Ingrediente:
160 gr orez bob lung (prefiert)
140 gr ton fiert scurs
12 măsline negre fără sâmburi
4 roșii uscate la soare, în ulei
coaja de 1/2 lămâie (netratată)
Sare după gust
3 linguri ulei de măsline extravirgin
Busuioc
Ingrediente pentru 3-4 portii:
750 gr cartofi
150 gr iaurt natural
150 gr smantana
o lingura si jumatate de ulei de masline
rozmarin, oregano, cimbru in cantitate "la ochi"
o capatana mica de usturoi
Mod de Preparare: Cartofii ii cureti
Ingrediente pentru 12 briose grasune:
400 gr afine
350 gr faina
150 gr zahar brun
120 gr unt
150 gr iaurt natural
3 oua
un pliculet praf de copt
esenta de vanilie
hartii pentru briose si optional zahar praf pentru pudrat
Mod de Preparare:
Ingrediente:
900 gr conopida
400 gr smantana 12%
220 gr cascaval
2 oua
o legatura mare de ceapa
o lingura de parmezan
piper, sare,
unt pentru uns vasul
2 linguri de pesmet
Mod de Preparare: Conopida o speli si o tai in buchetele. Pui conopida
Ingrediente:
600g ciuperci
1 piept de pui
1 ceapa
1 lingura faina
3 linguri smantana
4 catei de usturoi
vegeta dupa gust
pantrunjel,
putin spanac,
sare si piper dupa gust
Mod de Preparare: Spalam ciupercile si le curatam. Curatam 2 catei
Ingrediente:
225 g faina
150 g unt
75 g zahar sau zahar brun
1 albus
Umplutura:
1 plic de budinca de vanilie
300 ml lapte
200 capsuni
1/2 plic gelatina
Mod de Preparare: Se amesteca zaharul cu untul apoi se pune faina, se framanta pana se
Ingrediente:
4 rosii
150 gr crema de branza
1 lingurita de cimbru
1 conserva de ton (185 gr)
20 masline negre (aproximativ) - puteti folosi rondele de masline 2-3 linguri.
Mod de Preparare: Taiati capacul la rosii si scoateti-le pulpa. Amestecati
Ingrediente:
1 kg pastai
1 rosie sau o lingura doua de bulion
1ceapa taiata pestisori
sare si piper dupa gust
usturoi dupa gust
ulei
putin marar sau patrunjel proaspat
Mod de Preparare: Pastaile se curata de codite, se spala bine si apoi se
Ingrediente:
500 g piept de pui (sau pulpe)
1 ceapa (tocata marunt)
boia, sare piper dupa gust
200 g smantana grasa +(50 g smantana lichida)
o lingura de faina
Mod de Preparare: Se pune ceapa la calit si cand devine albicioasa, se adauga boia
Ingrediente:
1 kg ciuperi
1 ceapa (tocata marunt)
1 ardei rosu (taiat marunt)
5 catei de usturoi (pisati)
2 rosi
boia dulce (o ling mica), sare si piper dupa gust
patrunjel pt decor si putin gust
ulei pt calit
Mod de Preparare: Ardeiul si ceapa
Ingrediente:
1 kg faina
200 ml de ulei
3 oua
50 g drojdie
lapte
4 linguri zahar
zahar valinat
Mod de Preparare: Se face o coca (din ingredientele de mai sus) pufoasa si elastica, se lasa sa se odihneasca (acoperit cu un prosop), pana cand incepe
Ingrediente:
o ceapa
2 morcovi
1 pastarnac
1 telina mare
1-2 cartofi
patrunjel
un cubulet de unt
150 g smantana
sare, piper
nucsoara
Mod de Preparare: Legumele se pun la fiert in apa. Cand au fiert, se scot intr-un vas mai adanc si se
Ingrediente:
1 iaurt simplu
1/2 lamaie
Sare
Piper
3 gr patrunjel
1 castravete
Mod de Preparare: Curatati castravetele de coaja si taiati-l in 4 pe lungime. Apoi taiati feliile in cubulete. Pentru sos amestecati un iaurt simplu cu sucul de la
Ingrediente:
800 g. de cod
Sosul de ciuperci:
300 g ciuperci champignon
1 tulpini de praz
2 catei de usturoi
2 lg smantana
zeama de ciuperci(cub)
ulei de masline
piper alb
sare
patrunzel verde tocat
Mod de Preparare: Pestele proaspat sau
Ingrediente:
Pentru crema de zahar ars:
1,2 l lapte
10 oua
10 linguri zahar
10 linguri de zahar pentru caramelizat
zahar vanilat
esenta de rom
1 lingurita de ness optional
Pentru blat:
8 oua
8 linguri zahar
8 linguri faina
zahar vanilat
esenta
Ingrediente:
40 gr de orez
1 castravete
1/2 avocado
1 felie de somon/păstrăv afumat
frunze de mentă
semințe de susan
ceapa prăjită
Mod de Preparare: Gătiți orezul conform instrucțiunilor de pe pachet. Lăsați să se răcească sau
Ingrediente:
500 g carne de pui
60 g kaizer sau slaninuta afumata
1 ceapa mare
3 ardei am pus si gras si kapia
4 catei de usturoi
1 lingura boia dulce
piper
sare
ulei
200 ml vin alb sec
Mod de Preparare: Intr-o cratita incingem 2-3 linguri
Ingrediente:
Aluatul:
200 g faina
1 ou
120 g unt
un strop de sare
Umplutura:
4 mere
100 g stafide
3 oua
400 ml smantana
4 linguri zahar
1 plic budinca de vanilie
Mod de Preparare: Pentru aluat procedan astfel: cerne faina si in mijloc
Ingrediente:
2 dovlecei (mici)
150 gr de branza de capra proaspata
Sucul de 1/2 lamaie
coaja de 1/2 lamaie - netratata
1 ceapa noua (mica)
1 catel de usturoi
2 linguri de ulei de masline
Sare
Piper
Mod de Preparare: Tocati usturoiul si ceapa
Ingrediente:
Pentru maia:
80 g faina
25 g drojdie proaspata
50 ml apa
Pentru aluat:
360 g faina
75 g zahar
un praf sare
coaja de lamaie
80g untla temp.camerei
2 oua intregi
2 galbenusuri
Suplimentar:
ulei pt prajit
zahar pudra