Ingrediente:
2 fire de praz
1 lingurita de unt
1 salota
50 vin alb
50 ml smantana
un praf de sare
un praf de piper
un praf de nucsoara
2 oua
2 linguri de lapte
50 gr faina
1/2 plic praf de copt
45 gr emmental ras
Mod de Preparare: Caliti
Ingrediente - Chifteluțe
- 200 g de linte uscată
- 100 g de quinoa
- o ceapă mare, tocată fin
- 3 căței de usturoi, mărunțiți
- un morcov ras
- 2 linguri de făină
- 2 linguri de ulei de măsline
- o linguriță de chimion măcinat
-
Ingrediente:
1 aluat de pizza
2 felii de șuncă
6 lingurițe de sos de roșii
4 linguri mozzarella rasă
piper
oregano
1 ou
mac
susan
Mod de Preparare: Desfaceți aluatul de pizza și tăiați-l în 4. Formați bile de aluat și întindeți-le
Ingrediente:
2 fileuri de somon
2 morcovi
1 praz
sare
piper
cimbru
Mod de Preparare: Taie un patrat de hartie pergament. Curatati morcovii si taiati-i felii folosindu-va de un aparat de curatat coaja. Asezati feliile de morcov in centrul hartiei
Ingrediente:
300 gr faina
1 lingurita de sare
60 gr zahar
12 gr de drojdie de patiserie proaspata
3 oua
130 gr unt
800 gr prune
100 ml smantana
2 galbenusuri
100 gr zahar
40 gr migdale pudra
1 lingurita extract de vanilie
Mod de preparare:
Ingrediente:
50 g fulgi de ovăz, simpli sau integrali
150 ml lapte
1 banană
Afine
Scorțișoară
Mod de preparare: Fulgii de ovăz se pun la fiert în lapte și se amestecă din când în când pentru a nu se lipi de fundul
Ingrediente:
250g de faina
150g unt
80 ml apa
1 galbenus de ou
50g mazare
3 buchete de broccoli
1 praz
30 g unt pentru calirea legumelor
150 ml smantana grasa
1 lingurita de mustar
sare
piper
4 boluri pentru cuptor
Mod de Preparare:
Ingrediente:
80 g salam sau șuncă
Câteva felii de pâine
100 g cașcaval
4 ouă
50 ml lapte
1 roșie
1 lingură ketchup
1 lingură ulei
Sare și piper după gust
Oregano sau alte ierburi tocate
Mod de preparare: Într-un
Ingrediente:
200 gr de fasole alba fiarta
3 linguri de faina
coriandru proaspat
ulei
Mod de Preparare: Puneti toate ingredientele (cu exceptia uleiului) in vasul de la chopper si amestecati. Incalziti uleiul intr-o tigaie. Luati un amestec de fasole
Ingrediente:
1/2 kg dovleac ras
1/2 kg faina
2 oua
1 ceasca zahar
coaja rasa de lamaie
1/2 ceasca de lapte caldut amestecat cu 1 lingurita de drojdie
1 praf de sare
Mod de Preparare: Se amesteca toate ingredientele, obtinandu-se un aluat omogen
Ingrediente
3 plicuri de zahăr vanilat
250 de grame de făină
o linguriță de scorțișoară
o linguriţă de praf de copt
150 de grame de unt
150 de grame de zahăr tos
800 de grame de prune
5 ouă
250 de grame de zahăr
un praf bun de sare
Mod
Ingrediente:
500 gr file de merluciu (dezosat)
1 ceapă
50 gr lămâie confiată
1 cățel de usturoi
1 lingură coriandru tocat
1 lingură de chimion
Piper
Mod de Preparare: Într-un blender se amestecă ceapa, usturoiul si lămâia
Ingrediente:
3 pulpe întregi de pui - cu os
1 lămâie
500 ml de apă
150 gr măsline verzi fără sâmburi
3 cepe
1 cățel de usturoi
5 linguri de ulei de măsline
Coriandru proaspat
Mod de Preparare: Tăiați cele 3 cepe
Ingrediente:
Pentru aluatul sablée (sfaramicios):
80 gr zahar pudra
120 gr unt moale
25 gr migdale pudra
1 plic de zahar vanilat
1 praf de sare
1 ou
200 gr faina
Pentru caramelul sarat:
100 gr zahar
40 gr unt semi sarat
200 ml smantana
Ingrediente:
120 g. unt topit
150 g. biscuiti - eu am folosit cu ovaz si ciocolata
90 g. fulgi de cocos
170 g. fulgi/picaturi de ciocolata
100 g. nuci sau alune de padure
1 conserva de lapte condensat - 396 g.
Mod de Preparare: Untul se topeste
Ingrediente:
Cartofi (in functie de cati vreti sa faceti)
2 cepe mari (sau mai multe daca e nevoie)
2 lg de bulion
sare, piper, boia dulce si iute
patrunjel verde
putin ulei
Mod de Preparare: Punem cartofii la fiert in apa cu sare. Cand cartofii
Ingrediente:
3-4 pulpe de pui - se pot folosi si dezosate
300 g. ciuperci
1 ceapa
2-3 catei de usturoi
50 gr. unt
2 linguri de faina
1 pahar de vin alb
4 linguri de bulion
1 jumate pahar cu apa
sare
curry
Mod de Preparare: Carnea se condimenteaza
Ingrediente:
150 g. ciuperci Champignon
400 g. cartofi fierti
40 g. cascaval
2 oua
2 linguri rondele ceapa verde
ulei pt prajit
sare
piper
Mod de Preparare: Se servesc cu iaurt si verdeata sau o crema de branza cu iaurt! Se rad cascavalul,
Ingrediente:
Foi:
500 g. faina
1/2 lingurita sare
3 linguri ulei
un cub drojdie proaspata
apa calda cat cuprinde
Umplutura:
dovleac cca 1 kg si jumatate
ulei
zahar
scortisoara
1 galbenus pt uns deasupra
Mod de Preparare: Am pus