Ingrediente:
350 gr de legume (morcovi și dovlecel)
1 ceapă galbenă (mică)
100 gr iaurt grecesc
1 lingură amidon de porumb
2 ouă
40 g cașcaval ras
Câteva frunze de pătrunjel
1 strop de ulei de măsline
Sare
Piper
Mod de
Ingrediente:
350 gr de paste (penne rigate)
2 rosii
150 gr de feta
85 gr masline negre fara samburi
5 linguri de ulei de măsline
1 lingura otet balsamic
ierburi de Provence
sare
piper
Mod de Preparare: Gatiti pastele in functie de timpul
Ingrediente:
400 g fasole boabe
2 cepe
3 morcovi
3-4 foi de dafin
200 ml suc de rosii
ulei
boia dulce
sare, piper
patrunjel verde
Mod de Preparare: Fasolea o spalam si o lasam la inmuiat in apa rece de seara. Pe urma o fierbem in 2-3 ape.
Ingrediente:
o cană de curmale tocate, fără sâmburi,
două căni de făină integrală,
două lingurițe de praf de copt,
scorțișoară,
o jumătate de cană de ovăz,
3 banane medii bine coapte
unt de arahide,
ulei de măsline
Ingrediente:
150 gr de cartofi
1 dovlecel
2 morcovi
1 ou
2 linguri faina
ulei de masline
sare
piper
nucsoara
Mod de Preparare: Curatati cartofii si taiatii in cubulete. Fierbeti-i aproximativ 15 minute in apa clocotita, scurgeti-i si zdrobiti-i.
Ingrediente:
200 g orez
1/2 kg ciuperci pleurotus
500 ml supa de legume
1 lg smântâna
1 catel de usturoi
1 legatura ceapa verde
mazare boabe
porumb fiert
1/2 pahar vin alb
50 g unt
ulei de masline
1 legatura marar
sare
piper.
Mod
Ingrediente:
4 dovlecei de marime medie
4 oua
200 ml smantana
70 gr cascaval ras
sare
piper
Mod de Preparare: Taiati dovleceii spalati in prealabil, in felii subtiri. Aranjati-i intr-un vas potrivit pentru cuptor. Se amesteca ouăle cu smantana,
Ingrediente:
4-6 cartofi noi spalati bine si taiati in doua, fierti
3 linguri de ulei de masline
2 catei de usturoi zdrobiti
500 g rosii cherry
1 lingura rozmarin proaspat, taiat marunt
sare si piper
Mod de Preparare: Zdrobiti cartofii fierti
Ingrediente:
1 kg cartofi
1 lingura faina
o ceapa uscata
sare
piper
vegeta
patrunjel verde
ulei
Mod de Preparare: Ciulamaua de cartofi este o reteta de post ce se prepara foarte usor. Se curata cartofii se spala si se pun la fiert in apa cu
Ingrediente:
1 varza, acra sau dulce
1 pahar de ulei
2 linguri bulion gros de rosii
sare, numai pentru varza dulce
piper, boia de ardei
cimbru, foi de dafin
Mod de Preparare: Varza se toaca fidelute (daca e acra se spala in doua-trei ape). Se
Ingrediente:
1 dovlecel
1 strop de ulei de măsline
Sare
Piper
Mod de Preparare: Spălați dovlecelul și curățați coaja. Tăiați-l rondele și apoi în sferturi. Încingeți un strop de ulei de măsline într-o tigaie, la foc
Ingrediente:
500 g ciuperci champignon
cateva ramurele rozmarin
2 - 3 catei de usturoi
2 - 3 linguri de ulei de masline
un praf de sare
Mod de Preparare: Ciupercutele spalate se calesc intregi in uleiul incins pentru cateva minute, dupa care se
Ingrediente:
250 g margarina,
375 g faina,
1 borcan de gem,
200 g nuca macinata
180 g zahar pudra,
un praf sare,
un varf cutit bicarbonat de sodiu stins cu zeama de - lamaie,
coaja rasa de lamaie,
vanilie.
Mod de Preparare: Se face un aluat
Ingrediente:
1 kg urzici,
30 ml ulei,
2 capatani de usturoi,
2 linguri faina,
sare.
Mod de Preparare: Urzicile se aleg, li se inlatura coditele mai groase si se spala in mai multe apa. Folosim manusi de unica folosinta pentru curatarea urzicilor.
Ingrediente:
1 kg mazăre (congelată)
1 ceapa mare
100 gr amestec legume (morcov, rădăcină de ţelină; mărunţite cu roborul de bucătărie; sau date pe răzătoare)
1 ardei gras
200 gr de rosii decojite si maruntite, suc de rosii sau 2 linguri
Ingrediente:
1 cana orez
4 cani apa
2-3 ling ulei
2 cepe
1 morcov
1 gogosar rosu
ciuperci
sare, piper
Mod de Preparare: Tocam ceapa, morcovul si areiul marunt si le punem la calit in putin ulei. Dupa ce s-au muiat, punem orezul si il calim
Ingrediente:
pentru blat:
3 oua
100 ml apa fiarta
50 ml amidon
30 ml faina
1 lingurita boia de ardei
1-2 lg pasta de tomate
60 g unt topit
sare
1 lingurita praf de copt
Pentru crema de branza:
200 g de branza
1-2 lg smantana
2 fire ceapa
Ingrediente:
1 cana de zahar brun,
2 cani de apa,
2 cani de faina,
1 lingurita scortisoara
6 linguri margarina
3-4 linguri de gem,
1/2 de cana de nuci pisate,
1 praf de copt
lingurita de bicarbonat stins,
3-4 linguri de cacao,
o sticluta de
Ingrediente:
BLAT:
200 g zahar
200 g gris
100 gr faina
200 ml ulei
250 ml apa minerala
1 praf de copt
2-3 linguri susan
Crema:
100 ml frisca vegetala
1 plic de praf ciocolata calde cu ce aroma doriti
o portocala rasa si zeama
Mod de Preparare: