
100 g smântână
1
Ingrediente:
Pentru clatite:
180 gr faina de grau
3 oua medii
1 varf de cutit de sare
400 ml de lapte
60 ml ulei de gatit
30 ml de apa (sifon)
22 gr cacao pudra
15 gr zahar pudra
Pentru crema:
200 gr mascarpone
1 lingura de esenta de vanilie
3