Ingrediente: 50 g unt, 2 cepe mijlocii, 2 catei de usturoi, 150 g de fulgi de ovaz, 150 g cascaval, 2 oua, 1 legatura de patrunjel verde, 2 cartofi,sare, piper.
Preparare: Mai intai asezam fulgii de ovaz intr-o tava si ii dam la cuptor timp de 10-15
Ingrediente:1 kg dovleac, curatat, 150 g ulei, 100 g zahar, 1 pahar (200 ml) lapte, 1 lingurita rasa scortisoara pisata, Foi din comert sau preparate din: 1/2 kg faina, 3 linguri untdelemn, 1 pahar apa calduta putin sarata.
Mod de preparare: Dovleacul
Ingrediente:
7 oua
7 linguri apa
7 linguri ulei
1 cana si jumatate faina
1 cana si jumatate zahar
1 praf de copt
zahar vanilat
2 linguri cacao
Mod de preparare: Se separa ouale, se bate albusul spuma bine, se pune zaharul cu apa la foc mic
Ingrediente: 200 g cascaval sau 100 g cascaval si 100 g alte branzeturi (branza de burduf, telemea), 500 g cartofi, 2 oua, 3 linguri faina, sare, piper.
Preparare: Cartofii se fierb in coaja, se curata si se sfarama. Se amesteca apoi cu cascavalul
Ingrediente: 200 gr orez, 1 cub supa de legume, 2 ciuperci, 1 ceapa mijlocie, 1 ardei gras, 4 catei de usturoi, 3-4 felii mai groase de dovlecel, patrunjel si marar verde, sare, piper, 2 linguri de ulei.
Mod de preparare: Ciupercile, ardeiul se taie
Ingrediente: 1 conopida, 300 g ciuperci proaspete, 6 catei de usturoi, 2 linguri suc de lamiae, 1 legatura verdeata, ulei, sare
Mod de preparare:
Conopida se desface buchetele mici si se pune la fiert 15 minute in apa cu sare care clocoteste. Apoi
Ingrediente: 3 kg varza rosie, 3 kg ardei grasi,2 maini sare neiodata, piper boabe, foi dafin, 4 l apa rece, 750 ml otet, 750 gr zahar, 6 linguri sare, 1 lingura praf conservant
Mod de preparare: Intai preparam solutia ce va fi turnata peste ardeii
Ingrediente: 1,5 kg morcov, 1,5 kg ceapa, 1,5 kg ardei gras, 1,5 kg gogosari, 1,5 kg gogonele, 1 litru de ulei, 400 gr orez, 1 legatura frunza de telina, marar, patrunjel, sare (2 foi de dafin )
Mod de preparare: Se toarne uleiul in vas, morcovul
Ingrediente:
400 g cascaval 3 oua 200 g faina 150 ml lapte 250 g pesmet 50 g unt 2 g piper 15 g sare
Mod de preparare:
Se rade cascavalul
Intr-o cratita se pun 50 g unt si 100 g faina dizolvata in
Ingrediente: 250g paste, 300g nuca tocata, 200g zahar, 1 zahar vanilat, 1 esenta rom.
Mod de preparare: Pregatesti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj (aproximativ 10 min).
Dupa ce au fiert le treci prin apa rece, dupa aceea le amesteci
Ingrediente: 200 g unt, trei ouă, 200 g zahăr, un plic de zahăr vanilat, 200 g făină, o linguriţă de amoniac stins cu suc de lămâie, un kilogram şi jumătate de prune coapte,50 g zahăr pudră.
Preparare: Untul păstrat la temperatura
Ingrediente: 600 gr piept de pui , 300 gr ardei Capia, 4 catei usturoi, 300-400 gr rosii, 30 ml ulei , 1 legatura patrunjel verde, sare, piper, 100 ml smantana
Mod de preparare :
Incalzim cuptorul in prealabil. Carnea o portionam in cuburi mai mari
Ingrediente: 3 oua, 1 galbenus, 150g faina, 200g sunca, 100g masline taiate, 100g cascaval, 150 ml lapte, 100 ml ulei, putina drojdie, sare, piper.
Preparare: Intr-un castron se bat ouale cu sarea si piperul, se pune faina si drojdia. Se adauga treptat
Ingrediente: 4 linguri unt; 1 ceapa; 2 catei de usturoi; 200 ml supa de pui; 200 g smantana; 150 g telemea; 8 portii legume asortate (broccoli, morcovi, fasole verde etc.), fierte in aburi; sare; piper.
Mod de preparare:
1. Pieptul de pui se spala,
Ingrediente (4 portii): 4 cartofi mari, un piept de pui mare, 600-700 grame ciuperci, cascaval, patrunjel verde, ulei de masline
Mod de preparare: Incepem prin a pune pieptul de pui si ciupercutele la fiert. Cand acestea au fiert, le punem la racit
Ingrediente: 1 conopida mica, 200 g fasole verde, 3-4 morcovi, 2 gulii, 1 cana orez, 100 g unt sau margarina, 300 g smantana, sare, cateva fire de patrunjel.
Mod de preparare: Cureti conopida, fasolea verde, morcovii si guliile si le pui la fiert separat
Ingrediente:
6 pere de marime mijlocie
250 g ciocolata cu lapte
100 g zahar
50 g unt
100 ml vin alb
Mod de preparare: Spala perele, curata-le de coaja si cu un cutit ascutit indeparteaza cotorul cu seminte, lasand fructele intregi. Separat, topeste