Ingrediente:
3 linguri făină
2 dovlecei mici
1 ou
mărar
2 căţei usturoi
piper
sare
ulei pentru prăjit
Mod de preparare: Dovleceii i-am curăţat de coajă, i-am ras prin răzătoarea cu ochiuri mari, apoi am presărat puţină sare şi
Ingrediente:
aprox. 1 kg carne de vita sau de porc,
500 g sos de rosii pentru friptura,
o cutie de ciuperci sau piure de cartofi,
patrunjel verde pentru decor, sare,
piper,
condimente, un pahar de vin,
ulei.
Mod de Preparare: Asadar mai intai
Ingrediente:
500 g piept de pui dezosat
50 g unt
200 ml smantana lichida pentru gatit
75 ml vin alb sec
12 g faina
1 galbenus
patrunjel verde
marar verde
sare
Mod de Preparare: Se taie pieptul in felii potrivite. Verdeata se toaca marunt.
Ingrediente:
4 felii de cascaval (de 1 cm grosime)
2 oua
Sare
Faina
Pesmet
ulei pentru prajit
Mod de Preparare: Cele 2 oua le batem cu un praf de sare. Tavalim felia de cascaval prin faina, oua, pesmet si iar oua. Punem tigaia cu putin ulei la
Ingrediente:
500 g farfalle,
210 g ciuperci feliate din conserva,
400 g rosii decojite,
165 g cascaval,
1 cub maggie gaina,
sare.
Mod de Preparare: Se fierb pastele in apa cu sare si putin ulei. Cand sunt gata se scurg, se clatesc cu apa rece
Ingrediente:
Pentru aluatul de tarta (crusta):
500 gr faina
60 gr unt foarte rece
1 ou
1 lingura de otet
Un praf de sare
Apa rece (aprox. 50 ml cat sa lege ingredientele)
Pentru umplutura:
100 gr kaiser (taiat marunt)
2 ciuperci champignon
Ingrediente:
500 gr de ficat propaspat de pui
1 ceapa taiata marunt
2-3 catei de usturoi tocati feliute
1 ceasca de apa sau mai bun ar fi vin alb
sare
piper
cimbru sau busuioc uscat
1 lingurita boia de ardei iute
Mod de Preparare: ficatul de
Ingrediente:
7 cartofi mari rosii (7-8)
1/2 kg carne tocata amestec (puteti folosi carne tocata - de pui, porc, vita)
200 ml sos de rosii
1 ceapa rosie
2 catei de usturoi (2-3)
2 frunze de dafin
Sare
Piper
Busuioc
Boia dulce
Mod de Preparare:
Ingrediente:
2 verze proaspete
600 gr carne porc (taiata cubulete)
150 gr adrei gras (taiat marunt)
2 cepe (taiate si ele marunt)
Suc acrisor de rosii (bulion)
3 linguri de ulei (3/4)
Pentru condimente:
Sare
Piper
Boia
Cimbru
Busuioc
Foi
Ingrediente:
200 g unt gras la temperatura camerei;
60 g zahăr pudră;
1 plic zahăr vanilat;
1 linguriță esență sau extract de vanilie;
260 g făină;
1/2 linguriță sare;
Mod de Preparare: Se bate untul până devine cremos, apoi
Ingrediente:
1 Kg de file de porc (merge si spata, pulpa, cotlet sau muschiulet)
300 ml de bere
3 cepe (curatate si spalate)
2 ardei grasi colorati (curatati si spalati)
2 rosii decojite
4 castraveciori murati
5 linguri cu smantana
2 cuburi de
Ingrediente:
2 verze potrivite
1 ceapa mare
300 gr kaizer afumat
300 ml bors de putina
2 linguri bulion
cimbru
sare, piper
marar
Mod de preparare: Tocam ceapa marunt si o calim in ulei doar pana incepe sa devina translucida. Adaugam kaizerul
Ingrediente:
Blat:
1 conopidă mare;
3 ouă;
3 linguri mozzarella rasă;
sare;
Toppinguri
Aici alegeți după bunul plac, eu vă voi spune ce am ales eu astăzi;
150 g mozzarella;
200 g pastă de tomate sau ketchup;
5-6 felii de salam picant
Ingrediente:
3 morcovi
3 rădăcini de păstârnac (pătrunjel)
2 cartofi
1 jumătate de varză (mică)
2 cepe (sau 1 fie de praz frumos)
Dovlecel
Ardei gras (puțină conopidă daca aveti prin frigider)
3-4 linguri de smântână
2
Ingrediente:
1 pui
50 gr unt, dar si ulei este foarte bun
3 catei de usturoi pisati bine (pasta)
1 lingura de ghimbir ras
1 lingurita miere
sare, piper, boia, busuioc uscat, rozmarin, 2 foi de dafin
Mod de Preparare: Se spala puiul bine, indepartandu-se
Ingrediente:
4 cartofi mari,
2 morcovi,
1 ceapă,
150 g mazăre,
100 g porumb,
2 ouă fierte tari,
o lingură oțet,
sare,
piper,
maioneză dintr-un ou,
măsline pentru ornat
Mod de Preparare: Se fierb cartofii și morcovii curățați de
Ingrediente:
1 kg varză murată,
1 kg ciolan afumat fără os,
2 linguri boia dulce,
1 ceapă,
2 linguri ulei,
200 ml suc de roșii,
100 ml apă,
10 boabe piper negru,
1 legătură mărar.
Mod de Preparare: Dacă aveți o oală de pământ
Ingrediente:
250 g braza de burduf
1/2 canita de faina
sare/piper
1/4 lingurita bicarbonat
1 ou
Mod de Preparare: Amestecati bine toate ingredientele si formati in palma bilute de aprox 3 cm diametrul fiecare. Dati-le prin faina si prajiti-le
Ingrediente:
6 oua
2 linguri de cacao
4 linguri de faina
6 linguri de zahar
1 lingura de ulei
1/2 praf de copt
1/2 lingurita otet
4 linguri de stafide (optional lasate 2 ore in apa cu esenta de lamaie)
coaja de lamaie
1 unt
300 g zahar
1 budinca