Ingrediente:
Oase de vita
Ceva afumatura, eu am pus coasta si slanina
1 ceapa zdravana
1 telina mica
1 albitura
1 ardei gras rosu
2 cartofi
1 legatura leustean
Cateva rosii
Mod de Preparare: Cartofii se taie cubulete, albitura si morcovul
Ingrediente:
1/2 kg ficatei de pasare,
200 gr ceapa,
50 ml ulei / unt,
100 ml vin alb,
sare,
piper,
cateva fire de patrunjel verde.
Mod de Preparare: Ceapa o taiem marunt, se caleste in ulei sau unt, apoi adaugamficatei curatati de pielite;
Ingrediente necesare pentru aluat:
150 gr unt
100 gr zahar
1 lingura cacao
1/2 pachet praf de copt
250 gr faina
1-2 linguri smantana
Mod de preparare: Untul impreuna cu smantana, faina, praful de copt, zaharul si cacao se omogenizeaza bine pâna
Ingrediente:
2 morcovi (unul se da pe razatoare)
carne de porc- taiata cubulete
kaizer afumat- tot cubulete
1 ceapa
o telina potrivita
4 cartofi
250 g smanatana
2-3 catei usturoi
patrunjel, marar
sare, piper, vegeta
Mod de Preparare: Intr-o
Ingrediente:
500 g biscuiţi dietetici (din făină integrală), neîndulciţi
2 plicuri (100 g fiecare) budincă de vanilie instant (în funcţie de preferinţe, poţi folosi budincă de ciocolată)
3 ½ căni lapte
300 ml frişcă
Ingrediente:
1 ardei gras rosu mare
50 g couscous
100 ml supa
1 ceapa mica verde
1 rosie potrivita
sare
putin cascaval ras
Mod de Preparare: fierbem supa, adaugam couscous-ul amestecam putin si acoperim. Lasam sa se umfle timp de 5 minute. Intre
Ingrediente:
1 kg de dovlecel
250 ml iaurt
50 ml ulei
pesmet
50-70 g telemea mai uscata
sare
Mod de Preparare: Pesmetul se amesteca impreuna cu telemeaua rasa fin uleiul se incorporeaza in iaurt. dovleceii se sterg cu un prosop absorbant apoi
Ingrediente:
4 dovlecei potriviti
1 kg de rosii bine coapte
1 piept de pui
Cativa catei de usturoi
Ulei de masline
1 legatura patrunjel verde
2 cepe
1 ardei gras
1 morcov
Condimente dupa gust
Smantana sau sana
Mod de Preparare: Este o mancare
Ingrediente:
o baghetă (sau o pâine normală, după preferinţă) tăiată felii subţiri
30 g unt
o jumătate de linguriţă pudră de usturoi
3 căţei de usturoi mărunţiţi
un sfert de linguriţă piper negru
60 g parmezan ras, de calitate
60
Ingrediente:
1 ou
125 g zahar
vanilie
80 ml ulei
300 ml iaurt
250 g faina
2 lingurite praf de copt
un praf de sare
visine, fara samburi si scurse bine de zeama
hartiute de muffins
Mod de Preparare: Intr-un castron cu peretii inalti bateti
Ingrediente:
800 g piept pui/pulpe pui dezosate
50 g unt
50 ml. ulei
2 cepe
1 morcov mic
2-3 frunze de dafin
400 g smantana
2-3 cartofi taiati cubulete
2 linguri faina
sare
marar
Mod de Preparare: Untul se topeste in tigaie/craticioara.
Cartofii noi sunt grozavi în această perioadă caniculară. Următoarea reţetă presupune combinarea cu smântână, mărar şi usturoi.
Pentru preparare, aveţi nevoie de:
1 kilogram de cartofi noi;
250 ml de smântână;
o
Ingrediente:
500 g miez de pepene galben
3 gălbenuşuri
120 g zahăr tos
250 ml smântână
2 pliculete zahăr vanilat
câteva frunze de mentă pentru decor
Mod de Preparare: Pulpa de pepene galben se pasează cu o furculiţă
Ingrediente:
o jumatate de kilogram de fasole verde curatata, spalata si rupta in 2-3 bucati fiecare
o ceapa curatata si spalata
doi morcovi curatati si spalati
o radacina de pastarnac curatata si spalata
o jumatate de radacina de telina curatata
Ingrediente:
3-4 pulpe de pui- eu am pus dezosate
300 g. ciuperci
1 ceapa
2-3 catei de usturoi
50 gr. unt
2 linguri de faina
1 pahar de vin alb
4 linguri de bulion
1 jumate pahar cu apa
sare
curry
amestec condimente pui
Mod de Preparare:
Ingrediente:
1 kg de mere
merele se curata de coaja si cotoare
3 oua
125 g. zahar + 3 linguri zahar
90 ml ulei
60 ml apa fierbinte cat suportati la mana
drojdie cat incape intr-o lingurita
1/2 plic praf de copt
faina cat cuprinde coca sa faca
Ingrediente pentru clătite:
un ou,
200 ml lapte,
250 g făină,
50 ml ulei,
un praf sare
umplutură:
200 g şuncă,
50 g caşcaval.
Mod de Preparare: pentru clătite se amestecă bine cu mixerul toate ingredientele. Se coc 10 clătite şi
Ingrediente:
pentru 500 gr de înghețată:
2 albușuri de ou
33 cl smantana pentru frisca
2 linguri de zahar
10 cl de sirop de menta
50 g fistic prajit
fructe de padure, zahar vanilat
Mod de Preparare: Mixam smantana intai usor, apoi adaugam
Ingrediente:
2 dovlecei
2 rosii
10-15 ciuperci proaspete
3 oua
o ceapa
o cana cascaval sau branza rasa
2 linguri pesmet
sare, vegeta, piper
Mod de Preparare: Curatam dovleceii de coaja si ii taiem rondele subtiri. Ii presaram cu sare si ii
Ingrediente:
1 cana ulei
1-2 lg mustar
1 ou mare
1 cana iaurt
2 cani faina
salam,
2-3 fire carnati oltenesti,
ceapa verde
1 plic praf de copt
Mod de Preparare: Am mixat putin oul cu ulei si mustar dupa care am adaugat celelalte ingrediente,