Ingrediente:
2 avocado (copti)
zeama de la 1 lamaie (dupa gust)
1 rosie ( se va pune in compozitie dupa gust)
1 ceapa (se va pune in compozitie dupa gust)
sare - dupa gust
piper- dupa gust
sau alte mirodenii - in functie de preferinte
Mod de
Ingrediente:
400 ml frisca lichida cu 30% grasime
250 gr lapte condensat dulce
Arome la alegere
Mod de Preparare: Bateti frisca cu un mixer electric pana cand devine ferma. Incorporati cu grija laptele condensat si aromele apoi puneti in congelator
Ingrediente:
60 gr fulgi de ovăz (fără gluten dacă este posibil)
40 gr migdale
15 gr chipsuri de ciocolată
30 gr unt de arahide
30 gr sirop de agave
Mod de Preparare: Tocați migdalele. Într-un bol, amestecați toate ingredientele.
Ingrediente:
500 gr dovlecei (2 dovlecei medii)
50 gr parmezan ras
1 ou
35 gr pesmet
8 frunze de mentă
Sare după gust
piper la nevoie
Mod de Preparare: Mai întâi, spălați dovleceii și curățați-i de coajă. Apoi radeți-i
Ingrediente:
1 kg spata de porc,
400 g bacon feliat,
mustar Dijon,
sos de soia,
boia dulce,
pasta de hrean,
vin alb,
sare,
piper.
Mod de Preparare: Se face un sos din o lingura de mustar Dijon, 1 lingura boia dulce, 1 lingura pasta de hrean,
Vişinata este gustoasă, mai ales atunci când este preparată în casă. Dacă vrei să faci şi tu această băutură, iată o rețetă simplă din care vei obţine circa 2,5 litri de vinişată.
Ingrediente:
3 kilograme vişine
1,2
Ingrediente:
600 g piept de pui,
4 lingurite de mustar,
400 g broccoli,
1 ardei gras rosu/morcov,
50 g cascaval,
150 g bacon,
4 linguri de ulei,
1-2 crengute de cimbru,
sare,
piper.
Mod de Preparare: Se spala pieptul de pui, se usuca cu prosoape
Ingrediente:
Pt. blat:
1 ou,
5 galbenusuri,
100 g zahar,
150 g faina,
1 praf de copt.
Pt. bezea:
5 albusuri,
2 pliculete zahar vanilat,
200g zahar,
1 lingura zeama de lamaie,
visine conservate sau alte fructe proaspete de sezon,
100 g migdale,
1
Ingrediente:
300g piept de pui/curcan,
2 morcovi,
1 radacina de patrunjel,
1 bulb de telina mica,
5 cartofi,
4 oua,
3-4 castraveti murati,
1/2 gogosar murat,
3 linguri de mazare,
patrunjel verde,
sare,
piper.
Mod de Preparare: Se pune carnea
Ingrediente:
10 ciuperci potrivite
1 ceapă
1 roșie
Sare
Piper
1 legătură pătrunjel
1 legătură mărar
Ulei de măsline
Mod de preparare: Ciupercuțele se spală, li se rup codițele și se decojesc de primul strat de pieliță.
Ingrediente:
2 dovlecei
2 rosii
10-15 ciuperci proaspete
3 oua
o ceapa
o cana cascaval sau branza rasa
2 linguri pesmet
sare, vegeta, piper
Mod de Preparare: Curatam dovleceii de coaja si ii taiem rondele subtiri. Ii presaram cu sare si ii
Ingrediente:
2 oua
o cana apa minerala (bere, lapte)
un dovlecel potrivit
2-3 linguri ulei
marar
patrunjel
sare, piper
o cana faina
cascaval ras (cate 2 linguri pentru fiecare clatita)
Mod de Preparare: Dovlecelul se curata de coaja, se rade,
Ingrediente:
200 g faina alba
1/2 plic praf de copt
110 g unt
150 g zahar (de preferat zahar brun)
230 g iaurt simplu
1 cana afine/fructe de padure
3 oua
un praf de sare
1 plic de zahar vanilat
Mod de Preparare: Preincalzim cuptorul
Ingrediente:
1 conopida mare
4 bucati ciocanele pui
2 ardei grasi
2 morcovi potriviti
1 ceapa
cateva rosii/ o conserva rosii
sare, piper si boia
marar
Mod de Preparare: Conopida se desface in bucatele potrivite si se pune la fiert in apa cu
Ingrediente
300 g carne de pui fiarta sau friptura rece
1 conserva de ciuperci feliate (cca. 300 g) sau 500 g ciuperci proaspete
1-2 castraveti murati
1 ardei rosu gras California sau kapia
1 ceapa mica tocata (rosie, alba sau 2 fire de ceapa
Ingrediente:
300 gr cușcuș
400 gr de apă
7 linguri de ulei de măsline
400 gr fasole rosie (scursă)
1 roșie
1 morcov
2 fire de ceapa verde
12 ridichi de primavară (aprox.)
1/2 legatură de pătrunjel
3 linguri oțet de cidru
Sare
Piper
Mod
Ingrediente:
1/2 kg ciuperci pleurotus
1 legatura ceapa verde
1 ardei rosu
1/2 ardei verde
1/2 pahar vin alb
50 g unt
ulei de masline
sare
piper
1 legatura marar
Mod de Preparare: Din manunchiul de pleurotus se desprind paraiile, mai mari
Ingrediente:
Blat:
300 g. faina
1 galbenus
200 g. unt
100 g. zahar
Umplutura:
1 kg. visine
300 g. smantana
5 linguri lapte
80-100 g. zahar
3 galbenusuri
1 ou
5 linguri suc de lamaie
Palarie de bezea:
4 albusuri
280 g. zahar
100 g.
Ingrediente:
400 g. branza de vaci
2 oua
un praf de sare
60 g. gris
20 g. unt
80 g. smantana
40 g. zahar
apa pentru fiert papanasii
Mod de Preparare: Branza de vaci se amesteca cu grisul, sarea si oul. Se ia cu lingura din amestec si se pun
Ingrediente:
1 conopida potrivita
3 cartofi
1/2 l. apa
sare, piper
3 linguri ulei sau margarina
2 linguri faina
1 legatura patrunjel
paine uscata
Mod de Preparare: Se spala conopida, se taie bucati si se indeparteaza cotoarele groase. Se curata