Multe studii au arătat că vinul roşu, consumat cu moderaţie este foarte sănătos, datorită antioxidanţilor. Iată cum se prepară cel mai bun vin fiert. Ca să fie mai aromat, se recomandă ca în vinul fiert să se pună câteva steluţe
Ingrediente:
2 cani orez (de preferinta, cel cu bob mare si rotund)
4 cani apa fierbinte
1 ceapa mare
2 morcovi medii
1 ardei gras rosu
o ceasca de ulei (150 ml)
sare dupa gust
patrunjel verde
3 rosii mari si coapte
Mod de Preparare: Spalam
Ingrediente:
1/2 cană cu unt
2/3 cană cu zahăr
2 ouă
1 cană cu lapte bătut
1/2 linguriță cu bicarbonat de sodiu
1 cană cu mălai grișat
1 cană cu făină
1/2 linguriță cu sare
fructe – cine vrea si de care vreti
Mod de preparare:
Ingrediente:
230 g unt
5 linguri zahar
210 g faina
100 g faina de migdale
un praf de sare
esenta de vanilie
Mod de preparare: Bate untul moale cu zaharul si esenta de vanilie, pana ce obtii o compozitie pufoasa. Amesteca ingredientele uscate
Ingrediente:
carnati afumati, sau un pic afumati
1-2 cepe
500-800 g cartofi
1-2 lg de bulion
apa sau supa
sare, piper
patrunjel verde, marar
Mod de Preparare: Acum ca stabilit de ce avem nevoie sa trecem la treaba! Carnatii iitaiati felii de
Ingrediente:
1 morcov mare
1 catel de usturoi
1 mar verde
2 bete de telina
2 linguri ulei de masline
100 g sunca de pui
20 g brinza telemea (feta chesse)
4 cartofi mari fierti de culoarea galbena
100 g smantina
sare, piper, patrunjel
Mod
Ingrediente:
Afumatura (de care vreti si cata vreti)
1-2 cepe
3-4 cartofi
1-2 morcovi
1 pastarnac
200 ml suc de rosii sau 1-2 linguri
patrunjel si leustean verde
optional Bors sau sare de lamaie
Mod de Preparare: Punem afumatura in aprox 2,5l
Ingredinete:
4 roşii,
3 dovlecei mărunţi,
200 gr orez cu bobul lung,
o ceapă,
2 căţei de usturoi,
2 linguri ulei de măsline,
200 ml zeamă concentrată de legume (Knorr+apă),
1 fir de tarhon,
sare, piper.
Mod de preparare: Curăţaţi
Ingrediente:
1-2 piepturi de pui (in functie de cate persoane vor fi la masa)
1 ramurica de salvie
1 ceapa
2 pahare supa de legume
1/2 pahar vin alb
4 linguri unt
1 ceapa
sare,piper
optional 1 lingura de otet balsamic
Mod de Preparare: Calim
Ingrediente:
3 oua
300 g faina
300 g zahar
400 g mocov ras
1 pahar ulei (200 ml)
un praf sare
zahar vanilat sau esenta vanilie
1 praf de copt
1 lingurita bicarbonat
Mod de Preparare: Impropriu spus portocale, avand in vedere faptul ca nu contine
Ingrediente:
2 verze mari (cca 3 kg),
5oo-6oo gr de kaizer,
2 legaturi de marar,
4 linguri de ulei,
4-5 linguri de bulion,
condimente
Mod de preparare: Varza proaspata se taie fideluta si se framanta cu 1 lingura de sare. Kaizerul se taie bucati
Ingrediente:
50 g unt
1 kg ceapa
1 lingurita de cimbru
3 linguri de vin de Xeres
1,2 l supa de vita
Mod de Preparare: Ceapa se curata si se taie rondele fine. Se topeste untul si se adauga cimbrul si ceapa, care se va praji la foc mediu-mic, pana
Ingrediente:
1 conopida de cca 700 g
500 g muschi de porc tocat
300-400 ml suc de rosii
2 morcovi mari
2 cepe
2 catei usturoi
sare, piper, boia dulce, oregano
optional o mana de parmezan ras
Mod de Preparare: Spalam conopida si o desfacem in
Ingrediente (4 Porţii):
200 ml borș
200 ml suc de roșii
100 g mazăre
100 g fasole teci
2 morcovi
1 ardei
1 ceapă
3 roșii
crutoane cu usturoi
sare
Mod de Preparare: Se curăță și se spală toate legumele. Morcovii, ardeiul și ceapa
Ingrediente:
500 grame pupla de porc
300 ml vin rosu dulce
1 catel de usturoi
3 morcovi
1 ceapa
2 linguri ulei de masline
2 foi de dafin
cimbru
ardei iute uscat
sare si piper
Mod de Preparare: Intr-un vas punem bucata de pulpa si cu ajurotul
Ingrediente:
pt 3 foi (25x35cm):
80 g unt
1 ou
3 linguri de zahar
5 linguri de lapte
300 g faina
1 plic mic amoniac
Crema:
800 ml lapte
5 linguri de amidon
1 ou
250 g zahar
1 lingura esenta de vanilie
250 g unt la temperatura camerei
Mod
Ingrediente:
500 g de piure de cartofi
60 g unt
1 ou + 1 galbenus
50 g parmezan ras
eventual un varf de cutit de nucsoara si putina sare.
Mod de Preparare: Se face un piure din 500 g cartofi, care se amesteca cu toate ingredientele si se transfera
Ingrediente:
700g pulpa de porc
400g costita
500g ficat porc
400g carnati afumati
700g rosii in bulion 1 borcan
sare
piper
usturoi (dupa gust)
branza de burduf
mamaliguta
Mod de Preparare: cantitatile ajung cam pentru 5-6 portii pulpa de
Ingrediente:
1/4 cana ulei extra-virgin de masline
1 ceapa de marime medie, tocata in cubulete de 5-6 mm
1 lingurita de sofran
3 1/2 cani supa de pui fierbinte
2 cani orez arborio
1/2 cana vin alb
100g unt nesarat
1/2 cana cascaval dat pe razatoare,
Ingrediente:
8 oua
200 g zahar + 8 linguri zahar pt. crema
100 g mac
50 g nuca de cocos razuita
4 linguri de faina
1 lingurita rasa praf de copt
1 plic budinca de vanilie (sau 3 linguri amidon alimentar)
zahar vanilat
300 ml lapte
300 g unt
300