Ingrediente:
3 mare razalite
2 albusuri de ou
1 cana lapte batut
1 cana fulgi de ovaz
1 1/2 cana faina (faina integrala daca aveti)
½ cana de stafide
¼ cana miere albine
1 ½ lingurita praf de copt
1 ½ lingurita
Ingrediente
300 gr. de spanac (oparit, scurs si tocat)
O ceapa
O legatura de leustean
700 ml de supa de legume (sau de pui)
500 ml de lapte
Zeama stoarsa de la o jumatate de lamaie
O lingura cu ulei
Sare, Piper (macinat)
Mod de Preparare: Tocam
Ingrediente:
450 g. de faina
300 g. de zahar
185 g. de iaurt
120 ml de ulei
3 oua
4 mere potrivite
O lingurita cu scortisoara
Un plic cu praf de copt
Sare
Un sfert de lingurita cu praf de ghimbir (optional)
Mod de Preparare: Pregatim un bol
Ingrediente:
O foaie de aluat pentru foietaj (sau aluat dulce pentru tarta)
250 g. de mascarpone
4 oua
150 g. de zahar pudra
50 g. de fulgi de cocos (sau da faina de migdale)
5-6 smochine mari
O lingurita cu coaja rasa de portocala
O
Ingrediente:
300 gr. de fasole boabe (fiarta si scursa, o conserva)
O jumatate de lingurita de chimion
O lingura cu pasta de susan
2 linguri cu ulei de masline
Cateva fire de patrunjel spalat
Piper proaspat macinat
O ceapa verde (curatata si spalata)
Pasta
Ingrediente:
3 ardei grasi (taiati in jumatati, curatati si spalati)
O jumatate de dovleac mic (curatat aproximativ 150 g.)
200 g. de ciuperci champignon (din conserva, scurse)
3 feliute de ghimbir (proaspat sau uscat)
3 linguri cu ulei de masline
O
Ingrediente:
O conopida mica de 500 g (spalata si desfacuta in buchetele)
O lingurita cu mustar
O jumatate de lingurita cu turmeric (optional)
3 linguri cu ulei de masline
Sare
Piper proaspat macinat
Apa
Mod de Preparare: Pregatim aragazul si
Ingrediente:
2 sau 3 mere (în funcție de mărimea lor)
135 gr de făină
1 ou
½ pachet de praf de copt
1 linguriță aromă de vanilie
50 gr pepite de ciocolată neagră
150 ml de lapte
1 praf de sare
Mod de Preparare: Într-un
Ingrediente:
Pentru blat:
100 gr zahar
5 galbenusuri
10 linguri de apa
200 gr faina
1 plic de praf de copt
1 plic zahar vanilinat
Pentru crema:
250 gr unt
100 gr fulgi de cocos
100 gr zahar
350 ml lapte
1 lingura de amidon
Esenta de vanilie
Pentru
Ingrediente:
3 mere medii spre mari
2 morcovi medii
jumatate dintr-o telina cat pumnul de mare
4 linguri de maioneza
Mod de Preparare: Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Morcovii si telina se curata si se taie cu mixerul de legume.
Ingrediente:
250 gr de faina
100 ml ulei
300 ml apa
5 oua
3 plicuri de zahar vanilat
un praf de sare
Pentru crema:
2 oua
100 gr zahar
1 plic zahar vanilat
2 linguri de faina cu varf
500ml lapte
esenta de vanilie
Pentru glazura:
50
Ingrediente:
3 morcovi medii
800 gr. piept de pui
2 ardei grasi
o ceapa mica
100 gr masline verzi fara samburi
125 gr orez
sare, piper, lamaie, ulei de masline
Mod de Preparare: Pieptul de pui il pregatesti la tigaie, apoi il tai fasii. Orezul
Ingrediente:
- 300 gr de carne de porc;
- 3 cartofi;
- 2 cepe;
- o sfeclă;
- 100 gr de varză;
- 3 roșii;
- 2 morcovi;
- 4 linguri de untură;
- sare;
- piper;
- leuștean;
- apă.
Mod de preparare: Taie carnea de porc cubulețe și pune-o
Ingrediente:
2 lingurite cu unt
1 ceapa
150 gr de carne pui (1 piept)
1 catel de usturoi
Sare
Piper
100 gr ciuperci
100 ml smanatana
cepsoara
Mod de Preparare: Taiati ceapa, puiul si ciupercile in bucati. Topiti untul intr-o tigaie. Adaugati
Ingrediente:
Aluatul:
125g unt
75g zahar pudra
2 galbenusuri
250g faina
2 linguri apa (optional)
Fructele:
capsuni
Crema mascarpone:
250 g mascarpone
35 g zahar pudra
200 ml frisca lichida
visine
Mod de Preparare: Freaca untul taiat cubulete
Ingrediente:
4 cartofi
150 gr crema de branza
2 felii de somon afumat
1 lingura de suc de lamaie
1 lingura marar tocat
sare
piper
Mod de Preparare: Spalati si stergeti bne cartofii. Infasurati-i apoi in folie de aluminiu pe fiecare. Bagati-i
Ai nevoie de:
6 kg de vinete
3 kg de ceapă
3 kg de ardei capia
500 ml ulei de măsline sau de floarea soarelui
2 morcovi
3 frunze de dafin
Sare
3 căței de usturoi
Piper măcinat
Fulgi de chilli
2 kg roșii
Mod de preparare: Pentru început,
Ingrediente:
3 kg vinete coapte și scurse
2 kg ardei și gogoșari copți și curățați
2 kg ceapă
3 l bulion de roșii
500 ml ulei de floarea soarelui
3 linguri de sare
Mod de preparare: Vinetele, ardeii și gogoșarii este de preferat să
Ingrediente:
2 kg de ciuperci
1 kg de ardei capia
1 kg roșii coapte
400 g ceapă
4 căței de usturoi
200 ml de ulei
Sare
Piper
Foi de dafin
Mod de preparare: Coace ardeii pe grătar, la flacăra aragazului, pe tablă sau în cuptor.
Vei avea nevoie de:
2 kg dovlecei
6 cepe mari
10 roșii mari coapte
250 ml ulei de floarea-soarelui
4 linguri de zahăr
Sare și piper, după gust
3 foi de dafin
Mod de preparare: Spală, curăță și taie dovleceii în cuburi sau fâșii.