Ingrediente:
15 gr de unt
1 strop de ulei de măsline
3 pulpe de pui
sare
piper
cimbru
100 ml de apă
Sosul:
15 gr de unt
1 strop de ulei de măsline
1 ceapa
500 gr ciuperci champignons
250 gr spanac proaspat (sau congelat)
400 ml smantana
Ingrediente:
4 oua
90 gr zahar
70 gr faina
200 gr oua de ciocolata
140 gr unt
Mod de Preparare: Preincalziti cuptorul la 180°C. Frecati ouale cu zaharul, incorporati faina. Topiti ouale de ciocolata si incorporati-le in preparat. Varsati compozitia
Ingrediente:
350 gr de legume (morcovi și dovlecel)
1 ceapă galbenă (mică)
100 gr smântână de smântână
1 lingură amidon de porumb
2 ouă
40 g cașcaval ras
Câteva frunze de pătrunjel
1 strop de ulei de măsline
Sare
Piper
Mod
Ingrediente:
150 grame spanac crud
2 linguri ulei masline
200 grame branza Mozzarella rasa
2 legaturi ceapa verde
6 oua
Sare
Alte mirodenii
Mod de Preparare: Incalziti cuptorul la 190 grade celsius. Ungeti cu ulei un vas de Yena. Intr-o
Ingrediente:
450 gr biscuiti Oreo
50 ml lapte
50 gr unt moale
70 ml smantana lichida
70 gr ciocolata neagra
nuca de cocos rasa (optional)
Mod de Preparare: Separati crema de biscuiti. Tocati biscuitii pentru a obtine o pudra. Incalziti smantana
Ingrediente:
200 gr spaghete
200 ml sos de rosii
1 bila de mozzarella (cu putina apa)
12 măsline negre
Câteva frunze de busuioc proaspăt
Sare
O jumătate de ceapă (mică)
Mod de Preparare: Aduceți o oală cu apă și sare la fiert.
Ingrediente:
2-3 foi de napolitana
200 g zahar (sau dupa gust)
150-200g unt
200 g de nuca in loc de nuca se poate pune si alune
esenta de rom (dupa gust)
Mod de Preparare: Intr-un castron se freaca untul cu zaharul, apoi se adauga nucile macinate
Ingrediente:
Baza:
300 gr de biscuiți digestivi
125 gr unt nesărat
Caramel toffee: (sau 200 gr caramel cu unt sărat din comerț)
75 gr de unt
75 gr zahăr
1/2 cutie de lapte condensat îndulcit (200 g)
Ganache-ul:
200 gr ciocolată
Ingrediente:
1 kg pulpa de porc
cimbru
salvie tocata
sare
piper
supa de carne din cub
200 ml bere
piure de cartofi
ulei de masline
Mod de Preparare: Pulpa se cureti de pielite, se sterge prin tamponare cu un servet de bucatarie si se leaga
Ingrediente:
180 gr paste (paccheri)
100 gr ton în suc propriu
Sucul de 1/4 lămâie
80 gr fistic (decojit)
2 linguri ulei de măsline extravirgin
Ceapă (după gust)
Mod de Preparare: Puneți apă cu sare la fiert într-o cratiță.
Ingrediente
Pentru baza:
125 gr biscuiti petits beurre
80 gr unt
Pentru umplutura:
450 gr crema de branza philadelphia
200 gr mascarpone
150 gr zahar
50 ml de smantana lichida
2 foi de gelatina
200 gr oua de ciocolata (mici)
Pentru decor:
200
Ingrediente:
1 conopida
1 praz
3 oua
250-300ml smantana
125ml frisca lichida (neindulcita)
sare, piper
mozarella
Mod de Preparare: Fierbem conopida timp de 5-7 min in apa cu sare. O scurgem si o scoatem pe un platou. Desfacem buchetelele de
Ingrediente:
2 cepe rosii + 4 oua
240 g ton bucati, in suc propriu
cateva frunze de patrujel
1 lingura cappere
otet de vin alb
ulei de masline
sare, piper
Mod de Preparare: Fierbeti ouale intr-o cantitate mare de apa si putina sare, pentru
Ingrediente:
2 pulpe de rață a câte 250 de grame/bucată
2 portocale de mărime medie
2-3 căței de usturoi
sare grunjoasă și piper negru proaspăt râșnit
opțional, 1 rămurică de rozmarin sau cimbru, ce preferați/aveți la dispoziție
opțional,
Ingrediente:
1 cutie mica de mazare cu morcovi
100 g mazare
3 morcovi
fierte
100 g paste scurte
100 g porumb dulce
sucul de la 1/2 lamaie
1 ceapa verde
1 lingurita de ulei de masline / de floarea soarelui
Mod de Preparare: Incepem prin a fierbe
Ingrediente pentru 2 portii:
o ceapa mica
putin ulei
o cutie 250 gr mazare Bonduelle (dupa ce s-a scurs lichidul)
o lingurita legume deshidratate (sau vegeta, caz in care nu se mai adauga sare )
2 cani de apa
sare dupa gust
Mod de Preparare:
Ingrediente:
50 g telemea
100 g cascaval
2 oua
1 lingura faina
sare si piper
4 linguri pesmet
ulei pentru prajit
Mod de Preparare: Telemeaua si cascavalul rase pe razatoarea cu ochiuri mici se amesteca cu un ou, sare si piper dupa gust. Se adauga
Ingrediente primul strat:
4 oua
150 g zahar
2 plicuri de zahar vanilat
3 linguri faina
600 g branza de vaci data prin sita pentru o textura mai cremoasa
100 g stafide
Ingrediente stratul 2:
4 galbenusuri
150 g zahar pudra
un plic de zahar
Ingrediente:
600 g brânză de vaci grasă
100 g smântână
6 ouă
300 g zahăr
6 linguri făină
180 g unt, la temperatura camerei
100 g stafide
1 praf de copt
sare
coaja rasă de la o lămâie mare
2 linguri esenţă
Ingrediente
-300 g de aluat de cozonac
-250 g ciocolata neagra cu minimum 50% cacao
-250 g mascarpone sau o smantana de casa foarte groasa
-250 g unt cu peste 80% grasime
-8 galbenusuri
-150 g zahar
-30 ml coniac
-30 g amidon
Mod de preparare: Aluatul