Ingrediente:
1 kg cartofi
300 g carne tocata
100 g cascaval
3 catei de usturoi
nucsoara
cimbru
sare, piper
1 lingura pasta de rosii
50 ml vin alb
1 lingurita unt
2 oua
pesmet si ulei pentru prajit
Mod de Preparare: Cartofii se curata de
Ingrediente:
3 oua
14 linguri apa
14 linguri ulei
14 linguri zahar
16 linguri faina
1 praf de copt
Umplutura:
600 g branza de vaci
150 g zahar pudra
4 oua
zahar vanilat
1 plic budinca de vanilie
Mod de Preparare: Se bat ouale bine cu
Ingrediente:
1 kg cartofi
500 gr carne tocată
4 ouă
1 ceapă
condimente
smântână
Mod de preparare: Se fierb cartofii în coajă, iar separat carnea se căleşte împreună cu o ceapă tăiată foarte fin. După ce se
Ingrediente:
1 pachet de foietaj
sos de rosii
sunca presata
1 galbenus de ou
cascaval
oregano
Mod de Preparare: Desfaceti aluatul si intindeti sos de rosii pe toata suprafata. Taieti aluatul in forma de triunghiuri, cu varful in centru si baza
Ingrediente:
2 kg gogonele verzi,
2 kg ardei capia roşii,
1 kg morcovi subţiri,
o legătură de frunze de ţelină,
1 l oţet,
1 kg zahăr,
două linguri de sare grunjoasă neiodată.
Mod de Preparare: se spală ardeii şi se curăţă de
Ingrediente:
25 g cacao
75 g faina
2 g praf de copt
3 oua
500 g mascarpone
un iaurt grecesc
200 g ciocolata
75 g + 75 g zahar
3 foi gelatina
1 plic zahar vanilat
Montarea tortului:
blat,
crema ciocolata,
blat,
crema alba.
Mod de Preparare:
Ingrediente:
Aluat:
600 gr faina
150 gr zahar pudra
250 gr unt
3 oua
1 praf de copt
1 lingurita coaja rasa de lamaie
1 plic zahar vanilat
Umplutura:
1 kg de dovleac ras
200 g zahar
1 lingurita scortisoara
2 linguri ulei
1 galbenus pentru
Ingrediente:
300 g foi de plăcintă
50 ml ulei
200 ml lapte
Umplutură:
300 gr brânză dulce
10-12 prune mari şi coapte
150 gr zahăr
2 ouă
vanilie
Decor: 20 gr zahăr
Mod de preparare: Foile de plăcintă se împart în
Ingrediente:
Pentru aluat:
100 gr unt (la temperatura camerei)
100 gr zahar
160 gr faina
Pentru compozitie:
4 mere
o lingurita de scortisoara
20 gr unt
Mod de Preparare: Amestecati untul (la temperatura camerei) + zaharul + faina. Taiati
Ingrediente
Pentru blat
5 oua
150 g zahar
100 g faina
75 g nuci macinate
inca 250 g zahar pentru caramel
Pentru crema
500 ml lapte
4 galbenusuri
80 g faina
150 g zahar
vanilie
1 pachet de unt
Mod de preparare: Incepe sa prepari foile
Ingrediente:
112 gr de faina
140 gr de zahar
500 ml lapte
125 g unt
4 galbenusuri
4 albusuri de ou
coaja de la o lamaie
un baton de vanilie
Mod de Preparare: Se incalzeste laptele intr-o cratita impreuna cu batonul de vanilie, la foc mic timp
Ingrediente:
Sos Ragu:
700 gr carne tocata (vita si porc)
un morcov
o ceapa potrivita
2 catei de usturoi
1 lingura pasta de tomate
o c anabulion de rosii
1 pahar vin alb sec
100 gr smantana
oregano
o foaie de dafin
o crenguta de rozmarin
Sos
Ingrediente:
un piept de pui, sau pulpe de pui
1 ceapa
1 morcov potrivit
1 radacina de patrunjel
1 bucatica de telina
100 gr de orez
200 ml de lapte
250 ml de smantana
2 galbenusuri de ou
zeama de lamaie
sare
piper
vegeta
patrunjel
Mod
Ingrediente:
nuci 700 g
zahar 500 g
miere 125 g
2 plicuri zahar vanilat
8 buc albusuri
stafide 200 g
2 foi de napolitana
Mod de Preparare: Albusurile se bat bine intr-un bol, se adauga zaharul, care se pune putin cate putin cu o lingurita. Se
Ingrediente:
400 g ciuperci
200 g piept de pui
350 g smantana
o ceapa potrivita
2 linguri rase de faina
2 catei de usturoi
marar
Mod de Preparare: Incingem in tigaie 2-3 linguri de ulei, adaugam ceapa taiata marunt, amestecam pana devine translucida,
Ingrediente:
5 cartofi fierti si curatati
500 g de carne tocata
2 catei usturoi
1 ceapa taiata fin
1 lingura de ulei masline
o conserva rosii decojite
cascaval razalit
sare/piper
1/2 conserva ciuperci
patrunjel
Mod de Preparare: Intr-o tigaie
Ingrediente:
400 g faina
40 g unt
1 ou
2 linguri zahar
6 g drojdie
200 ml apa
sare
Mod de Preparare: Toate aceste ingrediente se framanta la mana sau la masina, apoi se lasa la dospit cam 30-40 min. Ce sa dospit se mai framanta putin cu ulei
Ingrediente:
5 vinete mari
2 cepe
3 ardei grasi
250 ml ulei
250 ml suc de rosii (mai gros)
o foaie de dafin
piper boabe
cateva bobite de coriandru (optional)
sare dupa gust
Mod de Preparare: Coacem vinetele, le curatam de coaja si le scurgem