Ingrediente:
4 dovlecei de marime medie
4 oua
200 ml smantana
70 gr cascaval ras
sare
piper
Mod de Preparare: Taiati dovleceii spalati in prealabil, in felii subtiri. Aranjati-i intr-un vas potrivit pentru cuptor. Se amesteca ouăle cu
Ingrediente:
1 kg gaturi de curcan
3 - 4 cartofi
2 morcovi
1 pastarnac
1 telina
1 ceapa
taietei
sare, piper
patrunjel verde
Mod de Preparare: Gaturile spalate si curatate de pielite se taie bucati potrivite si se pun la fiert in 2,5l de apa
Ingrediente:
500 g morcovi
2 dovlecei potriviti
2 cepe
1 pastarnac
sare, piper
2 linguri ulei
Mod de Preparare: Curatam toate legumele si le taiem cubulete. Adaugam cam 1.5 litri de apa, putina sare si le punem la fiert. Le lasam sa fiarba aproximativ
Ingrediente
450 gr crema de branza gen Philadelphia
400 gr lapte condensat dulce
3 oua
2 linguri amidon
coaja rasa de la 1 lamaie netratata
gem de fructe rosii
Mod de Preparare: Intr-un bol puneti crema de branza, ouale, coaja de lamaie si amidonul
Ingrediente:
60 g. nuci,
6 oua,
200 gr. zahar,
1+1/2 cana lapte,
4 linguri faina,
4 linguri zahar,
un pachet unt,
esenta vanilie,
zahar vanilat,
zahar pudra
Mod de Preparare: Blat: 6 albusuri se bat cu 200 gr. zahar. Se adauga nucile pisate.
Ingrediente:
500 g. fasole verde, pastai
1 ceapa
1 morcov
1 ardei gras
2-3 rosii decojite sau 1/2 conserva rosii in suc propriu
150-200 g. iaurt
1 ou
2 catei de usturoi
patrunjel
sare
piper
Mod de Preparare: Curatam fasolea si o rupem in
Ingrediente
Pentru blat:
350 g zahar pudra
3 oua mici
1si 1/2 lingura miere de albine
cam 380-400 g faina
2 lingurite de praf de copt
cca 200 ml lapte
cca 60 g margarina
Pentru glazura:
220 g zahar pudra
50 g cacao
220-250 ml lapte
200-250
Ingrediente:
3 dovlecei
1 ceapa
1 cutie rosii depelate cuburi (sau 3-4 rosii fara coaja)
1 conserva ton
200 gr. cascaval
2-3 linguri ulei de masline
busuioc
sare
piper
Mod de Preparare: Se spala dovleceii, se taie pe lungime si se curata
Ingrediente:
200 gr paste
100 gr cremă de brânză (tip Philadelphia)
250 gr dovlecel
parmezan ras
1 cățel de usturoi
Sare
Piper
Mod de Preparare: Mai întâi, puneți apă cu sare la fiert într-o cratiță mare.
Ingrediente:
1 aluat de tarta
Pentru crema:
500 ml lapte
4 galbenusuri
125 gr zahar
40 gr amidon de porumb
1 baton de vanilie
500 gr capsune
100 gr jeleu de capsune
Mod de Preparare: Asezati aluatul de patiserie in forma si intepati-l cu
Ingrediente:
3 dovlecei
4 rosii
o ceapa,
2 catei de usturoi,
3 cartofi,
o legatura de marar,
o legatura de patrunjel,
sare,
piper,
150 ml lapte,
150 ml smantana,
150 g branza
4 oua,
1/2 lingurita de nucsoara,
2 linguri unt,
rozmarin.
Mod
Ingrediente:
10 linguri zahar,
1 compot de ananas,
6 oua,
240 g faina,
1 pliculet praf de copt,
200 g zahar,
ciocolata.
Mod de Preparare: Bucatile de ananas se vor scurge de zeama (care nu se va arunca) si se vor taia bucati mici. Intr-o
Ingrediente:
4 mere mari,
4 oua,
2 cesti cu lapte,
4 linguri cu varf de zahar,
esenta vanilie
3 cesti cu faina,
zahar vanilat.
Mod de Preparare: Se vor da merele pe razatoarea mare si le punem intr-un castron mai mare. Vom adauga oualele
Ingrediente:
4 dovlecei mici,
1 ceapa,
2 linguri de ulei.
1 ou,
50 g telemea de vaca,
100 g cascaval,
sare,
piper,
1/2 legatura marar,
1/2 legatura patrunjel,
3-4 rosii.
Mod de Preparare: Dovleceii se spala, se taie in doua si se curata
Ingrediente:
300 gr iaurt
100 gr stafide
3 oua
300 gr zahar
300 gr faina
3 linguri de ulei
1 praf de copt
Coaja rasa de la o portocala (lamaie)
Un praf de sare
Mod de Preparare: Mixam ouale cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul mixand
Ingrediente:
Cartofi
Salvie
O căpățână de usturoi
Ulei de măsline
Sare de mare
Parmezan
Mod de preparare: Curățați și tăiați cartofii în bucăți egale, de 1-2 cm. Puneți cartofii într-o oală cu apă și lăsați-i
Ingrediente:
300 gr somon afumat (8 felii)
40 gr fistic decojit
cepșoară (aproximativ 8 fire)
230 gr ricotta
1 lămâie
sare după gust
piper la nevoie.
Mod de Preparare: Curățați o lămâie, apoi tăiați-o felii și îndepărtați
Ingrediente:
2 oua separate
150 g zahar
80 g faina
50 g unt
coaja de la 2 lamai si zeama de la o lamaie
500 ml lapte
Mod de Preparare: Se bat albusurile spuma cu o lingura din cantitatea de zahar. Ouale se amesteca bine cu zaharul, faina si laptele,
Ingrediente:
12 roșii cherry
1 strop de ulei de măsline
sare
piper
1 ceapa galbena
2 căței de usturoi
800 gr roșii decojite
8 gr frunze proaspete de busuioc
500 ml supă de legume (sau altă supă)
2 linguri de smântână
Mod