Ingrediente
vin alb sec 1 pahar
costiţă afumată 200 gr
morcov 1 bucata
ceapă 1 bucata
boia de ardei dulce 1 lingurita
piper
sare
unt 100 gr
carne de miel 1 1/2 kg
cimbru 2 lingurite
ţelină 1 bucata medie
supă de carne 1 cana
Ingrediente: branza de vaci 450g, faina 350g, zahar 150g, unt 150g, 100ml lapte, bicarbonate, sare si otet, stafide, coaja de lamaie, zahar vanilat, doua oua.
Mod de preparare: Se bate untul margarina impreuna cu 50 de grame de zahar farin pana se
Aceasta reteta poate fi gustare sau aperitiv. Asigura 1/5 din necesarul zilnic; este o sursa buna de vitamina C si acid folic.
Ingrediente: o conopida mare, desfacuta in buchetele, ulei de floarea-soarelui, pentru prajit
PENTRU PANE 85g de faina,
Pentru ca simtim nevoia sa mancam si ceva dulce, m-am gandit sa impartasesc cu dumneavoastra urmatoarea reteta, care se face destul de repede si nu este chiar atat de costisitoare.
Pentru preparare avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 500 gr. biscuiti
Ingrediente: 1 kg ciuperci, 400g masline, 3 cepe, 400 ml suc de rosii sau 500 g de rosii, 100 ml vin alb, 200 ml ulei, patrunjel, piper, 1 foaie de dafin, 1/2 lamaie mare, fara coaja.
Mod de preparare: Ciupercile se spala si se curata, apoi se stropesc
Ingrediente: 300 g fasole alba uscata, 1 chifla muiata in apa, faina sau pesmet, ulei, sare, patrunjel tocat, pastarnac, morcov, ceapa, foi de dafin, usturoi, piper.
Mod de preparare: Fasolea se lasa din ajun intr-un vas cu apa pentru a fierbe usor.
Ingrediente: o conopida potrivita; 1 radacina de patrunjel; 1 morcov, 1 ceapa, 3 cartofi; 1 legatura de patrunjel sau de marar; jumatate de lingurita de chimen; sare si piper; 1 ardei gras; 4 linguri de ulei; 2 l de apa.
Mod de preparare: Se spala
Ingrediente: 1kg urzici, 1 ceapa, 2 linguri faina, 1 radacina hrean, 1 legatura marar, ulei, sare, piper.
Mod de preparare: Dupa ce urzicile au fost curatate si spalate in mai multe ape, sunt puse la fiert. Se fierb timp de 25 min. Dupa ce au fost
Ingrediente:
- 1 pachet margarina;
- 5 linguri cu apa;
- 1 lingura cu otet;
- putina sare;
- faina cat cuprinde.
Mod de preparare: Se face un aluat de consistenta potrivita. Se imparte in 10 parti egale. Fiecare parte se intinde in forma
Ingrediente: 500 g spaghete, 4 capatani de usturoi, 4 linguri ulei masline, mustar, 1 lamaie, piper negru, 2 dovlecei, 300 g ciuperci, suc de rosii.
Mod de preparare: Se curata usturoiul, se toaca marunt si se pune in hartie de aluminiu in cuptor ca
Ingrediente:
Blatul: o cană făină de grâu, 50 ml apă, 3 linguri ulei
Maiaua: un plic de drojdie, o lingură făină, o linguriţă zahăr, o lingură apă, sare, piper
Ingrediente topping: 200 g ciuperci, o cutie de porumb, ardel roşu si verde,
Ingrediente: 500 g rosii, sare, piper, 1 lingura patrunjel verde tocat, 3 linguri ulei de masline, 1 capatana usturoi, 500 g file de peste.
Mod de preparare: Spalam rosiile, le taiem felii si le aseazam intr-o forma unsa (rezistenta la foc). Punem
Ingrediente: 4 cartofi medii, ciuperci, o ceapa medie, 2 catei de usturoi, o crenguta de rozmarin (daca va place aroma), cascaval de post (50-100 gr), sare, piper - dupa gust
Preparare: Cartofii se spala bine si se pun pe gratarul
Ingrediente:
- 1 pachet margarina;
- 5 linguri cu apa;
- 1 lingura cu otet;
- putina sare;
- faina cat cuprinde.
Mod de preparare: Se face un aluat de consistenta potrivita. Se imparte in 10 parti egale. Fiecare parte se intinde in
Ingrediente: 400 g gem, 1 cana de zahar, 10 linguri ulei, 3 linguri cacao, margarina, 1/2 cana apa, bicarbonat dizolvat in otet, 1 cana faina, sare.
Mod de preparare: Se amesteca gemul cu 1 cana de zahar si se freaca pana la topire, se adauga uleiul
Ingrediente: 200 g fasole fiarta, o ceapa, un gogosar in otet, 1 castravete proaspat, 100 g masline, o lingura mustar, 2 linguri maioneza de post, sare, piper, 2 linguri ulei.
Mod de preparare: Fasolea fiarta se lasa la strecurat. Se taie marunt ceapa,