Ingrediente: 4 pulpe fierte; 300 g ciuperci proaspete; 1 ceapa mica; 1 ceasca supa de carne; 1 lingura faina; 300 g smantana; sare, piper, marar si patrunjel proaspete.
Mod de preparare: Fierb pulpele. Calesc ceapa, adaug ciupercile date pe robot,
Ingrediente: Pentru această reţetă nu o să dau cantităţi pentru că fiecare foloseşte atâţia cartofi cât are nevoie.
Mod de preparare: Se spală şi se curăţă cartofii, se taie rondele şi se pun într-o tavă pe hârtie
Ingrediente:
300 g bucatele de biscuiti cu ciocolata (sau vanilie)
1/2 cana unt, topit
650-700 g crema de branza, la temperatura camerei
400 g ciocolata alba, taiata bucatele
1 cana zahar
1/4 lingurita sare
4 oua mari
1/2 cana frisca
1 1/2 lingurita
ngrediente pentru sos:
2 linguri de smântână
2 linguri de muştar
Sare şi piper după gust
Mod de preparare: Carnea roşie se prăjeşte într-o tigaie cu câteva linguri de ulei de măsline. Când este gata, se aşază
Ingrediente:
6 mere, sănătoase, nu prea mari
zahar
scorţişoară
un ou
foietaj
Dacă nu vrei să cumperi foietaj, iată cum prepari aluatul:
ceaşcă de caimac (smântână de pe lapte fiert);
o ceaşcă de faina;
unt proaspăt
Ingrediente: 400 g carne tocata din piept de pui, 1 cescuta orez, 20 g unt, 50 g smantana, 2 oua, 1 lingura faina, 200 ml lapte, sare, zeama de lamaie.
Mod de preparare: Albusurile se amesteca cu orezul si carnea si se modeleaza perisoare de marimea
Ingrediente:
500 g piept pui dezosat
3 oua
1 legatura ceapa verde
200 g faina
200 ml ulei pentru prajit
30 g mustar
20 ml sos de soia
10 ml vin alb
sare, piper, pesmet
optional: susan sau ulei de susan
Mod de preparare: Puiul Shanghai
Ingrediente: 2 oua, 100 ml lapte, 150 g sunca, 1 ardei gras rosu, patrunjel verde, 100 g masline, 4 linguri ulei, 1 praf de copt, sare, piper, 1 cana faina.
Mod de preparare: Ouale se mixeaza bine cu sare si piper, se adauga laptele, uleiul si faina
Ingrediente: 1 buc piept de pui, 100 gr piept de pui tocat, 2 oua, Ciuperci, Morcovi, 50 gr cascaval, 1 lingura pesmet, Verdeata, Condiment de pui, piper, ulei.
Mod de preparare: Pieptul de pui dezosat se taie astfel incat sa se poata intinde o bucata
Ingrediente: pentru mamaliga: 350 g malai, 1/2 lingurita de sare, 1 litru si jumatate de apa,
pentru bulz: 4 oua, 50 g unt, 150 g branza de burduf, 150 g branza telemea.
Mod de preparare: Mai intai, preparam o mamaliga mai moale si fierbem ouale.
Ingrediente: 400 g biscuiti cu cacao, 200 g zahar pudra, 250 g unt, o ligura de cacao, un ou, 200 ml lapte, o lingurita esenta de rom, 200 g nuci pisate, frisca, ciocolata rasa.
Mod de preparare: Se freaca intr-un castron inalt, untul impreuna cu zaharul
Ingrediente:
400 g ciuperci
2 fire de patrunjel
2 linguri de ulei de masline
300 g de ceapa taiata in inele
500 g piept de pui taiat in bucatele (cuburi)
sos alb (vezi reteta tot aici pe site)
un pahar de vin alb (sec)
1 bagheta de paine
Mod
Ingrediente: 500g cartofi fierti, 100g cascaval, 50g unt, 1 vf cutit curry, patrunjel tocat
Mod de preparare: Cartofii se taie cubulete, felii calzi, se amesteca cu untul taiat feliute, se orneaza cu patrunjel, sareaza, deasupra se rade cascaval sau
Ingrediente: 300-400 g carne, 1/2 kg mazare boabe, 1/4 suc de rosii, 50 ml untdelemn sau 50 g unt, 25 g faina, frunze de patrunjel, telina si marar, 50 g ceapa, sare.
Mod de preparare: Carnea se prajeste cu ceapa si grasimea de pui. Mazarea tinara
Ingrediente: 550 gr. faina, sare, 2 linguri zahar, coaja de lamaie sau portocala, o lingura de unt, maragrina sau grasime, drojdie cit o nuca (2 lingurite), 3 galbenusuri,1/2 litru lapte,zahar vanilat 2 linguri.
Mod de preparare: Se dizolva drojdia,
Ingrediente:1 kg varza murata, 4 carnati, 6 linguri ulei, 1 ceapa, 1 lingura bulion, sare, piper sau boia.
Mod de preparare:
In functie de cat e de sarata varza, o pui la desarat de seara sau doar cu cateva ore inainte.
Apoi, o scurgi bine, o tai
Ingrediente: 4 cartofi fierţi, 200 g ficăţei de pasăre, 1 ceapă mică, sare, ulei.
Mod de preparare: Se fierb cartofii în coajă, se curăţă şi se toacă mărunt cu un cuţit, împreună cu ficăţeii de pasăre prăjiţi. Sepune
Ingrediente: 500 g carne de vitel vita sau porc, 3-4 oua, 100 g franzela, 100 g unt, 1 lingura faina, 1 ceasca lapte, sare, piper.
Mod de preparare:
In 50 g unt se inabusa carnea trecuta prin masina de tocat de 2-3 ori. Restul de unt se topeste
Un mic dejun consistent, gustos şi simplu de realizat, ideal pentru dimineaţa unei zile lungi. Versatilă în ingrediente şi servire, omleta se poate transforma într-o gustare “la pachet” dacă o intercalaţi între