Ingrediente:
200 g faina alba
1/2 plic praf de copt
110 g unt
150 g zahar (de preferat zahar brun)
230 g iaurt simplu
1 cana afine/fructe de padure
3 oua
un praf de sare
1 plic de zahar vanilat
Mod de Preparare: Preincalzim cuptorul la 180
Ingrediente:
Blatul:
4 albușuri
100 gr zahăr
4 gălbenușuri
1 linguriță extract de vanilie
100 gr de făină
15 gr nucă de cocos rasă
Crema:
150 ml smântână 30% grăsime
250 gr de mascarpone
100 ml smântână
Ingrediente pentru 8 portii:
250 gr de biscuiti Petit Beurre sau biscuiti simpli
125 gr unt
4 oua
390 ml lapte condensat (se gaseste la conserva)
150 ml suc de lamaie
200 gr zahar alb fin
Mod de Preparare: Pentru blat, untul il topesti la bain-marie
Ingrediente:
250 gr de creveti
2 linguri sos de soia
suc de la 1 lamaie
1 lingurita de ghimbir pudra (sau proaspat)
2 catei de usturoi
1/2 lingurita piper
1 broccoli
3 morcovi
1 dovecel
1 ardei rosu
2 linguri ulei de susan
3 salote
1 lingura
Ingrediente:
o caserola pulpe inferioare (6-7 pulpe)
3 linguri susan
o lingura pesmet
o lingura faina
1 ou
2 linguri ulei
o lingurita boia dulce
sare, piper
putin unt
Mod de Preparare: Se amesteca maizena cu pesmetul 2 linguri jumate de susan
Ingrediente pentru 4 portii:
450 gr conopida
2 cartofi mici
1 ceapa mica
10 gr unt
2 linguri cu varf de smantana
250 ml lapte
400 ml supa de legume (sau 400 ml apa plus un cubulet Knorr)
2 linguri de ulei
coriandru proaspat
Mod de Preparare:
Ingrediente pentru o tava de 38cm x 25cm:
Aluat:
250 gr unt
250 gr zahar
5 galbenusuri
1 ou intreg
aprox. 400 gr faina
Umplutura:
350 gr gem de prune
200 gr zahar
5 albusuri
100 gr nuci pisate
50 gr migdale
o lingurita otet
Mod de Preparare:
Ingrediente:
400 gr aluat de foietaj
350 gr telemea de oaie scursa bine
300 gr smantana
2 oua
2-3 rosii
piper
Mod de Preparare: Aluatul il decongelezi din vreme la temperatura camerei. Preincalzesti cuptorul la 200 de grade. Intr-un bol amesteci
Ingrediente pentru o tava de 38x25x2,5:
1 pachet de unt (din care retii o lingura)
2 cani de zahar brun
2 oua
3 cani de fulgi de ovaz
2 cani si jumatate de faina
420 gr lapte dulce condensat (se gaseste in Carrefour, la conserva)
300 gr fulgi de
Ingrediente pentru 3-4 portii:
700 gr piept de pui taiat cubulete
3-4 linguri de masline negre, sarate
3 ardei copti (la borcan, in otet)
1 ardei gras mic si rosu
10 rosii cherry
o ceapa mica
2 felii groase de branza feta
jumatate de lingura de
Ingrediente pentru 6 portii:
400 gr fusilli
400 gr ton din conserva, in ulei
250 gr fasole verde (conserva)
250 gr fasole alba (am folosit din cea rosie, din conserva)
250 ml iaurt natural Campina (si inca pe atat pentru servire)
sucul de o jumatate
Ingrediente pentru blat:
6 ouă
puțină sare
165 g zahăr
130 g de făină
40 g cacao
Ingrediente pentru cremă:
400 g smântână
100 g zahăr pudră
40 g cacao
400 g de mascarpone (sau crema de brânza)
Ingrediente pentru
Ingrediente:
500 g de carne tocată, porc și vită
o conservă de 400 g de roșii tocate
o lingură cu cimbru uscat, mărunțit
o lingură cu busuioc uscat, mărunțit
sare și piper, după gust
un ou mic
o ceapă mică tocată mărunt
2 linguri
Ingrediente:
1 pachet foi subţiri de plăcintă (400 g)
4 ouă
300 g iaurt grecesc
160 g zahăr
1 esenţă vanilie
coaja rasă de la 1 portocală netratată
zeama de la 2 portocale medii
80 g unt
1 portocală, pentru decor
Mod de preparare:
Ingrediente:
o conserva 500 gr mazare
2 oua
o ceapa
o lingura de marar
cimbru, ghimbir, piper, sare
putina faina
ulei
Sos:
4 linguri de smantana usoara
o lingura plina de branza topita
trei degete de branza telemea
o lingura marar
1-2 catei
Ingrediente pentru 6 portii:
500-600 gr piept de pui (o caserola)
2 cepe
250 de gr rosii taiate bucati (conserva Cirio)
400 gr de fasole verde (sunt pungute congelate chiar la gramajul asta)
30 gr de unt
50 gr faina
250 ml bere
250 ml supa de
Ingrediente pentru 4 bruschete:
4 felii de paine (preferabil felii patrate de toast)
1 lingura de ulei de masline
2-3 rosii
busuioc
2 catei de usturoi
Mod de Preparare: Mai intai dai drumul la cuptor sa se incalzeasca, 180 de grade e ok. Feliile
Ingrediente pentru 5 mini-torturi:
300 gr branza de vaci slaba
200 de gr de fursecuri de diferite sortimente (dar fara umplutura)
80 gr unt
4 oua
2 plicuri de gelatina
100 gr zahar
100 gr zahar pudra
o lingura de cacao
1 plic de zahar vanilat
6
Ingrediente:
2 pulpe intregi de pui (adica doua superioare si doua inferioare)
o conserva de rosii intregi despielitate in suc propriu (250 gr)
80 ml ulei
optional 2 linguri de faina
o capatana de usturoi
jumatate de pahar de vin alb
o legatura
Ingrediente:
Blat:
1 cana faina
1 cana gris
1 cana zahar
1 cana lapte praf
1 pachet de unt
un praf de sare
Pentru umplutura:
2 kg mere
2 pliculete zahar vanilat
1-2 lingurite de scortisoara
2-3 linguri de zahar (in functie de cat de dulci