Ingrediente:
4 morcovi maricei
100 g migdale
270 g faina
4 oua
150 g iaurt
100 g zahar
100 g unt la temperatura camerei
1 lingurita praf de copt
1 lingurita coaja rasa de lamaie
un praf de sare
200 g mascarpone
3 - 4 linguri zahar pudra cu
Ingrediente:
1 muschiulet de porc de max 400 g
4 cartofi medii, taiati in cubulete de circa 2-3 cm
10 felii de bacon - gasiti pachete cu mai multe felii, ca o sa va trebuiasca
4 catei de usturoi zdrobiti sau tocati
1 ceapa alba medie taiata julien
3-4
Ingrediente:
200 g branza dulce degresata
150 g branza de burduf
150 g telemea
100 g unt la temperatura camerei
3 - 4 oua fierte
o conserva mica de morcov si mazare
1 legatura marar
Mod de Preparare: Dam pe razatoarea mica branza telemea sau
Ingrediente:
o cana malai
4 cani apa
100 g. branza telemea de vaca si/sau oaie,
100 g. cascaval
50 g unt
200 g. carnati afumati
2 oua
sare.
Mod de Preparare: In prima faza facem mamaliga. Se pune pe foc o cartita care nu lipeste (de preferinta
Ingrediente:
Blat
5 galbenusuri
5 linguri zahar (125 gr)
5 linguri ulei
100 ml lapte
1 praf de copt
140 g faina
3 linguri cacao
esenta de rom
Caramel
1 pahar zahar
30 g apa
1 lingura unt
Glazura de ciocolata
170 g ciocolata
2 linguri
Ingrediente:
2 cepe
2 cartofi marime medie
6 morcovi marime medie
supa de legume sau cub knorr
2 linguri margarina
sare, piper
Mod de Preparare: Fierbem 1 - 1,5 l de apa in care diluam 1-2 cuburi cu gust de legume. Calim ceapa in margarina, adaugam
Ingrediente:
4 foi mari de napolitana
300g nuci macinate
3 linguri pline cacao
400g lapte condensat (dulce)
200ml lapte
esenta de rom
Mod de Preparare: Intr-o craticioara se amesteca laptele condensat cu nucile si pudra de cacao. Se toarna treptat
Ingrediente:
500 g piept de pui,
1 borcan sfecla rosie,
maioneza,
sare,
piper
Mod de preparare: Pieptul de pui se fierbe in apa cu sare si se taie cubulete dupa ce s-a racit. Sfecla rosie se scurge bine de zeama si se taie si ea tot cubulete.
Ingrediente:
un aluat de foietaj (eu am luat Bella)
20 felii bacon
1 cutie de branza Philadelphia cu smantana
Mod de Preparare: Se decongeleaza aluatul.Se intinde cu sucitorul un pic pe masa de lucru. Se unge aluatul cu branza Philadelphia. Se pun
Ingrediente:
300 g burta
1 ciolan de vita
2 morcovi
1 radacina de telina
1 ceapa
sare
otet
5 oua
o caciulie usturoi
500 g smantana
1 pahar lapte
1 lingura vegeta secretul gustului
1 lingura rasa de faina
1 ardei iute
patrunjel
Mod de
Ingrediente:
500 g. fasole verde sau pastai cum i se mai zice
1 ceapa
1 morcov
1 ardei gras
2-3 rosii decojite sau 1/2 conserva rosii in suc propriu
150-200 g. iaurt
1 ou
2 catei de usturoi
patrunjel
sare
piper
Mod de Preparare: Curatam
Ingrediente:
2 salai
ulei de masline
3-4 catei de usturoi
1 ceasca de vin alb sec
1 cesca sos de rosii
1 mana de rosii cherry
patrunjel proaspat
sare
piper proaspat macinat
1 lamaie
Mod de Preparare: Curatam salaii, crestam fiecare peste
Ingrediente:
1 kg cartofi
150 g cascaval
30 g branza de oaie
4 linguri cu varf de faina
2 oua
100 g bacon
sare, piper
Mod de Preparare: Se curata cartofii, se spala, se taie bucatele si se pun la fiert in apa cu sare. Baconul se taie cubulete
Ingrediente:
Pentru blat:
120 gr faina
1 praf de copt
cateva linguri de cacao pudra
120 gr zahar
putina sare
4 oua
2 plicuri zahar vanilinat
Pentru crema:
1 plic zahar vanilinat
200 gr branza de vaci
100 gr zahar
250 gr smantana semidegresata
Mod
Ingrediente:
o bagheta de paine
250 g branza philadelphia sau branza topita
100 g salam
100 g sunca
100 g parizer
patrunjel tocat
Mod de Preparare: Se scoate tot miezul din bagheta si se pune intr-un bol. Se adauga branza si mezelurile taiate
Ingrediente:
500 g biscuiti
150 g unt
1/2 cana apa
1/2 cana lapte
1 cana zahar
esenta de rom
o foaie de napolitana
3 linguri cacao
Glazura:
100 g ciocolata
30 g unt
1 lingurita ulei
Mod de Preparare: Se pune zaharul cu apa si laptele
Ingrediente:
800 g piept pui/pulpe pui dezosate
50 g unt
50 ml. ulei
2 cepe
1 morcov mic
2-3 frunze de dafin
400 g smantana
2-3 cartofi taiati cubulete
2 linguri faina
sare
marar
Mod de Preparare: Untul se topeste in tigaie/craticioara.
Ingrediente:
Pentru blat:
3 ouă
250 g zahăr pudră
250 g făină
1/2 plic praf de copt
zeama de la o lămâie
6 linguri coniac
Pentru cremă:
1 kg brânză de vaci
300 g zahăr
200 ml frişcă lichidă
întăritor pentru