Ingrediente:
5 oua
6 linguri de faina (nu rase dar nici cu varf)
4-5 linguri de zahar
putin unt pentru uns tava
2 plicuri de zahar vanilat
ananas din conserva (sau ce fruct preferati)
1 lingurita praf de copt
un varf de cutit de sare
Mod de
Ingrediente:
3 piscoturi (pentru o cana)
zahar (dupa gust)
putina cafea
frisca
cacao
Mod de Preparare: Bateti frisca bine si o puneti la frigider sa se intareasca. Intre timp faceti cafeaua. Inmuiati piscoturile in cafea si punetile intr-un pahar,
Ingrediente:
250 gr orez (250-300 gr)
50 gr ardei gras (50-75 gr; congelat, tăiat cubuleţe)
50 gr roşii (50-75 gr; congelate, taiate cubuleţe)
100 gr amestec de legume (tăiate în robotul de bucatarie; morcov, ceapă, rădacină ţelină)
1
Ingrediente:
500 g piept de pasare dezosat,
1 ceapa,
1 felie de paine,
1 ou,
verdeata,
sare,
piper.
Mod de Preparare: Se toaca pieptul de pasare impreuna cu ceapa, se amesteca cu felia de paine inmuiata in apa sau lapte si stoarsa bine, oul
Ingrediente:
o legătură ceapă verde
2 ardei grași
3 cartofi noi
2 dovlecei
2-3 roșii bine coapte
2 linguri ulei
mărar pentru servit
sare
Mod de preparare: În ulei încins se pune ceapa la călit se pune ceapa la călit și,
Ingrediente:
500 g creier
2 oua
faina
pesmet
sare, piper
Mod de Preparare: Creierul se curata de pielite, se cauta bine de eventuale bucatele de os si se pune in apa rece pana iese tot sangele. Apoi se fierbe 5 minute in apa cu sare si putin otet
Ingrediente:
350 g iaurt simplu cremos (tip cel grecesc)
150 ml smantana pentru frisca
200 g zahar pudra
5 folii de gelatina (10 g)
250 g fructe proaspete (visine, caise, mure, capsune, afine)
1 lingurita extract de vanilie (esenta sau zahar vanilat)
10-11
Ingrediente:
500 g tacâmuri de pasăre
o rădăcină păstârnac
o rădăcină mică țelină
un morcov
o ceapă
o foaie dafin
o legătură pătrunjel
sare și piperdupă gust
Pentru găluște:
2 ouă
7 linguri griș
o lingură
Ingrediente:
4 dovlecei medii
cate o jumatate de lingurita de busuioc, cimbru, oregano uscat si maruntit
2 linguri patrunjel tocat
un sfert de lingurita de usturoi pudra
o jumatate de cana de parmezan ras
2 linguri ulei masline
sare dupa gust
Mod
Ingrediente:
o tăviță ficăței
3 linguri ciuperci feliate
2 linguri untură gâscă sau unt
100 ml vin
o legătură pătrunjel
sare
piper
Mod de preparare: Se curăță foarte, foarte bine ficățeii, apoi se fierb 3-4 minute în
Ingrediente:
8 oua
8 linguri de zahar
8 linguri de faina
500 gr de visine ,fara simburi
o esenta de vanilie
un praf de sare.
Mod de Preparare: Intr-un bol batem albusurile cu zaharul pana devin o spuma tare, apoi adaugam galbenusurile, faina,
Ingrediente:
6 fileuri din piept de curcan
6 felii cascaval
6 felii sunca Praga
4 rosii
50 g cascaval pentru ras
sare
piper
boia
Mod de Preparare: Fileurile de curcan se bat bine intre doua folii de nailon apoi se pun pe gratarul incins sa
Ingrediente:
4 aripioare de pui
1 morcov
1 ceapa
1 dovlecel
o lingura de orez
2 rosii medii
un borcanel de iaurt
sare
zeama de lamaie pentru acrit
cateva fire de patrunjel
leustean.
Mod de Preparare: Se spala aripioarele, se taie extremitatea
Ingrediente:
700 de grame file de păstrăv
2 linguri cu maioneză
2 lingurițe cu muștar Dijon
1 linguriță cu usturoi tocat mărunt
1/3 cană cu pesmet
3 linguri cu parmezan
Mod de preparare: Preîncălzește cuptorul la 200 de
Ingrediente:
O jumătate piept de pui
O salată obişnuită sau iceberg
4 linguri pline telemea de vacă răzuită
3 linguri pline de porumb dulce (din conservă)
Pentru sos:
4 linguri pline de iaurt slab
Zeama de la jumătate de lămâie
O
Ingrediente:
un piept de pui
albitură (păstârnac, pătrunjel, telina)
1 ardei gras
2 morcovi
1 ceapa mare
Pătrunjel verde
2 ouă
Griș
Sare si piper, doua foi de dafin
Mod de Preparare: Punem carnea la fiert in apa cu putina sare
Ingrediente:
litru de lapte,
malai cat pentru o mamaliguta moale (circa 300-350 de grame),
cinci linguri cu miere (mierea se poate inlocui cu vreo 6-7 linguri de zahar),
6-7 oua, 100 de grame de unt,
500 de grame de smantana,
500 de grame de branza
Ingrediente:
2 dovlecei
2 oua
pesmet
3 felii paine
2 lingurite boia dulce
patrunjel
2 catei usturoi
ulei
sare
piper.
Mod de Preparare: Se curate dovleceii de coaja, se scot samburii si se dau prin razatoare. Peste dovlecelul razuit se adauga
Ingrediente:
350 de grame de biscuiti macinati
200 de grame de unt
100 ml de lapte
200 de grame de zahar
esenta de rom
250 de grame de mascarpone
un iaurt mare
capsuni sau alte fructe
2 plicuri de gelatina
Mod de Preparare: Se incalzaste laptele