Ingrediente:
1/2 pepene verde (mic sau 1/4 dintr-unul mare)
1 avocado
100 g de feta
1/2 castravete
Câteva frunze de mentă proaspătă
2 linguri ulei de măsline
1 lingura oțet balsamic
Suc de 1/2 lime
Mod de Preparare: Tăiați pepenele
Ingrediente:
1 kg cartofi
2 pachete unt
sare
piper
usturoi granulat
verdeata - optional
Mod de Preparare: Curatam cartofii de coaja. Cu cat sunt mai lungi cartofii cu atat mai bine. II punem intr-o lingura si taiem felii subtiri. Lingura va
Ingrediente:
225 grame unt
250 grame zahar
120 grame cacao
1 praf de copt
1 praf de sare
1 lingura esenta de vanilie
4 oua mari
200 grame faina
100 grame ciocolata neagra rupta in bucatele
100 grame zmeura proaspata
Inghetata cu zmeura (sau
Ingrediente:
300 g cireșe/ vișine din compot,
500 g cartofi,
75 g zahăr,
150 g pesmet,
100 g unt,
130 g făină,
30 g mălai,
1 ou.
Veți mai avea nevoie de
50 ml lapte,
20 m ulei,
½ linguriță cu scorțișoară
un praf de
Ingrediente:
1 iaurt simplu
1/2 lamaie
Sare
Piper
3 gr patrunjel
1 castravete
Mod de Preparare: Curatati castravetele de coaja si taiati-l in 4 pe lungime. Apoi taiati feliile in cubulete. Pregatiti sosul: amestecati un iaurt simplu cu sucul
Ingrediente:
8 linguri de lapte condensat îndulcit
450 gr iaurt grecesc
400 ml smântână 30% grasime (foarte rece)
150 gr dulceață de zmeură
1 lingură de apă
Mod de Preparare: Batem smântâna și punem deoparte.
Ingrediente:
400 gr piept de pui (franjuri de pui)
2 iaurturi simple
2 catei de usturoi
1 lamaie netratata
O mana de coriandru proaspat (sau patrunjel)
Sare
Piper
Mod de Preparare - Pregatiti marinada: intr-un castron de salata, puneti iaurturile,
Ingrediente:
150 grame spanac crud
2 linguri ulei masline
200 grame branza Mozzarella rasa
2 legaturi ceapa verde
6 oua
Sare
Alte mirodenii
Mod de Preparare: Incalziti cuptorul la 190 grade celsius. Ungeti cu ulei un vas de Yena. Intr-o tigaie
Ingrediente:
80 grame paste melcisori
200 grame conserva de ton scursa de ulei/suc propriu
1 morcov marime medie
1 tulpina de telina tocata marunt
80 grame maioneza
2 linguri suc de lamaie
3 castraveti lungi marime medie
Sare
Piper
Mod de
Ingrediente:
1ceapa mica tocata marunt
50 grame unt
1 lingura malai
120 ml apa
400 ml suc de rosii
Diverse condimente: oregano, maghiran, etc.
1 legatura patrunjel
200 grame ton din conserva (scurs de ulei)
250 grame paste fusilli
Sare
Piper
Sosul
Ingrediente:
350 de grame de făină albă;
4 lingurițe de praf de copt;
4 lingurițe de zahăr;
1 linguriță de sare;
500 de mililitri de smântână grasă.
Mod de preparare: Preîncălzește cuptorul la 190 de grade Celsius.
Ingrediente:
1kg de dovlecel
250 ml iaurt
50 ml ulei
pesmet
50-70 g telemea mai uscata
sare
Mod de Preparare: Pesmetul se amesteca impreuna cu telemeaua rasa fin uleiul se incorporeaza in iaurt. Dovleceii se sterg cu un prosop absorbant apoi
Ingrediente:
1 aluat sablée (de casă sau gata cumpărat)
zahăr alb
zahăr brun
Mod de Preparare: Desfaceți aluatul. Presărați zahăr alb pe toată suprafața. Rulați din nou aluatul și lăsați-l la rece 10 minute pentru a se întări
Ingrediente:
50 g unt nesărat
150 g făină
50 g zahăr
1 pliculeț praf de copt
un praf de sare
200 ml lapte
1 esență vanilie sau oricare alta
1 borcan compot piersici 720 ml
Mod de preparare: Încălzește cuptorul. Pe aragaz,
Ingrediente:
160 gr de orez
350 gr creveți (fierți)
1 dovlecel (aproximativ 300 gr)
1 rădăcină de ghimbir rasă (după gust)
Ulei de măsline
Piper
semințe de susan
Pentru marinada de creveți:
Ghimbir proaspăt (o bucată de aproximativ
Ingrediente:
4 vinete mari
500 g carne tocată (amestec)
1 ceapă mare tocată mărunt
2 căței de usturoi zdrobiți
o lingură ulei
1 conservă de roșii tocate (400g)
100 g parmezan ras
1 ou
pătrunjel proaspăt tocat
sare
piper
Mod de
Ingrediente:
7 caise
2 oua
100 ml de lapte de nuca cocos
1 pachet de zahar vanilat
50 gr de zahar
1 lingurita de rozmarin uscat
Mod de Preparare: Taiati caisele in jumatate si scoateti samburele. Asezati bucatile taiate cu fata in sus intr-o
Ingrediente:
1/2 pepene verde (mic sau 1/4 dintr-unul mare)
1 avocado
100 g de feta
1/2 castravete
Câteva frunze de mentă proaspătă
2 linguri ulei de măsline
1 lingura oțet balsamic
Suc de 1/2 lime
Mod de Preparare: Tăiați pepenele