Ingrediente:
15 clătite:
250 gr de făină
4 ouă
500 ml lapte
2 linguri cu ulei
1 linguriță extract de vanilie (sau cafea)
un praf de sare
Crema de tiramisu:
250 gr mascarpone
20 ml frișcă lichida cu 30% grăsime
50 gr zahăr pudră
1
Ingrediente:
1 aluat de foietaj patrat
3 oua
200 ml smantana
100 ml lapte
un praf de sare
un praf de piper
o jumatate de lingurita nucsoara rasa
3 morcovi (250 gr)
1/2 ardei rosu
1/2 rosie
masline negre
Mod de Preparare: Puneti ouale, smantana,
Ingrediente:
200 gr zahar,
8 mere,
dulceata visine,
un pachet unt
Blat:
5 oua,
5 lg zahar,
5 lg faina,
esenta vanilie
Mod de Preparare: 200 gr zahar se caramelizeaza intr-o cratita rotunda destul de inalta (se roteste cratita in asa fel
Ingrediente:
1 buc medalion somon,
2 buc rosii,
2 buc cartofi fierti,
2 buc ceapa verde,
1/2 lamaie,
2 linguri ulei de masline,
sare,
piper,
frunze de salata verde si masline pentru decor.
Mod de Preparare: Se va pune o cratita cu 1 litru
Ingrediente:
3 ouă
100 gr zahăr alb
150 gr pudră de migdale
1 linguriță extract de migdale amare
75 gr unt
25 gr migdale fulgi
Mod de Preparare: Se amestecă ouăle și zahărul până devin albe. Adăugăm pudra de migdale și extractul
Ingrediente:
un pui (~ 1,5 kg)
sare,
piper,
o ceapa mica,
1 catel de usturoi,
o lingura unt,
3 linguri pesmet,
o legatura de patrunjel tocat marunt,
4 linguri maioneza,
2 lingurite mustar.
Mod de Preparare: Se preincalzesta partea superioara
Ingrediente:
1 pachet foi de placinta
2 kg mere
200 g stafide
200 g nuci
200 g zahar
1 lingurita scortisoara
2 linguri cacao
Mod de Preparare: Nucile se coc pentru 10 minute la cuptor. Dupa ce se mai racesc se freaca intre maini, pentru a se
Ingrediente:
2 vinete,
2 morcovi,
1 dovlecel,
1 lingurita ierburi de provence,
sare,
piper,
3 rosii.
Mod de Preparare: Vinetele se spala, se inlatura cotorul si se taie fasii lungi de 1 cm. Se presara sare pe ele si se lasa 30 minute, dupa care
Ingrediente:
3 ouă
100 gr zahăr alb
125 gr pudră de alune
50 gr unt
30 gr alune prăjite
Mod de Preparare: Amestecați ouăle și zahărul cu un tel până când amestecul devine alb. Adăugați pudra de alune și amestecați bine.
Ingrediente:
Piure de cartofi:
800 gr de cartofi
50 ml de lapte
60 gr de unt
sare
piper
nucşoară
Carne:
1 strop de ulei de măsline
1 linguriță de unt
2 cepe
2 căței de usturoi
700 gr carne tocată de vită
sare
piper
150 ml bulion
2
Ingrediente:
3 ouă
200 gr de făină
11 g praf de copt (1 plic)
1/2 linguriță piper
100 ml de lapte
10 ml ulei de măsline
250 gr somon afumat
11 gr cepșoară
1 lămâie (coaja de 1 lămâie, suc de 1/2 lămâie)
Mod de
Ingrediente:
1 pachet foi de plăcintă de 400 g,
6 ouă,
500 g smântână,
250 g telemea de vacă sau oaie,
250 g brânză de vaci,
aprox. 100 ml ulei.
Mod de Preparare: Foile din comerț sunt congelate, așa că trebuie să
Ingrediente:
o salata verde,
2 rosii,
2 castraveti,
1 ardei gras verde,
100 g sunca de praga,
100 g branza telemea,
50 g masline negre,
2 oua.
Dressing:
ulei,
eama de lamaie,
sare,
piper.
Mod de Preparare: Oualale se vor pune la fiert
Ingrediente:
1 dovlecel
4 felii de somon afumat
1 lingura ulei de masline
1 lingura de otet balsamic
sare
piper
Mod de Preparare: Spalati dovleceii. Faceti felii de dovlecei cu ajutorul unui curatator de legume. Taiati feliile de somon astfel
Ingrediente:
4 dovlecei mici,
1 ceapa,
2 linguri de ulei.
1 ou,
50 g telemea de vaca,
100 g cascaval,
sare,
piper,
1/2 legatura marar,
1/2 legatura patrunjel,
3-4 rosii.
Mod de Preparare: Dovleceii se spala, se taie in doua si se curata
Ingrediente:
Pentru blat:
4 oua
250 gr zahar
250 gr faina
1 lingura de praf de copt
250 ml lapte
150 gr nuca de cocos rasa
Pentru amestecul de lapte:
200 lapte
200 ml lapte cocos
400 ml lapte condensat dulce
Mod de Preparare: Preincalziti
Ingrediente:
Pentru aluat avem nevoie de:
400 g de faina
2 linguri de miere
3 linguri de zahar
1 ou
1 fiola de esenta de vanilie
1 lingurita de bicarbonat de sodiu stinsa cu putin - otet
120 g de unt
Pentru umplutura:
5 mere (1 kg) si o para
zahar
Ingrediente:
5 linguri de ulei de masline
3 cepe medii
3 morcovi
2 ardei grasi
5-6 catei de usturoi
4 pulpe de pui
un ardei iute
150 gr de masline (eu am folosit verzi)
250 ml vin rosu (va sfatuiesc sa folositi demisec sau demidulce)
400 gr
Ingrediente:
9 buc ciuperci champignon mari,
o capatana usturoi,
3-4 linguri ulei,
o legatura patrunjel,
sare,
piper.
Mod de Preparare: Ciupercile se curata, se inlatura piciorusele si se spala in multe ape. Palariile ciupercilor se pun la scurs