Ingrediente:
600 g piept de pui,
4 lingurite de mustar,
400 g broccoli,
1 ardei gras rosu/morcov,
50 g cascaval,
150 g bacon,
4 linguri de ulei,
1-2 crengute de cimbru,
sare,
piper.
Mod de Preparare: Se spala pieptul de pui, se usuca cu prosoape
Ingrediente:
1 piept potrivit de curcan
1 ceapa
Cativa catei de usturoi
½ kg ardei capia
½ kg rosii coapte
1 legatura patrunjel verde
Pasta concentrata de tomate
Mod de Preparare: Pieptul se spala, se sterge si se taie cubulete
Ingrediente:
1 ceapa
2 morcovi
1-2 pastarnac
fidea
1,5l supa de pasare
carne
verdeata
sare, delicat (daca vreti)
Mod de Preparare: Pentru inceput pus carnea la fiert (impreuna cu sare si putin delicat) si luat spuma ori de cate ori a fost nevoie.
Ingrediente pentru blat:
250 g făină
un vârf de cuţit de zahăr şi unul de sare
o jumătate de cub drojdie pakmaya
125 ml lapte
2,5 linguri de ulei de măsline;
Ingrediente pentru compoziţie:
25 g sos de roşii (sau roşii pasate)
sare
piper
condimente
Ingrediente:
12 ciuperci champignon proaspete,
o pulpa de pui,
o ceapa,
1/2 ardei verde gras,
1 morcov,
o coada de appio,
1 ou,
cascaval,
sare,
piper,
Mod de Preparare: Pulpa de pui gata fiarta, fara piele, am dezosat-o si am taiat-o marunt.
Ingrediente:
Oase de vita
Ceva afumatura, eu am pus coasta
1 ceapa zdravana
1 telina mica
1 albitura
1 ardei gras rosu
2 cartofi
1 legatura leustean
Cateva rosii
Mod de Preparare: Cartofii se taie cubulete, albitura si morcovul se dau prin
Ingrediente:
1,2 l lapte integral
1 baton vanilie, crestat pe lungime, semințele răzuite
120 g orez cu bobul rotund
4 linguri zahăr
dulceață de care vă place
Mod de preparare: Într-un vas cu baza dublă pune laptele, batonul de vanilie
Ingrediente:
250 g fasole boabe,
100 ml ulei,
1 catel de usturoi,
1 lingura zeama de lamaie,
sare,
1/2 lingurita boia dulce,
menta proaspata,
felii de paine prajita,
crema de branza
Mod de Preparare: Fasolea se fierbe in apa cu sare, se scurge
Ingrediente:
150 g unt, topit
275 g buscuiti digestivi, pisati
1/4 lingurita de scortisoara
22 g gelatina praf
3 linguri de apa rece
2 oua, separate
120 g zahar brun
120 g ciocolata neagra, tocata
175 ml cafea espresso, fierbinte
400 ml smantana
Ingrediente:
12 ouă fierte, tari
4 felii bacon
100 g maioneză
2 linguri brânză Cheddar rasă
1 lingură muştar iute
1 lingură pastă wasabi
un fir de ceapă verde, prntru ornat
Mod de preparare: Ouăle se curăţă de coajă, apoi
Ingrediente
4 fileuri de somon
1/2 cană cu ulei de măsline
1/4 cană cu oțet balsamic
4 căței de usturoi, pisați
1 lingură cu coriandru proaspăt, tocat mărunt
1 lingură cu busuioc proaspăt, tocat mărunt
sare după gust
Mod de preparare:
Ingrediente:
30 de pișcoturi de șampanie
4 cutii mascarpone (total 1000 grame)
400 grame frișcă lichidă
600 grame fructe de pădure
200 grame căpșuni sau zmeură pentru ornat
2 căni zahăr pudră
Mod de preparare: Cele 600 grame fructe
Feliile de cozonac rămase de la Crăciun nu trebuie aruncate, chiar dacă nu mai sunt la fel de fragede şi pufoase. Din ele se poate prepara un tor delicios.
Pentru această reţetă ai nevoie de următoarele ingrediente:
1 cozonac mai tare
200
Ingrediente:
500 g file de merluciu,
un catel de usturoi,
o rosie, patrunjel,
un cub de margarina sau unt,
smanatana o cescuta,
ulei de masline,
o jumatate de ceapa,
sare si piper dupa gust.
Mod de Preparare: Se pune intr-o cratita ulei de
Ingrediente:
200 g branza telemea
1 lingura maioneza
1 lingura smantana
marar verde
mac
paprika.
Mod de Preparare: Amestecam bine telemeaua cu maioneza si smantana. Putem baga blenderul ca sa omogenizam compozitia. Dupa ce e gata, formam bilute
Ingrediente:
100 ml cana lapte sau apa
125 g unt
2 linguri de zahar
2 linguri de cacao
2 linguri de nuca macinata
Biscuiti populari macinati sau pesmet
Miez de nuca, migdale sau visine fara samburi pentru umplutura
Nuca macinata
Fulgi de cocos
Mod
Cozonac fără frământare. Rețeta de cozonac fără frământare poate reprezenta soluția salvatoare pentru gospodinele care nu vor sau nu știu să frământe, ori pur și simplu din lipsă de timp.
Ingrediente
Pentru blat:
500
Ingrediente:
Pentru piure:
500 g cartofi
1 ou
2 linguri cascaval ras
50 g lapte
30 g unt
2-3 linguri faina
patrunjel verde
sare, vegeta
Pentru umplutura:
250 g ciuperci
1 ardei iute
3 catei de usturoi
1 ceapa
1 rosie mica
sare, piper
Mod
Ingrediente:
2 dovlecei
2 oua
200-300 g cascaval sau branza
pesmet
faina
sare, piper
Mod de Preparare: Dovleceii curatati de coaja se taie rondele si se presara cu sare. Se lasa la rece o ora. Ouale se bat bine cu sare, piper si 2-3 linguri faina.