Ingrediente:
10 ciuperci potrivite
1 ceapă
1 roșie
Sare
Piper
1 legătură pătrunjel
1 legătură mărar
Ulei de măsline
Mod de preparare: Ciupercuțele se spală, li se rup codițele și se decojesc de primul strat de pieliță.
Ingrediente:
2 dovlecei
2 rosii
10-15 ciuperci proaspete
3 oua
o ceapa
o cana cascaval sau branza rasa
2 linguri pesmet
sare, vegeta, piper
Mod de Preparare: Curatam dovleceii de coaja si ii taiem rondele subtiri. Ii presaram cu sare si ii
Ingrediente:
2 oua
o cana apa minerala (bere, lapte)
un dovlecel potrivit
2-3 linguri ulei
marar
patrunjel
sare, piper
o cana faina
cascaval ras (cate 2 linguri pentru fiecare clatita)
Mod de Preparare: Dovlecelul se curata de coaja, se rade,
Ingrediente:
200 g faina alba
1/2 plic praf de copt
110 g unt
150 g zahar (de preferat zahar brun)
230 g iaurt simplu
1 cana afine/fructe de padure
3 oua
un praf de sare
1 plic de zahar vanilat
Mod de Preparare: Preincalzim cuptorul
Ingrediente:
1 conopida mare
4 bucati ciocanele pui
2 ardei grasi
2 morcovi potriviti
1 ceapa
cateva rosii/ o conserva rosii
sare, piper si boia
marar
Mod de Preparare: Conopida se desface in bucatele potrivite si se pune la fiert in apa cu
Ingrediente
300 g carne de pui fiarta sau friptura rece
1 conserva de ciuperci feliate (cca. 300 g) sau 500 g ciuperci proaspete
1-2 castraveti murati
1 ardei rosu gras California sau kapia
1 ceapa mica tocata (rosie, alba sau 2 fire de ceapa
Ingrediente:
300 gr cușcuș
400 gr de apă
7 linguri de ulei de măsline
400 gr fasole rosie (scursă)
1 roșie
1 morcov
2 fire de ceapa verde
12 ridichi de primavară (aprox.)
1/2 legatură de pătrunjel
3 linguri oțet de cidru
Sare
Piper
Mod
Ingrediente:
1/2 kg ciuperci pleurotus
1 legatura ceapa verde
1 ardei rosu
1/2 ardei verde
1/2 pahar vin alb
50 g unt
ulei de masline
sare
piper
1 legatura marar
Mod de Preparare: Din manunchiul de pleurotus se desprind paraiile, mai mari
Ingrediente:
Blat:
300 g. faina
1 galbenus
200 g. unt
100 g. zahar
Umplutura:
1 kg. visine
300 g. smantana
5 linguri lapte
80-100 g. zahar
3 galbenusuri
1 ou
5 linguri suc de lamaie
Palarie de bezea:
4 albusuri
280 g. zahar
100 g.
Ingrediente:
400 g. branza de vaci
2 oua
un praf de sare
60 g. gris
20 g. unt
80 g. smantana
40 g. zahar
apa pentru fiert papanasii
Mod de Preparare: Branza de vaci se amesteca cu grisul, sarea si oul. Se ia cu lingura din amestec si se pun
Ingrediente:
1 conopida potrivita
3 cartofi
1/2 l. apa
sare, piper
3 linguri ulei sau margarina
2 linguri faina
1 legatura patrunjel
paine uscata
Mod de Preparare: Se spala conopida, se taie bucati si se indeparteaza cotoarele groase. Se curata
Ingrediente:
8 ridichi de luna
300-400 g. ceapa alba
200 ml. chefir
1 lamaie
30 g. zahar
30 g. mustar
2 rosii
1 legatura ceapa verde
sare, piper
Mod de Preparare: Ridichile se curata, se spala si se taie felii. Ceapa se curata, se spala si
Ingrediente:
4 vinete mijlocii
4 rosii
2 cepe
2 catei de usturoi
5 linguri ulei
100 g. pesmet
1 varf cutit oregano
sare, piper
Mod de Preparare: Vinetele, cu coaja, se taie rondele de 2 cm. grosime; se sareaza si se lasa sa se scurga cca. 10-15
Ingrediente:
pt perisoare:
carne tocata de pui- piept si/sau pulpa
1 ceapa tocata fin
2 oua
o mana de orez
sare
piper
pesmet daca e cazul si compozita e prea moale
vegeta
pt sos:
2 cuburi unt
2 - 3 linguri de ulei
5 linguri de faina
lapte
Ingrediente:
200 g. faina
100 g. amidon
180 g. zahar
75 g. unt
80 ml. lapte
160 g. branza mascarpone
1 iaurt de caise (100 g.)
2 oua mari (sau 3 mici )
1 pliculet praf de copt
1 praf de sare
Mod de Preparare: Ouale se bat spuma cu zaharul.
Ingrediente pentru o oala de 5-7 litri de ciorba:
2 cepe
2 morcovi
O jumatate de telina (de marime medie)
2 cartofi
1 dovlecel
1 ardei gras (daca aveti de gradina, nu de sera)
2 linguri de ulei (2-3)
1 cana de suc de rosii
2 oua (pentru zdrente
Ingrediente:
300 g ciuperci proaspete
2 fire ceapa verde
3 linguri ulei
o lingura bulion
2-3 catei de usturoi
3-4 linguri pesmet
un ou
marar
patrunjel
sare, piper
susan
Mod de Preparare: Ciupercile le spalam si le tocam cuburi mici, apoi
Ingrediente:
Puiul:
15 gr de unt
1 strop de ulei de măsline
3 – 4 pulpe de pui dezosate
sare
piper
cimbru
100 ml de apă
Sosul:
15 gr de unt
1 strop de ulei de măsline
2-3 fire de ceapa verde
500 gr ciuperci champignons
250 gr
Ingrediente:
180 gr mazare fiarta si scurse (1 cutie)
Suc de 1 si 1/2 lamaie verde
1 lingurita sare
1 lingurita piper
1/2 lingurita piper macinat
2 fire de coriandru proaspat
Mod de Preparare: Scurgeti mazarea. Puneti toate ingredientele in mixer/
Ingrediente:
500 g biscuiti cu cacao
cana de lapte
zahar pudra 11-12 linguri
100 g nuca de cocos
200 g unt
2 pliculete zahar vanilat
Mod de Preparare: Se sfarama bine biscuitii, apoi se adauga laptele putin cate putin, amestecati bine pana