Ingrediente:1 kg varza murata, 4 carnati, 6 linguri ulei, 1 ceapa, 1 lingura bulion, sare, piper sau boia.
Mod de preparare:
In functie de cat e de sarata varza, o pui la desarat de seara sau doar cu cateva ore inainte.
Apoi, o scurgi bine, o tai
Ingrediente: 4 cartofi fierţi, 200 g ficăţei de pasăre, 1 ceapă mică, sare, ulei.
Mod de preparare: Se fierb cartofii în coajă, se curăţă şi se toacă mărunt cu un cuţit, împreună cu ficăţeii de pasăre prăjiţi. Sepune
Ingrediente: 500 g carne de vitel vita sau porc, 3-4 oua, 100 g franzela, 100 g unt, 1 lingura faina, 1 ceasca lapte, sare, piper.
Mod de preparare:
In 50 g unt se inabusa carnea trecuta prin masina de tocat de 2-3 ori. Restul de unt se topeste
Un mic dejun consistent, gustos şi simplu de realizat, ideal pentru dimineaţa unei zile lungi. Versatilă în ingrediente şi servire, omleta se poate transforma într-o gustare “la pachet” dacă o intercalaţi între
Ingrediente: o bucată de peste afumat, cinci cartofi, 100 g măsline negre fără sâmburi, trei linguriţe de muştar, 150 g maioneză, o ceapă roşie, sare şi piper după gust.
Mod de preparare: Batogul se taie în bucăţele, nu foarte
Ingrediente:
- 500 gr faina alba
- 3 linguri de ulei
- 1 lingura de sare
- 1/2 lingura de zahar
- 1 plic drojdie uscata
- 250 ml apa
Mod de preparare: Se pune drojdia intr-o cana cu 250 ml apa calduta si se lasa 5 minute sa creasca. Faina se
Ingrediente: 250 grame de ciocolata cu 70% cacao, 250 de grame de unt, 180 de grame de zahar, 150 de grame de faina, 5 oua, 1 lingura cu varf de cacao pudra, praf de copt.
Mod de preparare: Topeste ciocolata, usor, in bain-marie si adauga untul, deja
Ingrediente: 12 cartofi albi, mari, 12 lingurite mustar de Dijon, 12 catei de usturoi, rozmarin, un praf de sare, ulei de masline, piper verde.
Mod de preparare: Cartofii se aleg cu coaja subtire pentru ca se vor coace in coaja. Se spala bine si se
Ingrediente: 450 g zahar pudra, 5 albusuri, 500 g nuci macinate, 2 lingurite scortisoara, 2 cl visinata, zahar, pudra pentru planseta.
Mod de preparare: Intai se bate albusul cu zaharul pudra si se pun deoparte 3 linguri
Ingrediente: 300 g faina, 150 g unt moale, 100 g zahar, 1 lingurita praf de copt, 1 pachetel zahar vanilat, 1 ou, jeleu de coacaze pentru umplut, zahar pudra-pentru pudrat.
Mod de preparare: Se framanta toate ingredientele pana aluatul devine omogen,
Ingrediente: 2 kiwi, 1 mar rosu, 2 portocale, inghetata.
Mod de preparare: Marul si kiwi se taie in cubulete potrivite. Din portocale se stoarce si sucul se toarna peste mere si kiwi. Se serveste in cupe cu 1 lingura de inghetata.
Adina va doreste
Ingrediente: O ceasca de faina, 3 oua, un pahar cu lapte, un praf de sare, doua lingurite de zahar, doua lingurite de unt, doua lingurite de rom, o lingurita de apa de flori, o lingura de unt topit pentru uns tigaia, zahar pudra.
Preparare: Se pune
Ingrediente: 4-5 piepti de pui (cu tot cu os si piele, sa ramana cca 450-500 g carne), 1 pastrarnac mediu, 3 morcovi mari (sau 4 mai mici), telina (cam cat o piersica medie), 2-3 ardei grasi medii (daca se poate, sa fie din soiul mai dulceag), 3-4 oua,
Ingrediente: un pachet aluat foietaj, 8 roşii cherry, 200 g caşcaval, un ardei gras roşu, un căţel de usturoi, oregano, busuioc, două linguri ulei de măsline, sare, piper.
Preparare: Într-un castron, se amestecă ardeiul tăiat
Ingrediente: 1,2 kg mere, 150 g zahar pentru caramelizat, 150 g margarina, 1 cana gris, 1 cana faina, 1 cana zahar, 1 plic praf de copt, 2 plicuri zahar vanilat, 1 lingurita scortisoara, 6 linguri de zahar pentru umplutura, 1 lingurita coaja rasa de lamaie
Ingrediente: 300 g fasole fiarta, 4 ardei copti, cojiti, o ceapa mai mare, ulei pentru calit, o lingura zarzavat, o lingura pasta de tomate ,sare, piper, cimbru
Mod de preparare: Calim ceapa, adaugam ardeii copti taiati in cuburi, zarzavatul, apoi
Ingrediente: 500 gr branza de vaci proaspata, 100 gr zahar, 2 oua, 1 varf lingurita bicarbonate, 1 esenta vanilie, 200 gr faina, smantana, dulceata
Mod de preparare: Branza se amesteca cu zaharul si bicarbonatul, se incorporeaza apoi ouale si vanilia,
Ingrediente:
500 gr zahar
200 ml apa
150 gr unt
300 gr lapte praf
75 gr cacao
1 esenta vanilie
1 esenta rom
alune de padure intregi sau miez de nuca
Mod de preparare:
Se amesteca bine laptele praf cu cacaoa, pana se omogenizeaza.
Se