Ingrediente:
1 cana si jumatate faina alba de prajituri
1 cana si jumatate zahar pudra
4 linguri ulei de floarea soarelui
6 oua
1 lamaie intreaga, zeama si coaja
1 plic zahar vanilat
5 lingurite cacao
40 gr margarina
un praf de sare
Mod
Ingrediente: 10 flori mari de soc (cam cât palma), 10 litri de apă, 3 lămâi, 1 kg de zahar (daca vreti mai dulce puteti pune chiar si 1,25 kg) si 10 boabe de orez, pentru fermentaţie.
Mod de preparare: cele zece flori de soc se pun
Ingrediente: 500 g piept de pui, 200 g paste farfalle, 2 dovlecei, 1 morcov, 3 rosii, 3 linguri ulei, opţional 50 g seminte de dovleac (decojite), busuioc, sare şi piper, după gust, 200 ml lapte batut sau iaurt, 2 linguri pasta de ardei rosii.
Mod
Ingrediente: 2 dovlecei, 1 cutie de smantana, 1/2 pachet de unt, 1 legatura marar, sare
Preparare: Dovleceii se spala, se curata, se taie cuburi nu prea mari, dupa care se calesc in unt topit. Se sareaza si se adauga smantana. Se lasa 15 minute la
Ingrediente: 175 g couscous, 4 rosii. 4 cepe verzi, 4 linguri de pătrunjel, sare piper dupa gust, 3 linguri de ulei de masline, 3 linguri de suc de lamâie
Mod de preparare: Couscousul se pune la înmuiat în apă fierbinte şi se lasă
Indrediente: 8 oua, 10 cepe, 2 cutii de ciuperci la conserva, 2 legaturi de marar, 8 linguri scuturate de faina, 1 lingurita de piper, un praf de sare, 50 g ulei.
Mod de preparare: Se taie ciupercile felii subtiri si se caleste ceapa tocata cam 10-15
Ingrediente: 4 bucati ardei gras, 1 salata verde, 2 castraveti, 3 linguri ulei de masline, 1 legatura patrunjel, 10 grame leustean, otet, sare si piper.
Mod de preparare: Se spala si se curata ardeiul de seminte, se taie in felii
O reteta modificata dupa ce am avut prin frigider. Se face rapid si se serveste alaturi de o salata verde
Ingrediente: 6 oua, 3 cartofi, 200g branza, 3 fire de ceapa verde, 1 catel de usturoi tocat, 150g sunca, 2 rosii, sare, piper, ulei urmatoarele
Ingrediente: 500gr ficatei de pasare, mazare fiarta 500gr, 2 cepe mari, o lingura bulion, putin ulei pentru prajit, sare si piper dupa gust.
Mod de preparare: Se prajesc ficatei in putin ulei pana se rumenesc frumos. Dupa ce s-au prajit se scot pe
Ingrediente:
o ceapa mare, 5 cartofi, 2 oua, 100gr smantana, kaizer afumat, cascaval, unt, piper, sare
Mod de preparare:
Cartofii se taie rondele cam de un deget si se pun la fiert in apa cu putina sare. Nu se fierb complet ci cam jumatate din
Ingrediente: 6 galbenusuri; 100 g zahar; 6 linguri cu esenta de cafea neagra; 200 g unt.
Mod de preparare:
* Galbenusurile se amesteca bine cu zahar, se adauga esenta de cafea si se pune la foc amestecand mereu pana se ingroasa.
Ingrediente:
1 crema de ciocolata care vine într-o cutie (contine pulbere si este pregatita în conformitate cu instructiunile 2 cesti (16 uncii) de lapte 100 de grame de ciocolata 150 de grame de unt topit 200 de grame de biscuiti dulci
Ingrediente: 7 oua, 1 pahar (mediu) zahar, o jumatate de lamaie, 1 pahar (mediu) de ulei, 250 gr faina, 200 gr ciocolata de menaj, 1 plic de praf de copt.
Mod de preparare: Amesteci galbenusurile cu zeama de la jumatatea de lamaie. Peste ele adaugi
Ingrediente
2 oua
7 linguri ulei
200 g iaurt / lapte batut / sana
350 g faina
2 lingurite praf de copt
80 g zahar
virf de cutit sare
12 lingurite gem
Mod de preparare
Se amesteca ouale, uleiul si iaurtul, iar separat se amesteca faina,
Ingrediente
4 cotlete de porc
200 ml iaurt
un castravete
frunze de marar
2 catei de usturoi
o crenguta rozmarin
are si piper dupa gust
Mod de preparare
Cotletele se spala, se condimenteaza si se frig pe gratar, iar cand sunt rumenite,
Ingrediente: 500 g brânză de vaci, 150 g zahăr, un praf de sare, trei pliculeţe de zahăr vanilat, două linguriţe de bicarbonat de sodiu (stinse cu zeama de la un sfert de lămâie), două ouă, o sticluţă de esenţă de rom, 300 g făină,
Ingrediente:
1 ceapa
1 catel de usturoi
250 g branza proaspata de vaci
100 ml smantana
sare si piper negru proaspat macinat
2 linguri de verdeata proaspata
Mod de preparare: Spala 1 kg cartofi si fierbe-i la foc mic, in apa cu sare, timp de 25
Cine a spus ca de Paste nu ne putem rasfata din plin cu bunatatile traditionale, fara a avea probleme digestive? Secretul consta in faptul ca trebuie sa acordam o atentie sporita alimentatiei in zilele de Sarbatoare, mai ales ca a fost o perioada lunga