Ingrediente
1 avocado curatat de coaja taiat cuburi,
2 tulpini de telina taiate julien,
1 ardei capia julienat si el,
pt. dressing
suc de la 1/2 lamaie,
1 lingura ulei de masline
sare, piper
Mod de Preparare: Amestecam legumele taiate,
Ingrediente:
Pentru salata:
200 gr paste
40 gr roșii uscate la soare
125 gr mozzarella di bufala (sau fior di latte)
Ulei de măsline
Sare
Piper
Pentru pesto de dovlecei:
225 gr dovlecel
25 gr semințe de pin
20 gr ulei de măsline extravirgin
23
Ingrediente:
8 ciuperci (medii/mari)
125 gr de mozzarella (o bila)
15 măsline negre fără sâmburi
4 bucăți de roșii uscate la soare
1 cățel de usturoi
3 linguri parmezan ras
Câteva frunze de pătrunjel
Piper
Mod de Preparare:
Ingrediente:
Puiul:
15 gr de unt
1 strop de ulei de măsline
3 pulpe de pui
sare
piper
cimbru
100 ml de apă
Sosul:
15 gr de unt
1 strop de ulei de măsline
1 eșalotă
500 gr ciuperci champignons
250 gr spanac proaspat (sau congelat)
400
Ingrediente:
Pentru Blat/crusta:
225 gr faina cernuta
200 gr unt foarte rece
2 linguri de zahar tos
2 galbenusuri
1 praf de sare
Un cub de unt pentru uns tava de tarta
Pentru Crema:
5 oua
100 gr zahar pudra
200 gr smantana pentru frisca
coaja
Ingrediente:
1 muschiulet de porc
2 catei usturoi
1 cepsoara
150 gr porumb boabe din conserva
250 gr fasole rosie din conserva
sos soia
cimbru, curry, boia
rosii uscate
4 feliute carnat chorizo
1 buchetel brocoli
Mod de Preparare: Muschiuletul
Ingrediente:
o ceapa mare
un cartof mediu
un morcov mare
un pastarnac sau radacina de patrunjel
o telina medie
un pumn de mazare, obligatoriu!
jumatate de ardei rosu,
jumatate de dovlecel mic,
un pumn de pastai de fasole verde
o bucatica de
Ingrediente:
2 mere medii, cu coaja, fara seminte si cotor, taiata cubulete de 1-2 cm
3 tulpini de telina, taiate in cubulete de aproximativ - aceleasi dimensiuni
1-2 linguri de zeama de lamaie
1/3 cana merisoare uscate
1/2 cana nuci coapte
Ingrediente:
1 varza medie (1-1,5kg)
1kg ceafa porc
2 morcovi
1 ceapa alba
2 rosii
2-3 linguri pasta rosii
o lingura unt/ 2-3 linguri ulei
bors acru
condimente: sare, piper, foi dafin, cimbru
Mod de Preparare: Se taia ceapa marunt si se prajeste
Ingrediente:
1 aluat de foietaj
o felie de șuncă presată
125 gr cașcaval ras
16 lingurițe de crema de branza
1 gălbenuș
Mod de Preparare: Desfaceți aluatul de foietaj. Tăiați șunca presată în bucăți. Tăiați aluatul în
Ingrediente:
4 tortilla
150 gr brânză proaspătă
140 gr ton mărunțit
50 gr de rucola
Mod de Preparare: Într-un castron de salată amestecați crema de brânza și tonul mărunțit. Întindeți acest amestec pe o
Ingrediente:
400 gr piept de pui (franjuri de pui)
2 iaurturi simple
2 catei de usturoi
1 lamaie netratata
O mana de patrunjel proaspat
Sare
Piper
Mod de Preparare: Pregatiti marinada intr-un castron de salata, puneti iaurturile, cateii de usturoi
Ingrediente:
6 felii de somon afumat
200 gr crema de branza
4 sparanghel verde fiert
seminte de susan
Mod de Preparare: Asezati o folie de plastic pe o suprafata de lucru (un blat). Puneti o felie de somon afumat deasupra si aplicati cu generozitate
Ingrediente:
85 gr unt
85 gr zahar brun
1 ou
150 gr faina
1 lngurita de praf de copt
1 plic de zahar vanilat
100 gr de pepite de ciocolata
2 biscuiti
6 Marhmallows
Mod de Preparare: Amestecati untul inmuiat cu zaharul brun. Adaugati oul si
Ingrediente:
Pentru foi:
200 g faina
50 g zahar
30 g miere
1 ou
1 ling lapte
1 praf de copt
Pentru umplutura:
800 g biscuiti
150 g unt
250 ml lapte
150 g zaharesenta de rom
3 linguri praf de ciocolata
Mod de Preparare: In functie de
Ingrediente:
2 ouă întregi
gălbenușuri
120 g zahăr
suc de lămâie
coaja de lămâie
5 g amidon de porumb
60 g unt
zahăr pudră
Mod de preparare: Ca să prepari acest desert, nu ai nevoie de prea multe ingrediente. Pentru
Ingrediente:
1 pâte sablée
Pentru crema de patiserie:
500 ml lapte
4 galbenusuri
125 gr zahar pudra
40 gr amidon de porumb
1 baton de vanilie
8 kiwi
Mod de Preparare: Puneti aluatul in forma de copt. Intepati-l cu o furculita si
Ingrediente
Aluatul :
375 ml apa
1 cub de supa de pui
230 gr de faina
Umplutura :
300 gr piept de pui
1 ceapa
1/2 ardei rosu
patrunjel
sare
piper
1 ou
pesmet
ulei
Mod de Preparare: Puneti apa + cubul supa de pui, la fiert. Imediat ce
Ingrediente:
Pentru foile de clatite
2 oua
200 ml lapte
200-250 ml apa
Faina cat cuprinde (aprox 300-400 gr)
un praf de sare
Pentru umplutura
500 gr branza proaspata
5-6 linguri zahar
1 ou
Stafide
1 plic de zahar vanilinat
Pentru sosul
Ingrediente:
75 de biscuiți uscați (rotunzi)
250 gr unt moale
250 gr zahăr
3 gălbenușuri
200 ml cafea
1 linguriță de zahăr
Mod de Preparare: Într-un bol, frecați untul înmuiat timp de 5 minute. Adăugați zahărul și bateți