Ingrediente:
1 avocado,
curatat de coaja,
taiat cuburi,
2 tulpini de telina,
taiate julien,
1 ardei capia,
julienat si el,
suc de la 1/2 lamâie,
1 lingura ulei de masline
sare, piper
Mod de Preparare: Amestecam legumele taiate, adaugam
Ingrediente:
200 g paste
1 ardei rosu
200 g salam victoria
1/2 conserva porumb
1/2 legatura marar
6 oua
maioneza
Mod de Preparare: Se fierb pastele si se lasa la scurs. Se amesteca apoi intr-un bol cu porumbul, ardeiul si salamul victoria taiat
Ingrediente:
2 bucati file de somon
orez Uncle Ben's
3 linguri ulei
condimente pentru peste
2 lingurite zahar
3 linguri zeama de lamaie
sos olandez Knorr
Mod de Preparare: Se face o marinata pentru peste din ulei, sucul de lamaie, zahar
Ingrediente:
2 mere medii, cu coaja, fara seminte si cotor, taiata cubulete de 1-2 cm
3 tulpini de telina, taiate in cubulete de aproximativ -aceleasi dimensiuni
1-2 linguri de zeama de lamaie
1/3 cana merisoare uscate
1/2 cana nuci coapte si tocate
Ingrediente:
500 ml lapte dulce
2 linguri cacao
50 g zahăr tos
1 plic zahăr vanilat
1 gălbenuş
200g frișcă bătută
scorțișoară
Mod de preparare: Laptele dulce se fierbe şi se pune pe o plită încinsă sau pe foc mic să se păstreze
Ingrediente - pentru foi
7 linguri de bulion
7 linguri de zahăr
7 linguri de ulei
½ linguriță cu bicarbonat
10 ml oțet pentru stins bicarbonatul
un vârf de cuțit cu sare
făină cât cuprinde (în jur de 300 grame)
-
Ingrediente:
Pentru blat cu vanilie:
4 oua
1 varf cutit de sare
100 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
1/2 lingurita pasta de vanilie sau 1/4 lingurita esenta vanilie naturala
70 g faina
30 g amidon
Pentru blat cu cacao:
4 oua
1 varf cutit de
Ingrediente pentru foi:
1 ou
o lingurita amoniac
2 lingurite otet
6 linguri ulei
5 linguri lapte
6 linguri zahar
faina, cat cuprinde
Ingrediente pentru crema de ciocolata:
700 ml lapte integral
6
Ingrediente foi fragede cu cacao
200 g unt
2 oua
un plic bicarbonat de amoniu pentru prajituri
2 linguri cacao neagra
165 g zahar
3 linguri lapte
530-580 g faina alba
un varf cutit sare
Crema de ciocolata alba cu mascarpone
500 ml lapte
40
Ingrediente:
400 g unt
600 g brânză telemea
700 g făină
200 g de cașcaval
2 ouă
chimen, puteți folosi și mac sau susan
Cu cantitățile de mai sus vor ieși 6-7 tăvi de sărățele
Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele
Ingrediente:
Blatul:
4 albușuri
100 gr zahăr
4 gălbenușuri
1 linguriță extract de vanilie
100 gr de făină
15 gr nucă de cocos rasă
Crema:
150 ml smântână 30% grăsime
250 gr de mascarpone
100 ml smântână
Ingrediente pentru foi
1 ou
o lingurita amoniac
2 lingurite otet
6 linguri ulei
5 linguri lapte
6 linguri zahar
faina, cat cuprinde
Ingrediente pentru crema de ciocolata
700 ml lapte integral
6
Ingrediente:
1 kg cartofi roz,
500 g ciuperci,
1 căpățână usturoi,
o cană suc de roșii,
o linguriță boia,
sare,
piper,
2-3 linguri ulei.
Mod de Preparare: Cartofii se pun la fiert cu tot cu coajă pentru aprox. 15 minute.
Ingrediente:
2 ouă,
250 g cașcaval,
250 g făină,
250 ml lapte,
1 lingură praf de copt,
1/2 linguriță sare,
piper proaspăt măcinat,
ulei pentru prăjit.
Mod de Preparare: Batem bine cele 2 ouă cu un tel. Într-un castron cernem
Ingrediente:
o buc conopida (800-900 g),
5 linguri unt,
o buc ceapa mica,
1 lingura cu faina,
250 ml lapte,
100 g cascaval,
3 oua,
sare,
piper.
Mod de Preparare: Se desface conopida in buchetele si se pun sub jet de apa rece sa se spele bine
Ingrediente:
500 g varză,
500 g cartofi,
150 g morcov,
2 linguri pesmet,
1 ceapă mare,
1 legătură mărar proaspăt,
sare,
piper proaspăt măcinat,
2-3 linguri făină,
ulei pentru prăjit.
Mod de Preparare: Varza se toacă fideluță
Ingrediente:
1 franzelă veche de 1-2 zile,
500 ml apă,
250 g zahăr,
1/2 borcan dulceață de vișine,
1/2 cană nucă tocată,
2 linguri cacao,
2 linguri miere,
2 linguri nucă de cocos,
1 lingură ulei pentru uns tava.
Mod de Preparare:
Ingrediente:
50 g unt,
1-2 roșii,
1 fir de ceapă verde,
1 fir de usturoi verde,
6 ouă,
100 g cașcaval,
2, 3 fire de mărar,
sare,
piper.
Mod de Preparare: Încingem cuptorul la 200 grade C. Punem untul într-o formă termorezistentă,
Ingrediente:
1 pachet aluat foietaj
250 ml lapte
2 galbenusuri
1 baton de vanilie
60 gr zahar
30 gr faina de porumb
1 galbenus pentru ungere
zahar pudra vanilat
Mod de Preparare: Taiati aluatul foietaj in fasii de 1 cm grosime. Pliati si rulati