Ingrediente:
Foi:
500 g. faina
1/2 lingurita sare
3 linguri ulei
un cub drojdie proaspata
apa calda cat cuprinde
Umplutura:
dovleac cca 1 kg si jumatate
ulei
zahar
scortisoara
1 galbenus pt uns deasupra
Mod de Preparare: Am pus
Ingrediente:
1 piept de pui dezosat
1 praz potrivit
1 morcov mic
jumatate de ardei gras
ulei pt prajit
1 praf pudra ghimbir
1 plic cu maglavais
Mod de Preparare: Pieptul de pui se taie in bucati si se calesc pt cateva minute in wok in 2 linguri
Ingrediente:
16 ciuperci potrivite, cu picioruşele tăiate la acelaşi nivel
3 linguri de ulei
60 g unt
3 căţei de usturoi, tocaţi foarte fin
2 linguri de ciumbru proaspăt, tocat
1-2 linguri de zeamă de lămâie
sare, după gust
piper
Ingrediente:
125 g unt
2 ouă
70 g zahăr
200 g făină
2 lămâi
1 praf sare
1 pachețel zahăr
vanilat 70 g iaurt
1 linguriță praf de copt
150 ml lapte
50 g mac
Mod de preparare: Pui laptele pe foc, adaugi zahărul, iar când
Ingrediente:
o conserva 500 gr mazare
2 oua
o ceapa
o lingura de marar
cimbru, ghimbir, piper, sare
putina faina
ulei
Sos:
4 linguri de smantana usoara
o lingura plina de branza topita
trei degete de branza telemea
o lingura marar
1-2 catei
Ingrediente pentru 2 portii indestulatoare:
2 pulpe intregi de pui (adica doua superioare si doua inferioare)
o conserva de rosii intregi despielitate in suc propriu (250 gr)
80 ml ulei
optional 2 linguri de faina
o capatana de usturoi
jumatate
Ingrediente:
Pt foi:
180 ml apa minerala
50 ml ulei
1 plic praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat (stinsa cu putin otet)
un praf de sare
faina (cat cere aluatul, in jur de 450-500g)
Pt umplutura:
1,5 kg mere
200 g zahar
1 esenta vanilie
100
Ingrediente:
300 g fasole păstăi
4 ouă
150 g smântână grasă
200 g mozzarella rasă
unt, pentru uns tava
Mod de preparae: Speli bine păstăile, le tai capetele și le fierbi în apă cu sare, aproximativ 5 minute de când
Ingrediente:
1 cană morcovi rași mărunt
1 linguriță extract de vanilie
1 cană nuci măcinate
1 cană tărâțe de ovăz
½ cană unt de arahide
¼ cană îndulcitor natural
1 linguriță scorțișoară
1 praf de sare
Mod
Ingrediente:
1 pachet margarina
150 g zahar
2 oua
5 lg lapte
1 lingt bicarbonat stins cu otet sau zeama de lamaie
faina cat cuprinde
Pt crema:
300 g zahar
1/2 pachet unt
4 lf faina
500 ml lapte
esenta vanilie si rom
Mod de Preparare:
Consumul de alimente procesate, alimentele cu aditivi, conservanti si alimente conservate este cea mai frecventa cauza de toxicitate in organism. Multe fructe si legume aparent sanatoase sunt pline cu pesticide. Pielea si ochii pot sa absoarba toxine
Ingrediente:
5 morcovi
400 g boabe de mazăre
1 ceapă
1 lingură unt
1 lingură ulei
sare
piper
100 ml smântână pentru gătit
Mod de preparare: Speli morcovii, îi cureți și îi tai cubulețe. Speli mazărea și o
Ingrediente:
2 bucăți piept de pui
2 linguri ulei
2 căței de usturoi
1 cană smântână
2 căni spanac
¼ cană parmezan ras
zeama de la ½ lămâie
sare și piper, după gust
Mod de preparare: Condimentezi pieptul
Ingrediente:
1 ceașcă quinoa
2 cești apă
2 căni spanac proaspăt, tocat grosier
1 avocado
1 cană roșii cherry
zeama de la 1/2 lămâie
2 linguri ulei de măsline
sare și piper, după gust
Mod de preparare: Clătești quinoa sub
Ingrediente:
900 gr conopida
400 gr smantana 12%
220 gr cascaval
2 oua
o legatura mare de ceapa
o lingura de parmezan
piper, sare,
unt pentru uns vasul
2 linguri de pesmet
Mod de Preparare: Conopida o speli si o tai in buchetele. Pui conopida
Ingrediente
Gătitul cartofilor:
700 gr cartofi (dimensiuni mici-medii)
1 litru de apă
1 linguriță de sare de mare
Crusta de parmezan:
40 gr parmezan
4 linguri de ulei de măsline
1 linguriță praf de usturoi
1 linguriță rozmarin uscat
1/2
Ingrediente
Aluat:
300 g faina
175 g iaurt
40 g unt
3 linguri lapte
1 plic drojdie uscata
35 g zahar
putina sare
Umplutura:
3 linguri miere
3 linguri mari de gem/piure de pere
1/2 cana nuci
1 ou + 1 lingura de lapte pentru uns
Mod de
Ingrediente
4 tortilla (grâu sau porumb)
150 gr brânză proaspătă
140 gr ton mărunțit
50 gr de rucola
Mod de Preparare: Într-un castron de salată amestecați crema de brânza și tonul mărunțit. Întindeți acest
Ingrediente:
2 mere (mari)
70 gr faina de orez
60 gr unt
30 gr de zahar
60 gr migdale pudra
1 lingurita scortisoara
Mod de Preparare: Curatati merele apoi taiati-le in bucati mici. Intr-o tigaie la foc mic, se topeste o ligurita de unt se adauga