Ingrediente:
5-6 cartofi fierti in coaja,
2 morcovi fierti,
3-4 catei de usturoi,
ulei pentru prajit,
marar, sare, piper, faina de grau si gris cat sa dea consistenta.
Mod de Preparare: Se fierb cartofii si morcovii si se curata de coaja, apoi
Ingrediente:
6 cartofi mari
1 ceapa
1 ceasca de masline
1 gogosar
6 linguri de ulei
3 linguri otet
1 lingura de mustar
sare, piper
1-2 castraveciori murati
Mod de Preparare: Se fierb cartofii, se decojesc, se taie rondele si se aseaza intr-un
Ingrediente:
1 kg mazare (congelata din comert la punga de 1 kg)
2 cepe mijocii, sau una mare
1 morcov
bulion- 1 lingura cu varf
knorr delikat
1 l apa
50 ml ulei
1 legatura patrunjel
Mod de Preparare: Se taie ceapa marut, se caleste in 50 ml
Ingrediente:
500 g faina
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilat bourbon
Coaja rasa de la o lamaie
3 linguri de zahar
250 ml apa calda
100 ml apa minerala
100 ml ulei
½ borcan de dulceata prune
1 lingura zahar pudra
Mod de Preparare:
Ingrediente:
300 gr orez
2 morcovi
3 cepe mici sau una mare
o felie de radacina de telina
1 ardei gras
2 rosii
patrunjel verde
sare si piper dupa gust
2 linguri ulei
apa
Mod de Preparare: morcovii, ceapa si telina le-am curata, spalat
Ingrediente:
Pentru 3 foi:
200 gr zahar tos
250 ml bors
250 ml ulei
Un plic de praf de copt
Un praf de sare
Faina cat cuptinde pentru a forma un aluat ce poate fi intins cu sucitorul (eu am avut nevoie de aprox 1 kg)
Pentru umplutura dintre
Ingrediente:
500 g varză,
500 g cartofi,
150 g morcov,
2 linguri pesmet,
1 ceapă mare,
1 legătură mărar proaspăt,
sare,
piper proaspăt măcinat,
2-3 linguri făină,
ulei pentru prăjit.
Mod de Preparare: Varza se toacă fideluță
Ingrediente:
1/2 kg ciuperci (2 cutii)
5 rosii sau 500 g sos rosii
4-5 catei de usturoi
2 cepe medii
ulei
sare
piper
patrunjel
Mod de Preparare: Se curata ceapa si usturoiul, se taie marunt si se pune la prajit in uleiul incins. Se adauga
Ingrediente:
2 cartofi
1 rosie
3 linguri de porumb fiert
2 linguri capere
1 conserva de ton (140 gr scurs)
sare
piper
otet
ulei de masline
patrunjel
Mod de Preparare: Curatati si taiati cartofii in cuburi mari. Fierbeti aproximativ 10 minute
Ingrediente:
1-2 conopide (aprox. 2500g.)
2 cepe potrivite
1 lingura si jumatate de bulion
2 linguri de faina
Mod de Preparare: Se curata conopidele de cotor si se rup buchetele. Se pune apa cu sare la fiert. Cand incepe apa sa clocoteasca se oparesc
Ingrediente:
300 grame dovleac, taiat felii, nu mai groase de 1 cm, pe care le amestecam cu un sos format din
4 catei de usturoi pisati,
2 lingurite boia dulce de ardei,
sare,
piper,
2 linguri ulei de masline,
300 grame de naut fiert, scurs de
Ingrediente:
2 felii somon
sare, piper, faina
2 catei de usturoi
1 lingura ulei
1 lingura unt
1 lingura suc de lamaie
putin marar
Mod de Preparare: Pestele se spala, se sterge bine de apa si se pudreaza cu sare, piper si putina faina.Usturoiul
Ingrediente:
un pachet de mazare uscata. Nu mai stiu cate grame avea, cred ca 500.
1 morcov
1 patrunjel
1 ceapa
o bucatica de telina
chimion macinat
paine pentru crutoane
ulei de masline
Mod de Preparare: Mazarea o lasam la inmuiat in
Ingrediente:
250 g paste
300 g dovlecei
200 g rosii cherry
1 ceapa
busuioc
2-3 linguri ulei masline
Mod de Preparare: Taiem ceapa in feliute subtiri si o calim in 2 linguri ulei de masline in care am pus 2 catei de usturoi. Cand prinde putina
Ingrediente:
4 foi mari de napolitana
300g nuci macinate
3 linguri pline cacao
400g lapte condensat (dulce)
200ml lapte
esenta de rom
Mod de Preparare: Intr-o craticioara se amesteca laptele condensat cu nucile si pudra de cacao. Se toarna
Ingrediente:
1 cana morcov ras
1 cana mar ras
200 g zahar
50 ml ulei de floarea soarelui
½ ceasca suc de portocala
100 ml apa minerala
300 g faina
1 plic praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita scortisoara
coaja rasa
Ingrediente:
cartofi
avocado
rosii
zeama de lamaie
usturoi
sare, piper
Mod de Preparare: Guacamole se prepara simplu de tot: se taie avocado in doua si se scoate pulpa cu o lingurita. In vasul unui mixer vertical se pune pulpa de avocado, zeama
Ingrediente:
150 gr pește fără oase
1 cățel de usturoi
1 ou
5 gr praf de copt
60 gr de făină
75 ml lapte
¼ ceapă
sare (opțional)
frunze pătrunjel proaspăt
ulei vegetal pentru prăjit
Mod de Preparare: Curățați cățelul
Ingrediente:
1 ceașcă de făină de grâu
1 ou
1 ceașcă de bere (preferabil o bere mai puțin amară)
1 lingură de zahăr
1/2 linguriță de sare
1/2 linguriță de extract de vanilie (opțional)
Unt sau ulei pentru uns tigaia
Mod