Ingrediente:
BLAT:
7 oua
200 g faina
150 g zahar
1 esenta vanilie
1 pliculet praf de copt
60g unt topit.
GLAZURA:
200 g zahar
150 g unt
230 ml apa
150 g cacao
250 g nuca de cocos.
Tava (30x19cm).
Mod de Preparare: Mixam timp de 10 minute
Ingrediente:
5 piepti de pui
1/2 ardei gras verde
2 rosii
150 g cascaval ras
patrunjel verde
delikat.
Mod de Preparare: Se taie cubulete mici jumatatea de ardei gras si rosiile si se amesteca cu patrunjelul tocat marunt si cascavalul ras. Pieptul
Ingrediente:
aprox. 1 kg carne de vita sau de porc,
500 g sos de rosii pentru friptura,
o cutie de ciuperci sau piure de cartofi,
patrunjel verde pentru decor, sare,
piper,
condimente, un pahar de vin,
ulei.
Mod de Preparare: Asadar mai intai
Ingrediente:
2 dovlecei
2 morcovi medii
2 cepe
un ardei gras
50 g smantana
2 oua
150 g sunca
200 g cascaval
o legatura patrunjel
2 linguri ulei masline
sare
piper
Mod de Preparare: Curatam si taiem lumele: cepele, dovleceii, morcovii rondele
Maioneza se poate face și fără ulei și iese la fel de gustoasă, chiar mai sănătoasă. Iată cum o faci acasă.
Ingrediente:
1 gălbenuș de ou fiert tare
1 gălbenuș crud
1 lingură muștar simplu
4 -5 linguri brânză de vaci
Sare
Ingrediente:
500-600 g piept de pui
o bagheta
4 rosii
o salata verde
200 g cascaval
3 bucatele usturoi
sucul de la o lamaie
sucul de la o portocala
o lingurita zahar
busuioc uscat
cimbru uscat
ulei de masline
sare
piper.
Mod de Preparare:
Ingrediente:
140 g faina
3 oua
40 g margarina Rama
100 g zahar
1 lingurita praf de copt
1 pliculet vanilie
2 mere mari
un praf de sare
1/2 lingurita scortisoara
zahar pudra si migdale feliate pentru decor
Mod de Preparare: Intr-un bol
Ingrediente:
un piept mare de pui fiert
o telina potrivita
castraveti murati
jumatate de salata verde
ardei gras pt decor
sos remoulade
sare
piper
ulei
otet
Mod de Preparare: Telina se da pe razatoarea mare. Se pune in bol. Apoi, de jur imprejur
Ingrediente:
2 fileuri de pastrav somonat
ulei de masline
sare, piper
Mod de Preparare: Spalam rapid fileurile sub jet de apa rece dupa care le tamponam cu servetele absorbante pentru a indeparta excesul de apa. Le taiem in bucati portivite, saram
Ingrediente:
carne de pui
ceapa
morcov
telina
patrunjel verde
200 ml lapte
200 g smantana
3 galbenusuri
lamaie
3 linguri orez
sare, condimente
Mod de Preparare: Copanelele se pun la fiert in apa cu sare impreuna cu ceapa intreaga si o bucata
Ingrediente:
180 g unt,
100 g zahar,
200 g nuca macinata,
1 plic de praf de copt,
200 g smantana,
2 linguri coniac,
1 lingurita de coaja de lamaie rasa.
Pentru garnitura:
6 fructe de kiwi,
2 linguri zahar aroma de vanilie,
2 plicuri gelatina,
coaja
Ingrediente:
150 grame spanac crud
2 linguri ulei masline
200 grame branza Mozzarella rasa
2 legaturi ceapa verde
6 oua
Sare
Alte mirodenii
Mod de Preparare: Incalziti cuptorul la 190 grade celsius. Ungeti cu ulei un vas de Yena. Intr-o tigaie
Ingrediente:
250 g branza de vaci
1 ou
2 linguri amidon sau faina
1 1/2 lingura gris
vanilie
sare
Pentru tavalit:
un cub de unt
zahar
pesmet
scortisoara
Mod de Preparare: Din ingredientele pentru papanasi framantam un aluat destul de omogen.
Ingrediente:
1/2 kg carne de vita
300 g ciuperci
1 morcov
2 ardei
1 ceapa
500 ml suc de rosii
verdeata
cimbru
sare
piper
Mod de preparare:
Se pune ulei intr-un vas termorezistent, adaugam legumele(morcov+ardei+ceapa) tocate, condimentam.
Ingrediente:
oțet balsamic
ulei de măsline
sare
piper
jumătate de legatura de pătrunjel tocat mărunt
1 avocado copt
1 morcov mic și o țelină mică
Mod de preparare:
Se curăță de coaja avocado, se înlătură miezul și se taie
Ingrediente:
pentru blat:
8 albusuri
200 g zahar fin
50 g nuca de cocos
100 g mac
4 linguri faina
2 lingurite praf de copt
putina sare
Pentru crema:
8 galbenusuri
8 linguri zahar
1 plic praf budinca de vanilie
300 ml lapte
300 g unt
Ne
Ingrediente:
1,8-2 kg mere
350 g biscuiti populari (40 bucati)
350 g zahar
4 plicuri budinca de vanilie
650 ml apa
150 g stafide
o sticluta esenta de rom
1/2 lingurita scortisoara
un praf de sare
Mod de preparare: Mai intai punem stafidele
Ingrediente:
4 morcovi
2 portocale
2 fire menta
2 fire coriandru verde
50 g stafide albe
50 ml suc de portocala proaspat stors
1 linguriţa seminţe de cumin
cateva picaturi ulei de susan presat la rece
2 linguri ulei de samburi de struguri presat
Ingrediente:
1 kg branza de vaci
5 oua
200 g zahar
vanilie
putina sare
100 g stafide inmuiate in rom
350 ml lichior de oua
1 plic praf budinca de vanilie
putin praf de copt
Mod de Preparare: Separam oualele. Batem galbenusurile cu zaharul
Ingrediente:
175 g unt la temperatura camerei
70 g zahar brun
600 g prune rotunde
200 g zahar
1 plic zahar vanilat de Bourbon
3 oua
50 g migdale macinate
200 g faina
1 1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1 praf sare
Mod